Daily Archives: май 7, 2019

Комисия от Фонд „Земеделие“ започва оглед на щетите от градушката в Българене

Комисия от Фонд „Земеделие“ започва оглед на щетите от градушката в Българенеgradushka LevskiКомисия от Фонд „Земеделие“ ще оценява щетите по стопанствата, които бяха унищожени от градушка в района на община Левски, съобщава националната телевизия. В съобщението се казва, че по разпореждане на премиера ще се търсят варианти за подпомагане и от националните доплащания към еврофондовете. „Шефът на фонд Земеделие е в Българене и в другите места, пострадали от градушки, за да оценим щетите от падналите градушки и да се опитаме да помогнем на хората“, е заявил Бойко Борисов пред журналисти на летище София след заминаването на папа Франциск.
В най-пострадало село Българене са унищожени 100 % от насажденията от зеленчуци, жито, царевица, слънчоглед. Засегнати са овощните градини и лозята.
Според очевидци ледената покривка била около 20 сантиметра. Има нанесени материални щети и по домовете на хората. Повечето от тях нямат застраховки. Предстои пострадалите да започнат да подадат жалби за помощ в общината.
Всичко е на 100% унищожено, отглеждам над 3 хил. дка слънчоглед, всичко е тотално поразено. Имам още толкова царевица, съсипани са и житата, цитира земеделският производител Йордан Нанков fermer.bg. „За овошки и зеленчуци да не говорим. Всичко е на земята. И самото село, и декарите, които се обработват. Обещават ни de minimis, и какво от това. Те ще ни дадат по 2 лв., а ние сме дали по 100 лв. Това е капка в морето“, коментира ситуацията стопанинът. „Нищо не сме застраховали, защото не плащат. Миналата година дадохме 30 хил. лв. Застраховахме да ни платят по 60 лв. на декар, а те ни платиха по 6–8 лв. Всички в района спряхме да застраховаме“, твърди Нанков.

Powered by WPeMatico

Щерката на Цеци Красимирова награби Мариан Кюрпанов и потвърди слуховете, че са гаджета

Щерката на Цеци Красимирова награби Мариан Кюрпанов и потвърди слуховете, че са гаджета

Дъщерята на Цеци Красимирова потвърди слуховете, че е гадже на модела Мариан Кюрпанов, видя HotArena.

Тя пусна снимка как се целува страстно с манекена, като дори го подканя да впие устни в нейните, вместо да говори. Още преди месеци стана ясно, че двамата са двойка, въпреки сериозната разлика във възрастта. Джудит е родена през 1998 година, докато Кюрпанов през 1980 година.

И двамата ще бъдат почетни гости на сватбата на Красимирова, която ще стане госпожа Струмейтис през уикенда. Цеци вече няма търпение да се врече във вечна вярност на милионера и непрекъснато пуска снимки в социалните мрежи по темата. От тях става ясно, че за празненството освен всички глезотии, са направени и специални фланелки с имената на двамата новобрачни, пише Хотнюз.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Щерката на Гала с тежки здравословни проблеми

Щерката на Гала с тежки здравословни проблеми

Дъщерята на Гала—Мари Будева, се бори с тежки здравословни проблеми. Младото момиче страда от заболяване, което причинява намаляване на съединителната тъкан, научи HotArena.По тази причина, Мари има списък с куп забранени храни, които не може да консумира по никакъв повод, пише „България днес”.

Тя не може да яде млечни храни, глутен, ориз. Дори зеленчуци и плодове като патладжани и ябълки са й забранени.

Заради диетата Мари доста е отслабнала, но в името на здравето е готова на всякакви саможертви.

Дано се оправи!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico