Daily Archives: май 8, 2019

Относно заповед на ДГ „Пролет“ – Койнаре за класиране на участник за избор на доставчик на продукти по Схема „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“.

Относно заповед на ДГ „Пролет“ – Койнаре за класиране на участник за избор на доставчик на продукти по Схема „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“.ДЕТСКА ГРАДИНА”ПРОЛЕТ” гр.КОЙНАРЕ общ.ЧЕРВЕН БРЯГ

Ул.”Гоце Делчев” № 3, тел: 0879597566

З А П О В Е Д

№ 347/08.05.2019г.

На основание чл.259, ал.1 от ЗПУО, във връзка с чл.13,ал.3 от ,,Наредба за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения- Схема ,,Училищен плод“ и ,Схема ,,Училищно мляко“

Н А Р Е Ж Д А М:

  • УТВЪРЖДАВАМ резултатите от работата на комисията за избор на доставчик на продукти по Схема ,,Училищен плод“ и  Схема ,,Училищно мляко“, назначена със Заповед №342/02.05.2019г.,отразени в протокол №1/08.05.2019г.и Решение от заседание на комисията.
  • ОБЯВЯВАМ КЛАСИРАНЕТО НА участниците:

     Първо място- ,,ГЕРИ-81“ ЕООД

  • ОПРЕДЕЛЯМ класираният на първо място участник ,,ГЕРИ-81“ ЕООД за изпълнител на доставката
  • ПЕРИОДА за доставка е три учебни години /2019/2020;2020/2021;2021/2022г./  като доставките по по Схема,,Училищен плод“ са 46 броя за една година и  Схема ,,Училищно мляко“ – 50 броя за една година

Настоящата  заповед да се доведе до знанието на всички участници и да се публикува на страницата на сайта на общината.

Директор

На ДГ,,Пролет“

Гр.Койнаре

………………..   

        /Галина Белякова/

    <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

До 15 август се приемат заявления за плащане Националната програма по пчеларство

До 15 август се приемат заявления за плащане Националната програма по пчеларствоpchelarska programaПчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 г., могат до 15 август да подават заявления за плащане в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Документи се приемат по пет от мерките на програмата – А, Б, В, Г и Д, съобщават от институцията.
Пчеларите могат да заявят плащане за всяка една дейност от НПП, която са се ангажирали да изпълнят. За да получат финансиране те трябва да имат валидна регистрация като земеделски стопани и да са подали актуална информация в регистъра на пчелините на БАБХ. Подадените заявления за плащане подлежат както на административни проверки, така и на проверки на място за изпълнението на дейностите по договора. От Фонда припомнят, че кандидатите по Пчеларската програма трябва да са извършили одобрените им разходи в периода от 1 август на предходната финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.
Финансовата помощ по Пчеларската програма се изплаща до 45 дни от приемането на заявленията. Условие за получаването й е кандидатите да са изпълнили стриктно инвестициите, за които имат сключен договор с фонд „Земеделие“. Образец на заявлението за плащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат намерени на сайта на ДФ „Земеделие“.
И тази година ДФ „Земеделие“ дава възможност за реализиране на одобрените инвестиции по НПП чрез кредит, който се отпуска при годишна лихва от 3%. Крайният срок за кандидатстване за кредит е до 15 юли 2019 г. Подробна информация за условията и реда за кандидатстване можете да бъде получена чрез областните дирекции на Фонда или на телефоните на дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане“ 02/81 87 216 и 02/81 87 574.

Powered by WPeMatico

Свикват извънредно Консултативния съвет по пчеларство

Свикват извънредно Консултативния съвет по пчеларствоumreli pcheliМинистърът на земеделието Румен Порожанов свиква извънредно днес Консултативния съвет по пчеларство. Причината са протестите на браншовите организации заради случаите на изтровени с пестициди пчелни семейства в Добруджа, съобщава БНТ.
Пчелари от цялата страна се обявиха срещу незаконното пръскане, което доведе до загиването на повече от 5 хил. пчелни семейства в Плевенско. Те настояват за по-строг контрол от страна на държавата срещу нарушителите.
„Положението е критично. Необичайно рано и необичайно много пчелни семейства загиват, мащабите са толкова големи, че се наложи да направим протести. Около 70% от пчелите в областите Добрич, Варна, Плевен и други места са поразени“, заяви Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз пред БНТ. По думите му на Консултативния съвет трябва да бъдат решени два проблема – с отравянето на пчелите и с поставянето на жълти табели за маркировка и идентификация на пчелни семейства.
Той акцентира, че нормативните разпоредби са да не се пръска през светлата част на деня, освен това трябва надлежно да се уведомяват пчеларите за обработка на земеделски площи с пестициди, но това не се спазва.
„Ще поискаме увеличение на санкциите, земеделците да бъдат наказвани с по-строги финансови глоби и да бъде завишен контролът върху пръскането с пестициди“, каза той. Михайлов отбеляза, че браншът е в готовност за национален протест, ако не се изпълнят представените искания.
На 4 май пчелари от цялата страна се включиха в протест в Плевен срещу незаконното пръскане. Протестиращите са изпратили декларация с над 500 подписа за строг контрол от страна на държавата срещу нарушителите. На него стана известно, че за четвърта поредна подават сигнали, наказани няма, а тази година отравянето е в по-голяма степен, а делата се водят с години.

Powered by WPeMatico

Бойко Борисов: Щом и на папата намериха кусур

Бойко Борисов: Щом и на папата намериха кусурТова е световно събитие, за втори път в България идва папа. Това припомни в интервю за „Лице в лице“ по бТВ премиерът Бойко Борисов.

Посланията на папата бяха човечни. Щом и на папата намериха кусур, Господ, ако слезе, какво ли ще му измислим, риторично попита премиерът.

Веднага се опитаха да сложат лошо послание. Няма нормален, добър човек, който на бягащия от война или от природно бедствие, на какъвто и да е човек, без значение от религията и от цвета на кожата, да не му даде подслон, поиска Бойко Борисов.

Нашата граница се пази най-добре в ЕС, припомни премиерът. Той не пропусна да повтори и думите на баварския премиер, че България е за пример в това отношение. Жълта новина, измама внушение, гадост, възмути се премиерът.

Ако БСП за предизборна кампания считат посещението на папата, силно ме надценяват, каза лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос на искането на левицата да излезе в отпуск до изборите, защото ползвал държавен ресурс. Няма нито едно партийно мероприятие, на което да съм бил, заяви Борисов.

Трябва ли Румен Радев да излезе в отпуска, след като изпрати шефа си на кабинета на 4-то място в листата на БСП, припомни премиерът.

Очаквайте подробности…

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Реал вади 280 млн. евро за Мбапе

Реал вади 280 млн. евро за Мбапе,,

Според „France Football“ от ръководството на Реал Мадрид готвят умопомрачителна оферта за нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе. 

„Белият балет“ ще направи световния шампион с Франция най-скъпия футболист в историята като плати за него 280 млн. евро. 

От ПСЖ нямат желание да се разделят с младата си звезда, но парижани имат трудности с покриването на правилата на финансовия феърплей и огромната сума ще елиминира всички проблеми. 

От Реал готвят звездна селекция, като трансферите на Еден Азар от Челси и Пол Погба от Ман Юнайтед могат да се считат за сигурни, според медиите в Испания. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico