Daily Archives: май 15, 2019

Поредно безумие в София, видя ФАКТИ (СНИМКИ)

Поредно безумие в София, видя ФАКТИ (СНИМКИ)На поредното безумие на територията на Столична община се натъкна репортер на ФАКТИ. Сравнително новото училище 84 ОУ “Васил Левски“ в столичното село Герман, се оказa без планирани места за паркиране в проекта за построяване на училището. Непосредствено до училището е и детската градина на селото, която страда от същия проблем.

Родителите негодуват, че се налага да оставят децата си насред главната улица на селото, като според тях това е риск за живота на децата им. По техни думи вече четири години от Столична община и подразделението ѝ район Панчарево не предприемат нищо за разрешаване на проблема. ФАКТИ разбра от един от родителите, че сутрешните инциденти на ул. “Патриарх Герман“ са ежедневие и почти няма утро, в което да не се случи инцидент между автомобилите, които оставят децата си за детската градина или училището и останалите минаващи по основната и най-натоварена улица на селото. Дори разказващият ни родител призна, че е имал произшествия няколко пъти. Друг изтъкван проблем е, че на ул. “Вела Пеева“, от която се излиза за към главната ул. “Патриарх Герман“, няма пешеходна пътека, която да осигури свободното преминаване на родители и деца.

На мястото беше кметицата на село Герман Маргаритка Станкова, която за ФАКТИ заяви следното:

“Новото училище и детска градина в Герман бяха построени на последните празни общински терени преди четири години. Единствената улица за достъп до тях излиза на основната улица Патриарх Герман, която е с едно платно за влизане и едно платно за излизане от селото. По тези платна се движат автобусите, товарните камиони, снабдяващите бусове и всички влизащи и излизащи с автомобили жители от селото“, сподели с тревога за ФАКТИ кметицата на село Герман Маргаритка Станкова.

“На тези натоварени платна трябва да спрат и родителите, които трябва да заведат децата си на детска градина или училище. Така се задръства едното от двете платна за определено време сутрин и следобед. На останалите автомобили им остава другото платно. И колкото повече са натоварването и рисковите ситуации, толкова повече родителите се притесняват и държат да водят децата си с автомобили“, каза още Станкова пред ФАКТИ.

“От четири години кметството на Герман иска с доклади до Столична община преразглеждане и вземане на конкретни мерки за обезопасяване на създадената обстановка. Нито има отговор, нито има реакция. В тези години има вече удряни автомобили, има по чудо опазени деца от блъскане. Трябва ли да се случи най-лошото, за да се осигури около тези нови сгради не само обучението на децата на Герман, но и опазването на здравето и живота им? Това са едни от най-новите сгради, иновативни, но достъпът до тях дали е такъв? И докога няма да се обръща внимание на такъв остър проблем?“, запита Станкова Столична община и район Панчарево чрез ФАКТИ.

На мястото беше и кметът на район Панчарево Димитър Сичанов, който беше попитан от репортер на ФАКТИ, как може да бъде решен този проблем: “Да, проблем има наистина. Проблемът е въпрос на организация. Това, което ние сме направили във времето, дали се спазва или не, това е нещо, което ще проверя. Ние няма как да се съгласим зелените площи да ги направим паркинг, защото това няма да реши проблема. Ние с родители, настоятелство, ръководство и въобще целият екип, предложихме за паркинг пространството до изкуственото футболно игрище. Аз дори се чудя дали в София има друго училище, което да има подобно място за паркиране. Има моя заповед, която е от две години, ние сме сме разбрали с директорката на училището, директорката на детската градина и кмета на населеното място, уведомени са родителите, какъв редът, къде може и до колко часа може да се влиза и излиза. Дали се спазва тази заповед, дали вратата е отворена, аз не мога да го твърдя с убеденост“, заяви кметът на район Панчарево Димитър Сичанов за ФАКТИ.

От ФАКТИ резонно попитахме кой трябва да следи дали тази заповед се изпълнява и дали директорката на училището не затваря въпросната врата към своеобразния импровизиран паркинг, както по рано ФАКТИ научи, че се случва. Димитър Сичанов отговори така: “Директорът на училището трябва да следи за спазването на наредбата, а дали умишлено вратата се затваря и респективно наредбата не се спазва, ще проверим това и ако се окаже, че е така, ще го коригираме, “отговори Сичанов на ФАКТИ.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВИДЕО: Едно от най-важните спасявания на Алисон за сезона

ВИДЕО: Едно от най-важните спасявания на Алисон за сезона,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="1"><tr readability="2"><td>
      Суворово       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/05/suvorovo-6.png" alt="Суворово"></td>
      <td>
      17:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/05/811septemvri-tervel1-3.gif" alt="<Септември 98 (Тервел)"></td>
     <td>
      Септември 98 (Тервел)       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Готвачката Божана проби в Ню Йорк

Готвачката Божана проби в Ню Йорк

Победителката от „Мастършеф“ Божана проби в Америка, узна HotArena.

 

Устатата брадърка се уреди да готви в един от най-известните ресторанти в Ню Йорк – „Сохо хаус“.

 

Заведението е увековечено в култовия сериал „Сексът и градът“. От миналата седмица готвачката е в Ню Йор по специална покана на управата на клуба, писа „България Днес“.

 

Въпреки многото си ангажименти Божана успя да отвори и свое заведение в София.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Момиче от Левски с отличие на Международен турнир по спортна акробатика

Момиче от Левски с отличие на Международен турнир по спортна акробатикаgimnastika LevskiИвон Христова, от Левски, и Моника Костадинова – женска двойка от клуба по спортна акробатика ЦСКА в София, завоюваха трето място за темпова комбинация на Международния турнир „Акро“ проведен от 10 до 12 май в спортна зала „Младост“ в Бургас.
Ивон и Моника благодарят на своите треньори Даниела Велчева и Диана Чакалова за това на което са ги научили. Благодарят ,че са повярвали в тях и са им помогнали за кратко време да получат изключителни резултати.
В турнира са участвали 200 деца от почти всички спортни клубове в страната и гостите на турнира от Полша, Гърция и Великобритания.

Powered by WPeMatico

Велосипедист се блъсна в автобус, загина в болницата

Велосипедист се блъсна в автобус, загина в болницатаВелосипедист е загинал при катастрофа на пътя София-Варна тази нощ, съобщават от ОД на МВР в Ловеч.

Произшествието станало малко след полунощ в района на с. Брестница, община Ябланица. На кръстовище 38-годишният велосипедист от селото се блъснал в автобус „Сетра“, управляван от 66-годишен мъж.

Потърпевшият бил откаран в тежко състояние във филиала на спешната медицинска помощ в Луковит, където малко по-късно починал.

Пробата за алкохол на водача на автобуса е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico