Daily Archives: май 19, 2019

Започна прием по новата мярка за инвестиции от лозаро-винарската програма

Започна прием по новата мярка за инвестиции от лозаро-винарската програмаlozovi masiviОт 17 юни (понеделник) до 27 юни 2019 г. се отваря първият прием по новата мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 г. (НППЛВС 2019-2023 г.). Бюджетът по мярката за финансовите 2019 г. и 2020 г. е над 16,4 млн. лв. (16 624 300 лв.) годишно.
Мярката „Инвестиции в предприятия“ има за цел да подобри общите резултати на винарските предприятията, адаптирането им към изискванията на пазара и да повиши тяхната конкурентоспособност. С оглед постигането на тази цел са предвидени дейности, насочени към изпълнението на инвестиции за подобряване на материални и нематериални активи. Сред тях е и изграждане на съоръжения за преработка и инфраструктура в избите. Стопаните могат да кандидатстват за закупуване на машини и оборудване за преработката на грозде, контрол на температурата, бутилиране, етикетиране, опаковане и др.
В програмата са предвидени общо четири мерки – „Популяризиране в трети държави“, „Преструктуриране и конверсия на лозя“, „Инвестиции“ и „Застраховане на продукцията“. Мерките „Популяризиране в трети държави“ и „Преструктуриране и конверсия на лозя“ се прилагаха успешно и в рамките на старата програма. Общият бюджет на програмата за петгодишния й период на действие е близо 262 млн. лв.

Документите за кандидатстване по мярка „Инвестиции в предприятия“ от НППЛВС 2019-2023 г. са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“.

Powered by WPeMatico

Пиян младеж катастрофира, заряза колата и се прибра вкъщи

Пиян младеж катастрофира, заряза колата и се прибра вкъщиПолицията откри катастрофирал автомобил, изоставен на пътя Кубрат – Брестовене.

Около 06:00 ч. в събота 20-годишен младеж от Брестовене е катастрофирал със „Сеат Ибиза“, след което е напуснал мястото на инцидента.

Шофьорът е открит в дома си. Пробата му с дрегер отчела 1,22 промила алкохол. Взета е и кръвна проба, съобщават от МВР.

20-годишният младеж е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кубрат.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Наум Шопов спал с омъжена жена

Наум Шопов спал с омъжена жена

Наум Шопов – младши, който нашумя с ролята на д-р Борис Тасев в сериала „Откраднат живот”, има завиден опит с жените. Младокът не крие, че преди да си хване сериозно гадже, доста си е поживял. През леглото му са минали колежки – състудентки в медицинския университет, но и доста по-зрели дами. 

„Имал съм дори забранена връзка с обвързана жена. Както героят ми в „Откраднат живот” казва – понякога тези неща са по-силни от нас”, споделя Шопов. Подробности за аферата си омъжената госпожа актьорът с диплома за доктор не желае да издаде – единствено разкрива, че се е случила преди години.  Днес синът на Христо Шопов от „Страстите Христови” си има сериозно гадже – Теа. Младите са заедно вече над петилетка и планират скоро да сключат брак, пише „Уикенд“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Десетки семейства протестираха срещу Стратегията за детето

Десетки семейства протестираха срещу Стратегията за дететоДесетки семейства протестираха заедно с децата си във Велико Търново срещу проекта за Национална стратегия за детето, съобщи БНР. Според тях документът трябва да бъде отменен и пренаписан.

Припомняме, че проектът на Национална стратегия за детето бе спрян.

На вечерния протест недоволните граждани изразиха притесненията си, че съществува риск социалните служби да изземат функциите на родителите, както и че се улеснява изземването на деца от семействата и преместването им при приемни родители.

Според протестиращите родители документът е плод на тоталитарно мислене и е категорично неприемлив. На митинга до паметника „Майка България“ и при последвалото протестно шествие недоволни родители изтъкнаха, че в основата на стратегията стои разрушаването на традиционното семейство, а документът цели ограничаване на правата на родителите.

„Като юрист мен ме притеснява неяснотата на правните норми. В тази стратегия се дава много широко право за една много субективна преценка на държавни служители и държавата за много дейности иска да абдикира и да ги даде в частници срещу финансов интерес“, заяви протестираща.

„Не приемаме най-много намесата на държавата в семейството и делегирането на различни права и правомощия в неправителствени организации“, каза друг недоволен от спрения проект.

Друг протестиращ каза, че когато има малтретирано дете, трябва да бъде наказан насилникът, но не и да бъде иззето детето от вкъщи. По неговото мнение, няма някой чужд човек, който да се грижи по-добре от собствените му майка или баща.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Деси Слава пее край трупове

Деси Слава пее край трупове

Деси Слава шокира с новия си клип „Вторник беше”. Във видеото има мъжки трупове, увити в найлони. За екранизацията не са използвани пластмасови манекени, а хора. Те са така гримирани, че да изглеждат бледи и безжизнени. 

„Днес не плача, а разплаквам, днес живея да прецаквам, щом животът не е честен, аз защо да съм. Трупове след мене има, любовта ми ги убива, но дали съм по-щастлива, вярвай ми не съм”, пее Деси Слава на фона на мъртъвците. 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico