Daily Archives: май 21, 2019

„Палфингер“ награди ученик от ПГМЕТ „Девети май“ – Червен бряг

„Палфингер“ награди ученик от ПГМЕТ „Девети май“ – Червен бряг

PALFINGER AG е водещ международен производител на иновативни решения за подемно транспортни системи, основана през 1932 от Ричард Палфингер. Днес, PALFINGER AG е лидер на световния пазар за производство на кранове и повдигащи системи.Концернът разполага с глобална мрежа за продажби и сервизни услуги (повече от 200 основни вносители/търговци и 5,000 центъра за продажба и сервиз по света), поръчки, производство, монтаж (37 производствени и монтажни локации), базирани на стратегически цели: иновация – интернационализация – гъвкавост.

Палфингер Продукционстехник България ЕООД е разположена в гр. Червен бряг и е част от групата на PALFINGER от 1999 г. Основният фокус е производството на различни заварени компоненти за кранове, доставяни на повечето предприятия за монтаж в групата. Освен това Заводът в гр. Червен бряг произвежда и заварени компоненти за външни фирми.

От 2007 г. на територията на Заводът оперира лицензиран център за професионално обучение – специалност Заваряване. Училището отговаря изцяло на спецификата на изучаемата дисциплина и е с капацитет до 16 ученика в един клас. Центърът разполага, както с обособена класна стая за усвояване на теоретични познания, така и с помещение оборудвано за практика. След успешно полагане на теоретичен и изпит по практика, обучаемите получават свидетелства за правоспособност по заваряване.

Един от обучаващите се в училището по заваряване е Емил Миладинов, ученик от ПГМЕТ „Девети май“ гр. Червен бряг. На 15.05.2019 година Палфингер Прадукционстехник България ЕООД награди Емил по случай спечеленото шесто място (от 120 участници от цяла Европа) на конкурса „Млад заварчик на Европа“. Това е резултатът не само от съвместните двугодишни усилия, но и от огромното желание на Фирмата за сътрудничество с училищата и младите хора.

Във връзка с разширяване на производството, Палфингер Продукционстехник България ЕООД търси за Завода в гр. Червен Бряг:
– Заварчици (CO2)
– Оператори на машини с ЦПУ
– Машинни оператори за огъване, пробиване, ръчно фрезоване и фаски

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Съветниците не освободиха управителя на „ВКТВ” ЕООД Велинград

Съветниците не освободиха управителя на „ВКТВ” ЕООД ВелинградДнес се проведе извънредна сесия на Общински съвет- Велинград. Тя бе свикана във връзка с предложение от общинските съветници от ПП „ГЕРБ”, за прекратяване на договора за управление на „ВКТВ”-ЕООД с Георги Мяшков. Това предложение беше наложено, тъй като Мяшков не успя да оправдае очакванията, за решаване на конкретни проблеми с водоснабдяването в кратки срокове. Причината е, че ВиК- сектора е в изключително тежко състояние, поради пълното безхаберие от предишните кметове, множеството пропуснати възможности най-голямата, от които – проект за цялостна подмяна на водопреносната мрежа на стойност 52 милиона лева безвъзмездна европейска помощ, дългото източване на дружеството под формата на лоши договори и неправилно управление, липса на стратегия за инвестиции във водните съоръжения през годините и за погасяване на дълговете.

Общинската собственост на дружеството не позволява да се ползват европейски пари. Шансът в тази посока беше учредяване на водна асоциация с общините Сърница и Ракитово, което не се случи.

Община Велинград трябва да се справя сама и да разчита единствено на помощ от българското правителство. И в тази връзка д-р Коев заяви пред съветниците „За да очакваме помощ от правителството първо трябва да се обединим и да си помогнем. Общинското ръководство взе колективно решение и без значение от политическата си принадлежност се обедини за оздравяване на Общинската болница. Днес трябва да направим същото и за другото голямо общинско предприятие -„ВКТВ”.

Предложението беше подкрепено от 11 съветници, 10 се въздържаха, а един беше „против”. Поради недостатъчния брой гласове в подкрепа на внесеното предложение за освобождаването на настоящия управител на „ВКТВ” – ЕООД – Велинград, то не бе прието.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Светска клюка: Гаджето на Джулиана Гани – Джулиан Ган с гъбички! (Снимки)

Светска клюка: Гаджето на Джулиана Гани – Джулиан Ган с гъбички! (Снимки)

Гаджето на плеймейтката Джулиана Гани – Илиян, по-известен с прякора си Джулиан Ган, има гъбички. Това е най-актуалната и гнуслива светска клюка, научи HotArena.

Гъбичките на Илиян се намират на краката му. Негови приятели деликатно се опитали да му обяснят, че лошата лична хигиена е нещо, което по принцип хич не е гот, но господин Ган не зацепвал.

Джулиан, ето сега вече знаеш какво притеснява хората около теб!

Вчера носителят на гъбички имаше рожден ден. По принцип двойката се пука да качва снимки от всяка своя стъпка и действие, но този път кадри от празника липсват. Ган е вменил на приятелката си Джулиана, че  е толкова популярна, че може да обикаля заведенията и двамата да ядат на аванта, а след това да рекламират мястото. Само че вече никой не им вярва и не се хваща на въдицата им колко велики инфлуенсъри са. Та затова най-вероятно двамата са се почерпили с фитнес палачинки в домашна обстановка.

Мъжкият Джулиан е трогателен и в напъните си да бъде забавен и оригинален. Нещо, което категорично не му се удава. Такъв е и опитът  му да си „отреже“ главата с помощта на фотошоп. Задача с която дете от детската градина би се справило по-добре. Но едно е да вдигаш тежести – друго да си „режеш“ главата.

Джулиан Ган е обсебен от болезнена мания да бъде известен.

Близки на Мис Силикон Джулиана Гани са притеснени за връзката й с фитнес инструктора тъй като, според тях, той изобщо не влияел добре както на красавицата, така и на кариерата й. Той управлява Фейсбук профила й, както и Инстаграм-а й. Отговаря на съобщенията, които са изпратени към Джулка, а телефонът й също стоял при него. Мускулягата дори разговаря с рекламодатели, които искат да работят с Гани. Поради тази причина доста клиенти, които са ползвали моделските и инфлуенсърските услуги на Джулка, са се отдръпнали и не желаят да работят повече с нея. Заради Илиян и факта, че си вре носа във всичките й ангажименти.

Припомняме, че при мисията с телефонните обаждания във ВИП Брадър той е прегрял линията, въпреки че веднъж вече се беше свързал с любимата си. Причината е била – да прозвучи гласът му още веднъж в ефир, за повече популярност и реклама.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Лишиха Банева от храна отвън, отказала да изпълни разпореждане

Лишиха Банева от храна отвън, отказала да изпълни разпорежданеЕвгения Банева 3 месеца няма да получава хранителни пратки от роднини и близки, защото е отказала да изпълни разпореждане на съдия. За наказанието, което ѝ било наложено наскоро, съобщи адвокатът ѝ и лидер на Движение 21 Татяна Дончева, предаде в. „24 часа“.

„Срещу Банева има заведено дело за клевета от основна свидетелка на прокуратурата. По това дело моята клиентка е упълномощила адвокат, съдът обаче е поискал принудителното ѝ довеждане, защото държи да я попита: „Упълномощили ли сте адвокат?“, при положение, че по делото се явява адвокат с пълномощно от Банева“, обясни Дончева.

Съдебни полицаи са конвоирали принудително Банева в Софийския районен съд, но въпреки това управата на ареста я наказала, защото първоначално тя е отказала да се яви доброволно.

Дончева заяви, че и Банева се сблъсква с битови неволи в килията. Заради здравословен проблем с щитовидната жлеза ѝ било предписано да яде сурови ядки. В ареста имали налични само печени, тъй като за подобен вид им била обществената поръчка за ядки.

В понеделник (20 май) Банева се изправи пред специализирания съд с нова молба да бъде освободена. Съдия Пенка Велинова обаче прецени, че към настоящия момент е невъзможно Банева да излезе на свобода. Има доказателства за част от престъпленията, в които е обвинена, отсече Велинова.

Евгения Банева е обвинена като член на престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари, в която участва и свекърва ѝ Мария и която е ръководена от съпруга ѝ Николай.Едно от обвиненията срещу Банева и мъжа ѝ е, че са присвоили 84 млн. лв. от предприятията “Полимери”, Химически завод “Панайот Волов”, “Елма” и “Топлофикация Казанлък”. Друго – укрили данъци в размер на 231 хил. лв. на “Полимери”. За “Елма” неплатеното се равнявало на 2,6 млн. лв., казват от прокуратурата. Според обвинението, за 12 г. Баневи придобили имущество за 589 млн. лв. от данъчни престъпления и пране на пари. Т.нар. корпоративна резиденция на фамилията в столичния кв. “Бояна” била обзаведена с фирмени пари.

Предстои обжалване на мярката на Банева пред Апелативния съд – след една седмица.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico