Daily Archives: май 27, 2019

Площадка за мини футбол изграждат по спечелен проект в Червен бряг

Площадка за мини футбол изграждат по спечелен проект в Червен бряг

С договор от 15.05.2019 г. за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), община Червен бряг ще получи финансиране от 97 691,35 лева за изпълнението на дейностите по вече одобрен проект № BG06RDNP001-7.007-0105-С01 „Подобряване на спортната инфраструктура на територията на град Червен бряг – УПИ X – за спорт и развлечение, гр. Червен бряг, обл. Плевен“.
Заслугата за тази инвестиция се дължи на неспиращите усилия на кмета, инж. Данаил Вълов и неговия екип да търсят работещи възможности за общинско развитие. От общинска администрация Червен бряг подчертават огромното значение на финансирания от Държавен фонд „Земеделие“ проект за подобряване на средата на обитание на жителите от ж.к. „Победа“ в град Червен бряг.
С проекта се предвижда изграждането на спортна площадка за мини футбол с 1 малко футболно игрище в град Червен бряг, както и осъществяване на проектантски и консултантски услуги, свързани с разработване на технически проект, осъществяване на авторски, строителен надзор, подготовка на финансов и социално – икономически анализ.
Основните цели на одобрения проект са свързани с:
 Съхраняване на демографския потенциал с грижа към младите хора – намаляване на дела на млади хора, водещи заседнал начин на живот;
 Задържане на младите хора в рамките на селските райони, осигурявайки им подходяща спортна инфраструктура за прекарване на свободното време;
 По-добра свързаност – по-добра спортна инфраструктура в административния център на общината и по-добра вътрешна свързаност и с по-слабо развитите територии, с достъпни спортни услуги.
 Подобряване на качеството на предлагани спортни услуги на територията на общината.
 Уеднаквяване на стандарта по отношение на спортната инфраструктура между „големия“ град и по – малките такива.

Дейностите по проекта ще се изпълняват 36 месеца.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА НОВ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014 – 2020 Г.

ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА НОВ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014 – 2020 Г.С договор от 15.05.2019 г. за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), община Червен бряг ще получи финансиране от  97 691,35 лева за изпълнението на дейностите по вече одобрен проект № BG06RDNP001-7.007-0105-С01 „Подобряване на спортната инфраструктура на територията на град Червен бряг – УПИ X – за спорт и развлечение, гр. Червен бряг, обл. Плевен“.

Заслугата за тази инвестиция се дължи на неспиращите усилия на кмета, инж. Данаил Вълов и неговият екип да търсят работещи възможности за общинско развитие. От общинска администрация Червен бряг подчертават огромното значение на финансирания от Държавен фонд „Земеделие“ проект за подобряване на средата на обитание на жителите от ж.к. „Победа“ в град Червен бряг.

С проекта се предвижда изграждането на спортна площадка за мини – футбол с 1 малко футболно игрище в град Червен бряг, както и осъществяване на проектантски и консултантски услуги, свързани с разработване на технически проект, осъществяване на авторски, строителен надзор, подготовка на финансов и социално – икономически анализ.

Основните цели на одобрения проект са свързани с:

  • Съхраняване на демографския потенциал с грижа към младите хора – намаляване на дела на млади хора, водещи заседнал начин на живот;
  • Задържане на младите хора в рамките на селските райони, осигурявайки им подходяща спортна инфраструктура за прекарване на свободното време;
  • По-добра свързаност – по-добра спортна инфраструктура в административния център на общината и по-добра вътрешна свързаност и с по-слабо развитите територии, с достъпни спортни услуги.
  • Подобряване на качеството на предлагани спортни услуги на територията на общината.
  • Уеднаквяване на стандарта по отношение на спортната инфраструктура между „големия“ град и по – малките такива.

Дейностите по проекта ще се изпълняват 36 месеца.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Обсъждат в Плевен концепция за устойчивата мобилност в туризма чрез насърчаване на придвижването с публичен транспорт, велосипеди или пеша

Обсъждат в Плевен концепция за устойчивата мобилност в туризма чрез насърчаване на придвижването с публичен транспорт, велосипеди или пешаTRD perliФиналната работна среща на експерти от четири общини – Русе, Силистра, Тутракан и Свищов, които влизат в територията на дунавската перла Регион Русе, ще се проведе в Плевен на 30 май 2019 г., четвъртък, от 10 часа в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров”.
По време на срещата ще бъдат обсъдени резултатите от създаването на дунавската перла като дестинация, прилагаща концепцията за устойчивата мобилност в туризма чрез насърчаване на придвижването с публичен транспорт, велосипеди или пеша. Обект на дискусии ще бъдат перспективите за развитие и новите партньорства, които осигурява включването в мрежата „Дунавски перли“, учредена от 15-те партньори от 9 дунавски страни, участници в проект „Трансданюб перли“.
Мрежата на дунавските перли вече започна активни промоционални действия чрез издания, презентации на форуми и кампании в социалните мрежи, за да осигури по-голяма публичност на дестинациите и да привлече интереса на посетителите и туристическите агенции.

Powered by WPeMatico

Татяна Дончева: Българите не заслужават друго освен ГЕРБ

Татяна Дончева: Българите не заслужават друго освен ГЕРБ„И Борисов спечели изборите, и БСП ги загуби. Двете твърдения са верни. Причините са в народопсихологията“. Това заяви пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Според нея българският народ не наказва лъжци и крадци, толерира ги и този извод не се крепи само на традиционната подкрепа към Борисов и ГЕРБ, а и по подкрепата за лъжци и крадци, които „на всички избори се явяват“, и посочи Марешки и Иванчева като такива примери.

„Българинът смята, че който е във властта трябва да краде задължително и който не краде, е глупав“, коментира тя в предаването „12+3“ по програма „Хоризонт“.

По думите ѝ българинът не наказва крадците, защото иска да е на тяхно място.

Според нея в БСП няма фигура, която да замени Корнелия Нинова, защото селекцията, която беше направена – да изтласка напред само млади и неопитни хора, не разкрива лидер сред тях.

„Българите не заслужават друго, освен управление на ГЕРБ, защото ние сме врагове на самите себе си!“, категорична беше тя.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Рамос иска трансфер в Китай

Рамос иска трансфер в Китай,,

Според авторитетното издание AS, капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос иска да напусне тима в посока Китай и вече е говорил с ръководстовото на „белия балет“ за евентуален трансфер. 

33-годишният испански национал е изкушен от огромна заплата в Китай и иска от „кралския клуб“ да не му създават пречки за евентуален трансфер и да бъде пуснат без пари. 

Отношенията между Рамос и президента на Реал Флорентино Перес са доста обтегнати след отпадането на тима от Шампионската лига, но въпреки това от ръководството на „белия балет“ нямат намерение да пускат капитана си без трансферна сума. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico