Daily Archives: май 29, 2019

18 работодатели участваха в общата трудова борса в зала „Плевен”

18 работодатели участваха в общата трудова борса в зала „Плевен”trudova borsa 30052019trudova borsa 30052019 2„Порталът „EURES“, на база на който се провежда днешното събитие, е повече от трудова борса, защото информира за условията на труд и пребиваване в европейските държави, за начините на установяване и живот в дадена страна. Той  изпълнява важната роля да осигурява конкретна информация и да подпомага намирането на работа в полза на работодателите и пограничните работници в трансграничните райони в Европа, ето защо днешното събитие е особено значимо, каза заместник-областният управител Татяна Божинова при откриване на общата трудова борса, домакин на която бе областна администрация – Плевен.
Целта на инициативата, организирана от Бюро по труда Плевен, с директор Здравко Дафинов, е да се подобри информираността за местния трудов пазар и реално да се увеличат шансовете за осигуряване на заетост на хората без работа. Изключително ценно бе общуването лице в лице между търсещите и предлагащите работа в област Плевен.
За участие в трудовата борса Бюрото покани са изпратени до работодатели от различни браншове, развиващи дейността си на територията на областта. В рамките на борсата те представиха своята дейност и заявиха своите потребности от работна ръка. Инициативата уважиха 18 работодатели от различни сектори в област Плевен. „Срещи от този формат се превърнаха в традиционни и доказаха своя положителен ефект в сферата на заетостта.”, коментира Татяна Божинова.
В борсата се регистрираха над 80 безработни и търсещи работа хора. След представянето на присъстващите фирми всички имаха възможност да зададат на работодателите конкретни въпроси в индивидуални разговори.

Powered by WPeMatico

Окръжната прокуратура приведе в изпълнение 26-годишна присъда за убийството в Горни Дъбник

Окръжната прокуратура приведе в изпълнение 26-годишна присъда за убийството в Горни Дъбникzatvor2Окръжна прокуратура – Плевен приведе в изпълнение 26-годишна ефективна присъда за извършено убийство в с. Горни Дъбник, съобщават от обвинението.  
С решение на ВКС от 21.05.2019 г.  е потвърдена присъдата на Окръжен съд-Плевен, потвърдена с решение на Апелативен съд-Велико Търново, с която на П.Н.Ч. е наложено наказание в размер на 26 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
П.Н.Ч. е признат за виновен, затова, че на 30.10.2917 г. в с.Горни Дъбник, област Плевен умишлено е умъртвил повече от едно лице, като деянието е извършено с особена жестокост, а по отношение на едно от умъртвените лица – предумишлено и по особено мъчителен начин – престъпление по чл.116, ал.1, т.4-пр.3, т.6-пр.3 и 4, и т.9 вр. с чл.115 от НК.
С потвърдената присъда, Плевенския Окръжен съд е определил наказание „доживотен затвор“ , но тъй като производството по делото е протекло при условията на съкратено съдебно следствие и съобразно разпоредбата на чл.58а, ал.2 от НК, така определеното наказание е било заменено с лишаване от свобода за срок от 26 години.
Присъдата е приведена в изпълнение незабавно.

Powered by WPeMatico

БСП поиска оставката на финансовия министър

БСП поиска оставката на финансовия министър„Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно изхарчени средства“. Това заяви зам. -председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти след заседание на групата. Той подчерта, че има огромно напрежение в българското общество, породено от неправомерното харчене на държавни средства при разпределяне на партийните субсидии.

„Смятаме да търсим отговорност на министър Горанов, защото това е изцяло по негова вина. Отговорност се търси с искане на оставка“, заяви той. По думите му левицата е готова да върне средствата, които се оказват надвзети.

Стойнев припомни, че Националният съвет на БСП е взел решение за връщане на ПГ на левицата в парламента.

„Днес имахме заседание на групата, за да обсъдим следващите ни действия. Взехме решение от днес народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на българския парламент, а от утре и в пленарна зала да участваме в заседанието на Народното събрание“, заключи Драгомир Стойнев.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Берое подписа с трима свои юноши

Берое подписа с трима свои юноши,,

Ръководството на „Берое“ с радост съобщава, че днес своите първи професионални договори подписаха юношите на клуба Иван Гошев, Валентин Иванов (родени 2000 г.) и Стоян Иванов, който е роден 2001 г.

И тримата водят подготовка с представителния отбор от началото на сезона и взеха участие както в редица контроли, така и в някои от официалните срещи. С изявите си те заслужиха своите договори. Стоян Иванов взе участие в 6 от двубоите за първенство, а Валентин Иванов в 2 мача. Иван Гошев пък е основен вратар на отбора до 19 г., който участва в Елитната група.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ралица Паскалева кръсти сина си в Йерусалим

Ралица Паскалева кръсти сина си в Йерусалим

Актрисата Ралица Паскалева, която стана известна с ролята си в „Откраднат живот“, би път чак до Йерусалим, за да кръсти сина си, узна HotArena.

 

Святото събитие се случило точно на 24 май, а заедно с екранната доктор Стилянова пътували мъжът й Теодор Салпаров, семействата им и малко приятели.

 

Идеята малкия Максим, който няма още годинка, да бъде кръстен в Йерусалим, дошла от гордата майка, а волейболистът веднага се съгласил с нея, писа „Галерия“.

 

Когато преди две години посетих Светата земя за първи път, вече знаех, че това е мястото, на което ще се връщам отново и отново. Затова, когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим. Пропътувахме всички тези километри с цялото ни семейство и шепа приятели, за да сме близо до Бог, за да му се поклоним, да походим по земята, по която той е ходил, и за да въведем Максим в християнската религия на най-святото място за всеки християнин“, написа Ралица Паскалева.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico