Daily Archives: май 31, 2019

Общинска сграда в Червен бряг бе обновена по ОП „Региони в растеж”

Общинска сграда в Червен бряг бе обновена по ОП „Региони в растеж”

Днес в Община Червен бряг  се проведе  заключителната пресконференция по Проект BG16RFOP001-2.001-0163-C01 „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинска сграда „Социална служба“ на територията на гр. Червен бряг”, по процедура №BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Пресконференцията беше открита от Диана Димитрова, ръководител на проекта, която и приветства всички гости, изпълнителите на CМР дейностите, медиите и гражданите, които присъстваха на събитието.

В  своята презентация Диана Димитрова постави акцент върху основните фази и дейности, свързани с изпълнението на проекта, чрез които се осъществи  устойчиво подобряване на енергийната ефективност на  общинската сграда. Изпълнението на  проекта  осигури заетост и  създаването на нови работни места за местните малки и средни предприятия от строителния сектор; увеличи енергийната сигурност и подпомогна адаптирането на градската среда към очакваните климатични промени. Проектът  допринесе  за осигуряване на рентабилната експлоатация на обществената сграда и за нейното устойчиво управление и поддръжка. Успешната реализация на проекта подобри качеството на социалните услуги, свързани с публичната инфраструктура в гр. Червен бряг, един от опорните центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система, чрез изпълнение на дейности за увеличаване на енергийна ефективност в общинска сграда „Социална служба“ – Червен бряг. Общата  стойност на роекта е  689 649,00 лева, от които, финансиране от Европейски фонд за регионално развитие – 586 201,66 лева и  национално финансиране – 103 447,34  лева.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Внимание пчелари! Третират царевица срещу плевели

Внимание пчелари! Третират царевица срещу плевелиpcheliПлощи с царевица ще бъдат третирани с хербициди срещу плевели, съобщават от общинската администрация. Ще бъдат използвани препаратите „Екип” и „Димбо 480 СЛ”. Дейностите ще се извършват от в седмицата 1 до 6 юни 2019 година от 8 до 22 часа. Терените, които подлежат на обработване, са в землището на Плевен – в местностите Липачката, Чаира, Габровец, Тръстара, Бъчвата, Нежовец, Къшински дол и Смильовец – имоти с №№ 56722.221.1; 56722.176.10; 56722.159.10; 56722.175.19; 56722.159.1; 56722.155.10; 56722.172.1; 56722.465.141; 56722.146.2; 56722.140.1; 56722.170.1; 56722.156.3; 56722.159.3; 56722.252.1; 56722.250.10; 56722.201.4; 56722.207.4 и 56722.217.10.
Информацията за третирането е в изпълнение на Наредба № 13 от 2016 г. за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности. За организирането и провеждането им отговаря Симеон Тинев. Телефонът за връзка е 0882/112 623.

Powered by WPeMatico

Ясни са имената на новите ни евродепутати

Ясни са имената на новите ни евродепутатиЦентралната избирателна комисия обяви имената на 17-те български евродепутати, които ще бъдат част от новия Европейски парламент.

Това са: Александър Йорданов, Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Мария Габриел, Асим Адемов – ГЕРБ; Елена Йончева, Иво Христов Петков, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Сергей Станишев от БСП; Атидже Алиева, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от ДПС; Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков от ВМРО; и Радан Кънев от „Демократична България“.

Според окончателните данни ГЕРБ печелят 31.07% от гласовете, БСП – 24.26%, ДПС – 16.55%, ВМРО – 7.36%. “Демократична България” – 6.06%. Избирателната активност официално е 33.28%.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Първо във F24: Отново сериозен интерес към Адемов от редиците на Пирин (Благоевград)

Първо във F24: Отново сериозен интерес към Адемов от редиците на Пирин (Благоевград),,

Левият бек Ахмет Адемов отново е обект на интерес от страна на няколко отбора във Втора лига, научи Football24.bg.

Той игра през есента в Добруджа, а след това премина в клуба на който е юноша – Пирин Благоеград, където също бе основен футболист.

През сезона той изигра почти пълна бройка мачове и за двата отбора в които се подвизаваше.

Адемов бе един от малкото стабилни футболисти и на добричлии, както и на благоевградския тим.

Припомняме, че преди да избере да премине в тима в който е юноша към Адемов имаше интерес от няколко тима във втория ешалон, а сега това се повтаря. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Джизъса вътре с 200 бона покрай бизнес авантюрата си, наргиле барът му просъществува едва 5 месеца

Джизъса вътре с 200 бона покрай бизнес авантюрата си, наргиле барът му просъществува едва 5 месеца

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/05/search-7.gif"></a>
</div>
            </nav>


134

31 Май 2019, 17:00
Харесай


В началото на годината Благой Георгиев – Джизъса отвори наргиле бар, но бизнес начинанието му претърпя пълен провал. Запознати издават, че наскоро заведението e хлопнало врати след обидно кратко съществуване. Бившият футболист е загубил над 200 бона от авантюрата си и това се отразило тежко на финансовото му състояние, дочу HotArena. След края на спортната си кариера Благой остана без сигурни доходи и сега се чудел как да припечелва, за да поддържа висок стандарт на живот. Барът на Джизъса се намираше в Студентски град, но явно не е успял да привлече необходимия интерес. На откриването му бяха поканени куп родни звезди, ала и това не помогна на Благо да популяризира заведението си. „Това е едно уютно и модерно място за релакс. Ще има над 100 наргилета, с което смятам, че няма да имаме конкуренция!“, похвали се тогава Георгиев, но само няколко месеца по-късно удари на камък и се провали с гръм и трясък. Според източник на „Уикенд”, в заведението на Благой масово се продавали тютюни без платен акциз, което накарало НАП да зачести проверките там. В крайна сметка, заведението бързо фалирало. Бившият футболист вложил много средства в заведението и фалитът му се отразил тежко

твърдят хора от обкръжението му. Той дълго се колебаел какъв нов бизнес да подхване, за да си осигури доходи – финансовото му положение не било хич стабилно, а разходите му нараствали. Накрая решил да последва примера на приятелката си Златка Райкова и да се преквалифицира в дизайнер, като пусне на пазара своя колекция от мъжки облекла.
Джизъса имал пълната подкрепа на плеймейтката, която от няколко години върти онлайн магазин за дрехи. „На нея й вървят много добре нещата. По-навътре е от мен и й се доверявам в съветите“, обяснява Георгиев. Той вече е публикувал на онлайн страницата си 30 артикула, които се продават на цена между 50 и 110 лева. Това е доста висока цена, при положение, че сходни модели може да се намерят за между 22 и 40 лева.
„Отдавна ме влече, винаги съм се интересувал от дрехи и тенденции в мъжката мода. Сега, когато съм спрял с футбола и имам повече свободно време, реших да превърна това хоби в бизнес. Чрез модната си линия искам да покажа какво ми харесва на мен и да го предложа на хората, които харесват този стил”, коментира риалити звездата. В момента Благо и жена му се издържат основно с огромния хонорар, който прибраха от шоуто „Биг Брадър: Мост Уонтед”,

но той скоростно се стопявал и банковата им сметка имала нужда  от нови попълнения. Със спортната кариера на Джизъса отдавна е свършено, а други телевизонни предавания не проявявали интерес към новософрмираното семейство. След фалита на наргиле бара, Георгиев решил да инвестира в собствена модна линия, но дали този път ще има успех, предстои да разберем. По-вероятно е начинанието да претърпи тотален крах.


Преди „Биг Брадър” влюбените живееха в просторната къща на Благой в Горна баня, но заради финансови затруднения той реши да я продаде. В сайт за недвижими имоти луксозното имение бе предложено за сумата от 690 000 евро. Джизъса преценил, че домът е прекалено голям и едва смогвал да покрие разходите по поддръжката му, затова се наложило спешно да се отърве от него.
Междувременно Златка и Благой стегнали куфарите и се нанесли в по-малко, но уютно жилище. Запознати издват, че апартаментът се намира в луксозна кооперация в елитния софийски квартал „Бояна”, но не е собственост нито на бившия футболист, нито на плеймейтката. Те живеят там под наем и всеки месец дават по 1100 евро. Освен многобройните битови разходи, Георгиев плащал и солидни издръжки за трите си деца от предишни връзки. Сега, когато и четвъртото е напът, той изпитвал притеснение, че трудно ще се справя във финансово отношение. Както е известно, бременността на любимата му Златка напредва, макар че двойката упорито пази мълчание по този въпрос. Бъдещата майка отказва да коментира деликатното си състояние от суеверие и от страх, че зли очи ще навредят на плода в утробата й. Бившият футболист и половинката му споделиха, че са готови за наследник още по време на участието си в шоуто „Биг Брадър: Мост Уонтед”.

Плеймейтката нямаше търпение да забременее

и ето че копнежите й се превърнаха в реалност. В началото на годината опитите за зачеване на двойката се увенчаха с успех, но вместо да разгласят новината в публичното пространство, те запазиха мълчание. Още щом видяла положителния тест за бременност, еротичната моделка се разтресла от суеверия и притеснения – дали бременността й ще завърши успешно, дали детето ще се роди здраво. Запознати издават, че засега тревогите й били напразни – бебето се развивало като по учебник, физическото състояние на бъдещата майка също било стабилно, пише ‘Уикенд“.

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>