Daily Archives: юни 4, 2019

Нарушено е водоподаването в Червен бряг, Радомирци и Рупци

Нарушено е водоподаването в Червен бряг, Радомирци и Рупци

Спектакълът „Кармина Бурана“ на Карл Орф ще се състои на 7, а не на 6 юни, както беше обявено предварително. Причината за отлагането са прогнозите за лошо време и очаквани валежи от дъжд.
„Кармина Бурана“ е част от проекта „Сцена …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Площадка за спорт на открито ще бъде изградена в парк „10 декември”

Площадка за спорт на открито ще бъде изградена в парк „10 декември”street fitnesЕкспертният съвет по устройство на територията при Община Плевен одобри проект за изграждане на площадка за спорт на открито – стрийт фитнес, в парк „10 декември” в Плевен. Избран е предложеният от „ДММ-Дизайн” ЕООД вариант 2 на арх. Деница Денева. Съоръжението представлява тренировъчна конструкция, състояща се от две стълби, шведска стена, колело за сила и баланс, лежанка за коремни преси с регулиране на наклона, стойка за медицинска топка, въже за катерене, боксова круша, халки, мултифункционална стойка за различни упражнения, двойна успоредка, лост за набиране и др. Предвидена е настилка от каучук и бетонови плочи. Съоръжението е предназначено за младежи над 14 години и за възрастни. Конструкцията за стрийт фитнес и кросфит е подходяща за провеждане на състезания и турнири.
Община Плевен предвиди финансови средства за изграждане на площадката в бюджета си за тази година, които бяха приети с решение на Общинския съвет. Одобрена бе и схема за разполагане на преместваемия обект. Съветниците възложиха на кмета на Община Плевен да сключи договор за изграждане на площадката за спорт на открито.
На 20 май 2017 г. в парка беше открита такава площадка (на снимката), изградено изцяло с дарителски средства, в това число и от дарителската кауза на „Плевен маратон 2016“ и НПО „Рицари без броня“, които бяха главните инициатори на проекта.

Powered by WPeMatico

Изключителни постижения в последните две състезания от сезона на плевенски каратеки

Изключителни постижения в последните две състезания от сезона на плевенски каратекиkarate-do detsaПроведоха се последните две важни състезания от календара на Българската Шотокан карате-до Федерация за плевенските шотокан състезатели – Турнир за Купа Пазарджик на 19 май и Национална купа по Шотокан за 2019 г. на 1 и 2 юни в Габрово, съобщават от Шотокан карате-до на клуб „Спартак 14“.
На двете състезания клубът взе участие със значителен брой участници – и в Пазарджик и в Габрово се записаха за участие 44 състезатели от клуба ни, който в момента наброява 176 трениращи от 4 годишни деца до мъже и жени, разпределени в 12 групи.
Значителен е и броя на спечелените медали в тези последни за сезона състезания.
В Пазарджик – 15 златни, 20 сребърни и 30 бронзови медала, общо 65 отличия, а в Габрово 42 – 13 златни, 10 сребърни и 19 бронзови медала.
„Този общ брой от 107 медала само от две състезания, говори за качеството на подготовка на състезателите ни от всички възрасти и във всички дисциплини“, каза по повода старши треньорът на клуба Милена Кирниколова. „Не правим подбор, когато приемаме децата да тренират при нас – просто се възползваме от качествата им и ги развиваме не само като спортисти, а и като личности. Нашите състезатели са и отлични ученици, а също така и за пример с поведението си в обществото”.
И в двете състезания конкуренцията беше сериозна. В Пазарджик участваха 317 състезатели от 12 клуба, а в Габрово – 328 състезатели от 18 клуба.
Едни от най-изявените състезатели на плевенския клуб от тези два турнира с по няколко златни отличия са Тихомир Тодоров, Елка Панайотова, Мариян Тодоров, Габриел Рупчански, Илхан Василев, Натали Йонкова – всички ученици в Спортно училище Плевен с личен треньор Маринела Петрова, София Калчева (чиито треньор е шампионката на клуба ни от близкото минало Бетина Кисьова) , Мирела Йолова, Йонан Михайлов, Дариан Абди, Кристиян Костов, Красимира Илиева, Виктор Павлов, Ален Филипов, Християн Спиридонов, Станислав и Петър Станчеви, Денислав Трифонов, Васил Брайков и Никола Чонов. Изключително добро представяне в Пазарджик направиха и децата от групата на Боряна Илиева, която също беше изявена плевенска състезателка в дисциплината кумите.Това е дългия списък само на златните призьори от тези две състезания .
Както всяко лято и през този ваканционен период в клуба обучението няма да спира за дълго. От 24 юни до 31 юли ще се проведе лятна спортна школа да деца от 4 до 12 г.с всекидневни спортни занимания от 8 до 13 часа всеки делничен ден. Ще се провеждат и тренировки за напредналите състезатели над 12 г. с цел подготовка за участие в Световното първенство по Шотокан карате-до, което предстои през октомври в Карлови Вари, Чехия. След кратка ваканционна пауза през август, ще се проведе традиционният тренировъчен лагер в Свети Влас, в който тази година ще се включат 66 от трениращите в клуба ни.

Powered by WPeMatico

КЕВР призна: ЕРП-та искат 50% на парно и ток

КЕВР призна: ЕРП-та искат 50% на парно и токАко се съобразим с енергийните дружества, парното и токът ще поскъпнат с над 50%. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов пред журналисти след заседание на енергийния регулатор, на което бяха обсъдени новите цени на тока и парното от 1 юли, предаде „Фокус“.

„Ако трябва да бъдат удовлетворени всички искания на тези дружества, цената на електрическата и топлинната енергия за бизнеса и за бита в страната ще нарасне с не по-малко от 50-60%. Тази социална цена българските граждани не могат да понесат“, категоричен е Иван Иванов.

Затова Комисията без да води до финансови затруднения за дружествата, в същото време да не ощетява българските потребители, постанови в своя доклад предложение увеличението да бъде единствено в рамките на инфлацията – около 3,7%. Предложението, което прави комисията се ограничава до 3,5 %“, обясни председателят на КЕВР. Окончателното решение ще бъде прието в последните дни на месеца.

По време на дискусия на 30 май Иван Иванов коментира, че вървим към общ европейски пазар и КЕВР не може изкуствено да задържа цените на електроенергията.

В последните си доклади енергийният регулатор предвижда поскъпване на тока средно с 3.5% за страната и на топлоенергията – с 4.5 на сто.

Най-голямо ще повишението за битовите клиенти на ЕВН в Югоизточна България – 3.59 на сто. За потребителите на ЧЕЗ в Западна България поскъпването ще е с 3.46%, а за абонатите на „Енерго-Про“ в Североизточна България – с 3.38%.

Най-голямо увеличение на топлоенергията е предвидено за Разград – 17.53%, и Габрово – с 12.53 на сто.

В София се очаква поскъпване с 4.3%, в Пловдив – със 7.4%, колкото е и в Бургас. Във Враца цената на топлоенергията нараства със 7.52%, във Велико Търново – със 7.26 процента, в Плевен – с 6.1%, в Русе – 3.86%, Перник – 1.77% и Варна – 1.96 на сто. Парното ще поевтинее само в Сливен – с 0.4 процента.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ботев Гълъбово се раздели с четирима

Ботев Гълъбово се раздели с четирима,,

Ръководството на Ботев (Гълъбово) се раздели по взаимно съгласие с четирима футболисти. Вратарят Пламен Колев, защитникът Красимир Здравков, халфът Милен Митев и нападателят Рангел Абушев няма повече да са част от клуба от Гълъбово. Дясното крило Иван Винков, който изигра добър сезон, подписа нов договор. Нападателят Методи Костов също ще продължи да играе за Ботев. Сигурно ново попълние е централният полузащитник Димитър Трайков, който идва от Миньор (Раднево). Преди три години Трайков игра в Парма, когато тимът бе в Серия „Д“. Ботев започва лятната си подготовка за сезона във Втора лига на 10 юни. По време на подготвителния период гълъбовци ще изиграят пет контроли, а съперниците ще бъдат обявени на по-късен етап.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico