Daily Archives: юни 5, 2019

Петкова представи процедурата за АЕЦ „Белене“ пред потенциални инвеститори

Петкова представи процедурата за АЕЦ „Белене“ пред потенциални инвеститориВ рамките на международната конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“, която се провежда във Варна, министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря днес с главния изпълнителен директор на „Фраматом“ Бернард Фонтана.

„Фраматом“ е една от компаниите, които проявяват интерес към участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“. Министър Петкова представи пред г-н Фонтана основните моменти от процедурата и акцентира върху решението на българския парламент проектът да се реализира на пазарен принцип, без преференциални договори за изкупуване на произведената електроенергия и без държавни гаранции.

Петкова подчерта, че процедурата предвижда възможност за участие както на стратегически инвеститори, така и на компании, които биха желали да купуват произведената електроенергия. По нейните думи, след като изтече срокът за подаване на заявления за участие, ще бъде изготвена кратка листа на кандидатите, към които Министерството на енергетиката ще се обърне с покана да подадат обвързващи оферти.

„Нашето правителство смята, че проектът АЕЦ „Белене“ е важен не само за България, но и за целия регион“, подчерта Петкова. Тя изтъкна пред своя събеседник, че в момента се търси възможност за участие на Република Северна Македония, Сърбия и Черна гора в проекта и реализацията му като регионален. По нейните думи анализите показват, че проектът е жизнеспособен и за правителството остава предизвикателството да го доведе до успешен край.

По-рано през деня министър Петкова разговаря във Варна и с представители на китайската национална ядрена корпорация CNNC и „Росатом“, които също проявяват интерес към участие в процедурата.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Промени в ДЮШ на Берое

Промени в ДЮШ на Берое,,

От новия сезон в Академията на „Берое“ ще настъпят няколко промени в треньорското ръководство на отборите.

Тимът, който ще представя школата в Елитната група до 19 години ще бъде воден от директора на Академията Атанас Рибарски. В състава му ще бъдат играчи, родени 2001 и 2002 г.

Другите два състава в Елитните групи – „Берое“ 2003 (Елитна до 17 г.) и „Берое“ 2005 (Елитна до 15 г.) ще бъдат водени съответно от Сидер Димитров и Слави Жеков.

С отбора на „Берое“ 2004 от сезон 2019/20 ще работи Атанас Димитров. Начело на „Берое“ 2006 ще продължи да бъде Боян Стоянов, докато „Берое“ 2007 ще бъде поет от Данаил Желязков. От ръководството на Академията очакват решение за Зоналните първенства до 14 и 16 години, в които да се включат отборите на „Берое“ 2004 и „Берое“ 2006.

„Берое“ 2008 и „Берое“ 2009 остават с треньорите си от този сезон – съответно Павел Димов и Венелин Сивриев. Промени ще има обаче при най-малките. „Берое“ 2010 ще бъде воден от Дончо Атанасов, начело на „Берое“ 2011 застава Трифон Панев, а „Берое“ 2012 са поверени на Стефан Динев.

Треньори на вратарите ще бъдат Пламен Петров и Даниел Бакърджиев, а кондиционен треньор Мирослав Тенев.

Ето разпределението по възрасти:

Берое U19: Атанас Рибарски

Берое U17: Сидер Димитров

Берое U16: Атанас Димитров

Берое U15: Слави Жеков

Берое U14: Боян Стоянов

Берое U13: Данаил Желязков

Берое U12: Павел Димов

Берое U11: Венелин Сивриев

Берое U10: Дончо Атанасов

Берое U9: Трифон Панев

Берое U8: Стефан Динев

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Елен Колева и гъркът въртят тайна любов в мрежата (Доказателства в галерията)

Елен Колева и гъркът въртят тайна любов в мрежата (Доказателства в галерията)

Въпреки че са разделени от почти година, актрисата Елен Колева и бившият й Андреас Стилиану продължават да се обичат, научи „Галерия“. Двамата постоянно си разменят любовни статуси в социалната мрежа и тайно се обясняват в любов един на друг.

 

„Той никога няма да разбере, че още го обичам. Обичам го не защото е красив, а защото е повече мен, отколкото аз съм себе си. От каквото и да са направени душите ни, неговата и моята са еднакви“, пише Елен в емоционалната си изповед в Instagram.

 

„Неговата любов крещепе по-силно от нейните демони“, отвърна на свой ред Стилиану в своя профил. Макар да не се споменават поименно, за всички е ясно към кого са насочени любовните им послания.

 

Близки до Елен разкриват, че инициатор на раздялата била тя, въпреки че все още го обичала. Колева живяла няколко месеца при него в Кипър, но отказала да се премести завинаги и решила, че е по-добре да се разделят.

 

Съмненията на Стилиану за изневяра от нейна стана допълнително нагнетили напрежението и в края на миналото лято двамата се разделиха. Техни близки обаче не изключват възможността отново да се съберат, тъй като постоянно се интересували един за друг.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Тема на ФАКТИ: Как училище се „ремонтира“ с паркет и теракот за над 60 лв./кв.м.

Тема на ФАКТИ: Как училище се „ремонтира“ с паркет и теракот за над 60 лв./кв.м.Преди месец ФАКТИ ви запозна с емблематичния ремонт на столичното 70 ОУ „Св. Климент Охридски“ в кв. Модерно предградие. Припомняме, че тогава училището, което се ремонтира по европрограма, приличаше на място след бомбардировка, работници нямаше, въпреки че строителните работи бяха далеч от приключване и видимо некачествени.

Училището е част от общо 26 училища и детски градини, за които през лятото на миналата година бяха отпуснати европейски средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. Общата стойност на програмата е 63,6 милиона лева, 58 милиона от тях са безвъзмездна финансова помощ, а съфинансирането от страна на Столична община е 5,6 млн. лв. Конкретно за това училище са заделени около 2 милиона лева. Ремонтът трябваше да приключи на 26-и март тази година.

След нашия репортаж работниците на фирма „Мега Хидрострой“ ЕООД, се активизираха ударно, в рамките на неособено голямата им численост. Интересна подробност е, че надзорът на тяхната работа е поверен на общинската „Софинвест“ ЕООД.

Нова проверка на ФАКТИ на ремонтираното от цяла година училище показа, че скоро учениците и училищния персонал няма да имат нормални условия, тъй като ремонтът е далеч от приключване. Още по-неприятни са няколко факта – през годината, в която тече ремонтът, всички в училището ползват една-единствена тоалетна. Спортните игрища в двора са разкопани, оставено е само футболното по изричното настояване на учителя по физическо възпитание. Той е успял да извоюва и настилката на игрището да бъде подменена, а то да не бъде асфалтирано. Към момента обаче в огромния двор на училището няма къде децата да играят. Има и други абсурди – алея, отвеждаща в оградата, надут паркет, сменян няколко пъти, в една от стаите, училището само ремонтира свръзката на покрива с физкултурния салон.

Интерес буди и количествено-стойностната сметка на обекта, с която ФАКТИ разполага. Там виждаме, че на площ от 1122 кв.м. ще бъде поставен нов дъбов паркет при цена 52 лева на квадратен метър, без ДДС, на обща стойност около 58 000 лв., без ДДС; фаянс на цена от 43 лева, без ДДС, теракот за 53 лева на кв.м., без ДДС“. От снимките сами можете да направите изводите дали качеството на вложените материали отговаря на подобни цени и подхожда ли се отговорно към парите на българския и европейски данъкоплатец.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ето защо Ван Дайк е считан за един от най-добрите защитници в света

Ето защо Ван Дайк е считан за един от най-добрите защитници в света,,

програма

   <fieldset></fieldset>

     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>