Daily Archives: юни 6, 2019

Отворен за движение е временният мост при Чомаковци

Отворен за движение е временният мост при Чомаковци

17 и 19 юни ще са неучебни дни. Заповед е издадена от министъра на образованието и науката и е във връзка с провеждането на националното външно оценяване при седмокласниците. Ще припомним, че на 17 юни е изпитът по български език и литература, а на 19 юни по …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВРЕМЕННИЯ ЖЕЛЕЗЕН МОСТ тип „МАРМ“ НА река. ИСКЪР ПРИ СЕЛО ЧОМАКОВЦИ Е ОТВОРЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ ОТ ДНЕС, 06 ЮНИ – 13.30 ЧАСА!

ВРЕМЕННИЯ ЖЕЛЕЗЕН МОСТ тип „МАРМ“ НА река. ИСКЪР ПРИ СЕЛО ЧОМАКОВЦИ Е ОТВОРЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ ОТ ДНЕС, 06 ЮНИ – 13.30 ЧАСА!ВРЕМЕННИЯ ЖЕЛЕЗЕН МОСТ тип „МАРМ“ НА река. ИСКЪР ПРИ СЕЛО ЧОМАКОВЦИ Е ОТВОРЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ ОТ ДНЕС, 06 ЮНИ – 13.30 ЧАСА!

ШОФИРАЙТЕ С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ!
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Профилакториумът в Къртожабене ще става Дом за стари хора от Италия

Профилакториумът в Къртожабене ще става Дом за стари хора от Италияkartojabene profilaktoriumСъветът за инвестиции към Българска търговско-промишлена палата (БТПП) организира на 11 юни 2019 г. (вторник) семинар за бизнеса от Плевен и региона, който би проявил интерес към ново инвестиционно предложение. То е за преустройството на бившия профилакториум в село Къртожабене в Дом за стари хора от Италия.
Събитието ще се състои в конферентната зала на хотел „Ростов“ и започва в 10:30 ч на 11 юни с регистрация на участниците.
Очаква се присъстващите да бъдат поздравени от арх. Невяна Иванчева, зам.-кмет на Община Плевен, а представител на Медицински университет – Плевен ще връчи писмо от вуза за подкрепа на проекта.
На финала е предвидено посещение на място на профилакториума.

Снимка: http://newway.bg

Powered by WPeMatico

Радев към Путин: Русия има място в строежа на АЕЦ „Белене”

Радев към Путин: Русия има място в строежа на АЕЦ „Белене”Енергетиката бе във фокуса на разговорите на президента Радев с руския държавен глава Владимир Путин. Това е втората среща между двамата държавни глави след разговора им в Сочи през месец май 2018 г., на която беше възстановен диалогът на най-високо политическо ниво между България и Русия след десетгодишно прекъсване.

Цената на газа е една от темите, които ще бъдат обсъждани. На срещата присъстват и директорите на руските енергийни компании, съобщи БТВ.

„Много ми е приятно да се срещна с Вас отново. Отношенията между Русия и България се възстановяват има позитивна динамика в търговията с ръст от 2,8%” – с тези думи руският президент Владимир Путин откри срещата и допълни, че може да се постигне още повече, като в момента са активирани и резервите в двустранните отношения.

Путин посочи, че през първото тримесечие на 2019 г. растежът на стокообмена е достигнал 2,8%.
„Като цяло можехме да постигнем много повече като цифри. Но това, което радва е, че сега се активизираха отношенията на ниво правителства, парламенти. Отново започва да работи по същество междуправителствената комисия. Всичко това дава основание да се смята, че ние използваме неизползваните до момента възможности за активизирането на нашите отношение във всички направления“, каза руският президент.

„Благодаря за поканата да посетя Руската федерация и Петербургския икономически форум. Това е ясен знак за новата динамика в нашите двустранни отношения, които се базират на дълбоко културно-исторически връзки. Отношенията ни са добри на ниво правителство и парламенти. България е член на ЕС и НАТО, но това не изключва интензивни отношения с Руската федерация”, заяви в началото на срещата българският президент Румен Радев, акцентирайки върху „конструктивното развитие на междудържавните отношения на взаимноизгодна основа”.

Държавният ни глава коментира и възможността за съвместна дейност между България и Русия в областта на енергетиката: „Имаме потенциал сътрудничеството в енергетиката да се задълбочава. България вече купи два атомни реактора от Русия. Това означава, че Русия има място в изграждането на бъдещата атомна централа, независимо кой стратегически инвеститор ще спечели търга”.

Преди заминаването си в Русия, българският президент заяви в интервю за ТАСС, че изграждането на АЕЦ „Белене” е неизбежно.

В областта на газовите доставки и транзит също имаме дългогодишно партньорство. България продължава да модернизира и изгражда своята газопреносна мрежа. Това дава нова възможност за доставки на руски газ към Централна Европа. Текат нови процеси на газовата карта на Европа. Това означава много по-динамичен подход към актуализацията и ценообразуването в договорите”, допълни днес по енергийната тема Радев.

По-късно през деня държавният ни глава ще се срещне и с представители на българската общност в Санкт Петербург. Той е в града за участие в президентския панел на икономическия форум, който събира десетки хиляди участници от целия свят.

Радев получи покана да се включи във форума при посещението на премиера Медведев в София преди три месеца.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Поглед към миналото: Страхотната асистенция на Гути

Поглед към миналото: Страхотната асистенция на Гути,,

програма

   <fieldset></fieldset>

     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>