Daily Archives: юни 7, 2019

Жителите на Телиш ще блокират път, за да спрат тежките камиони през селото

Жителите на Телиш ще блокират път, за да спрат тежките камиони през селото

Жителите на село Телиш излизат на протест на 10 юни, понеделник. Те ще затворят пътя за село Девенци в 9 часа. Хората са принудени на тази крайна стъпка, защото досега не е предприето нищо от институциите за спиране преминаването на натоварени с трошен камък тежки камиони през селото. Това съобщи за „Плевен за Плевен“ о. з. полковник инж. Марин Шкодров. Всеки ден поне по 100 камиона не се съобразяват с ограниченията, видими от табели в началото на селото, и преминават с тежките си товари, сигнализира той. По думите му много къщи в Телиш са напукани заради вибрациите от преминаващите камиони, които идват от Девенци и Чомаковци.

В понеделник хората от Телиш ще се съберат на изхода на селото за Девенци и ще блокират пътя. Това ще се прави поне 10 дни и ако няма реакция от отговорните институции, ще се премине към гражданско неподчинение.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Заповед №РД-11-33/25.05.2019 год.

Заповед №РД-11-33/25.05.2019 год.С Ъ О Б Щ Е Н И Е

На основание чл.129, ал.2 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, Община Червен бряг, Дирекция СиА, ОбС и СД, отдел КРВП съобщава, че е изготвена Заповед №РД-11-33/25.05.2019 год. на ВрИД Кмет на Община Червен бряг, влязла в сила на 07.06.2019г. за одобряване на изменение на Подробен устройствен план-План за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/ за урегулиране на УПИ VIII-505 „За бригадирски лагер“ , кв.58 и образуване на ново УПИ VIII „За производствени и складови дейности“, кв.58 по плана на с. Глава Община Червен бряг.

Арх. Пламена Агалова

Гл. архитект Община Червен бряг

Дата на обявление: 07.06.2019 год.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Полицейска гонка, стрелба и бесен екшън на магистрала „Тракия”

Полицейска гонка, стрелба и бесен екшън на магистрала „Тракия”Истински екшън се разиграва в момента на магистрала „Тракия”. До това се стигна след катастрофа, в посока Бургас-София.

Самостоятелно е катастрофирал лек автомобил Alfa Romeo на около 40 километра преди София, съобщават очевидци.

При пристигането на екип на Пътна полиция обаче шофьорът е скочил от колата, прескочил мантинелата, минал през платното за обратно движение и изчезнал в гората.

Опитите на полицаите да го догонят се оказали неуспешни и те са стреляли със стоп патрони към шофьора-беглец.

В момента гонката продължава, казаха свидетели, цитирани от „Бургас инфо“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Еден Азар ще е най-скъпоплатеният играч в Реал

Еден Азар ще е най-скъпоплатеният играч в Реал,,

Реал Мадрид и Челси най-после се споразумяха за трансфера на Еден Азар. „Белият балет“ ще плати 88 млн. паунда за белгиеца, като сумата може да нарастне до 130 млн. 

Азар ще прибира по 400,000 паунда на седмица, което прави по 20,8 млн. на година, 1,7 млн. на месец, £57,143 на ден, 2,380 паунда на час, 39,70 паунда на минута и 66 паунда на секунда. 

Това автоматично го прави най-скъпоплатения футболист на „Сантяго Бернабеу“. 

Очаква се съвсем скоро трансферът да бъде обявен официално. 

През последната кампания Азар вкара 21 гола за Челси във всички състезания. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Поли Генова кърми по сцените

Поли Генова кърми по сцените

Поп певицата Поли Генова кърми сина си Даниел по време на участия и зад кулисите на концерти, узна HotArena.

 

Само преди два месеца Поли стана майка за първи път, но побърза да се завърне на работа. Съвсем наскоро тя беше водеща на наградите на БГ радио и обикаляше страната със спектакъла „Фалшив герой“. Вместо да наеме бавачки, които да й помагат, певицата мъкне бебето със себе си по репетиции и концертни зали.

 

Генова използва почивките, за да кърми сина си, издават я от екипа. Повечето й колеги се радвали на малкия Даниел и всеки искал да го гушка и дундурка, но се намирали и такива, които недоумявали защо се е захванала да работи, след като има толкова малко бебе.

 

Понякога синът й се разплаквал точно по време на репетиции, вероятно от силната музика и шум. Самата певица също изглежда доста изморена и изтощена, което говори, че носенето на няколко дини под една мишница й идва в повече, писа „Галерия“.

 

На всичкото отгоре малкият Даниел далеч не е от най-тихите бебета и почти денонощно оглушавал дома й с плач.

 

Въпреки че й е трудно, Поли не смята да се отказва от концертите си. Признава, че чувства потребност да бъде на сцената и да пее, вместо да се затвори вкъщи с детето.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico