Daily Archives: юни 12, 2019

Каракачанов: Ще взема Волен Сидеров войник и ще видим (ВИДЕО)

Каракачанов: Ще взема Волен Сидеров войник и ще видим (ВИДЕО)„Ще го взема войник, да дойде на учение и тогава ще говорим.“ Така министърът на отбраната Красимир Каракачанов отговори с усмивка на журналистически въпрос как ще коментира поредните нападки на лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Вицепремиерът бе с министър-председателя Бойко Борисов на учебния полигон „Ново село“, където се проведе тактическо учение с бойни стрелби с участието на над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ.

Преди това премиерът бе помолен да коментира намаляването на субсидията за партиите и предложението на депутата от ДПС Делян Пеевски за 0 лева субсидии.

„И защо трябва да коментирам? Има ли правителствено решение, не предложение, а решение. Подписано от мен, от вицепремиера Каракачанов, за 1 лев субсидия. Такава, каквато две години Слави Трифонов ни триеше на главите на всички. И вие нито веднъж не нарекохте това популизъм“, обърна се Борисов към присъстващите журналисти.

„Ние не предлагаме, ние имаме правителствено решение. То не подлежи на коментар. Ясен ли бях? Това ли ще пуснете или танковете и артилерията, да видят хората каква армия ни пази?“, попита премиерът.

На въпрос кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, Борисов заяви, че него нещо трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия. „Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата“, коментира той.

„Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме българо-американска база в „Ново село“, да видят какво прекрасно съоръжение е. Второ, днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ – така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица – живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония“, заяви Борисов.

Той посочи, че това ще е добре и за тях, и за нас. „Защото така или иначе тези самолети не могат да завият толкова близо и ходят над Северна Македония. Така че тези учения ни дават бойно другарство. Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават“, каза още министър-председателят.

„И не случайно на 6 май толкова се радват хората на военната техника. И сега продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят“, заяви Борисов.

Военната техника е необходима не за парадите, а за обучение на личния състав. Това каза пред журналисти на учебен полигон „Ново село“ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„В последните няколко години отделихме толкова средства за армията, колкото не са отделяни с десетилетия. Но тъй като по една или друга причина се говори само за самолети, аз обърнах внимание на това, което се прави и за пехотата – 13 танка се ремонтират, всяка година има план за възстановяването им, има и други проекти. И всичко това струва пари“, посочи Каракачанов. Той заяви, че без пари техниката не може да бъде изваждана.

„А тази техника е необходима не за парадите, а за това, личният състав да се обучава, да бъде боеспособен и ако се наложи, да изпълнява своите задължения – да защитава България и да го направи ефективно“, коментира министърът на отбраната. Каракачанов благодари на премиера Бойко Борисов, че две години не е отказвал нищо от това, което му е било поискано за армията.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Официално: Ботев Вр уреди национал от ЦСКА-София

Официално: Ботев Вр уреди национал от ЦСКА-София,,

Отборът на Ботев (Враца) си осигури услугите на бранителя на ЦСКА-София Ангел Лясков. Защитникът ще играе под наем през сезон 2019/20 за отбора от Враца. Роденият през 1998 година защитник е първото ново попълнение на врачани през летния трансферен прозорец.Той стигна миналата есен и до националния ни отбор. Напускащите са Антон Огнянов и Емил Стоев, който се връща в Славия, откъдето бе под наем. Днес ще бъде обявена окончателната програма за лятната подготовка и контролите, които Ботев ще изиграе. На 17 юни тимът среща Кариана (Ерден).

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Победителят в „Гласът на България“ работи като стругар във Варна

Победителят в „Гласът на България“ работи като стругар във Варна

25-годишният стругар Атанас Кателиев от отбора на Влади Ампов – Графа е големият победител в седмия сезон на „Гласът на България“, узна HotArena.

 

На финала той се изправи срещу своя съгражданин Кирил Хаджиев – Тино.

 

Наско, който не е професионален музикант, за разлика от конкурента си, успя да спечели симпатиите на публиката и да грабне наградата от 50 000 лева.

 

С нея смята да си плати данъка на колата, а другата част да инвестира в музика. Атанас е инженер по автоматика, завършил в Техническия университет в родния си град Варна, а сега работи като стругар – фрезист на металорежещи машини. В бъдеще обаче мечтае за музикална кариера и до месец влиза в студио, за да запише авторска песен, писа „Галерия“.

 

Той се запалил по стругарството като дете покрай баща си. Влязъл в работилницата на татко си едва 10-годишен. Първото нещо, което изработил, било метална конструкция на парен двигател.

 

Сега изпълнява сложни метални детайли, които иначе са много скъпи за индустриално производство. Освен това преподава и роботика на ученици от 5-и до 9-и клас в Математическата гимназия във Варна. Междувременно се състезава и в ултрамаратони /над 42 км, пресечена местност/. За тях се подготвя, като тича всяка вечер след 22 часа в близката гора. Има и спечелени купи.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Психично болен чупи и вади оръжие в Плевен

Психично болен чупи и вади оръжие в Плевен46-годишен с. Муселиево с психично разстройство е задържан след прояви на агресия, съобщиха от ОД на МВР – Плевен.

На 11 юни в РУ – Никопол е постъпил сигнал, че 46-годишен от село Муселиево от дни е с психично разстройство. Мъжът повреждал домашно имущество и заплашвал с огнестрелно оръжие. Лицето е освидетелствано и се води на отчет.

При пристигане на адреса служители на РУ – Никопол, заварват болният заключил се в стая на едноетажна къща. 46-годишният не е допуснал полицаите. Започнал е да хвърля предмети и да отправя закани с хладно оръжие.

При проведени беседи с психолози и служители на ОД на МВР – Плевен е напуснал къщата и е задържан в двора на имота. Прегледан е от екип на ФСМП – Никопол. По разпореждане на прокурор от РП – Никопол е транспортиран и настанен в психодиспансер в гр. Плевен.

При последващо претърсване в дома, обитаван от 46-годишния, са намерени въздушна пушка, неустановена марка, модел и калибър и газ – сигнален пистолет марка „Еkol- volga“, с един брой пълнител и един патрон 9 мм. в пълнителя. Оръжието е иззето с протокол.

Няма пострадали граждани и полицейски служители на ОДМВР – Плевен. Образувана е преписка.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВИДЕО: Лукаку вкара два, но направи страхотен пропуск!

ВИДЕО: Лукаку вкара два, но направи страхотен пропуск!,,

програма

   <fieldset></fieldset>

     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>