Daily Archives: юни 15, 2019

Студенти от Софийския университет проведоха практика в Община Червен бряг

Студенти от Софийския университет проведоха практика в Община Червен бряг

Студенти специалност „Регионално развитие и политика“ от Геолого-географски факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, с ръководител гл. ас. д-р Методи Иванов бяха гости на Община Червен бряг. Посещението е част от задължителната им практика по „Местно и регионално развитие“. Общинският съветник Петко Петков предостави информация на студентите за изпълняваните в момента проекти на територията на общината. Като добра практика пред студентите бяха представени от г-жа Диана Димитрова реализираните от Общината проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинска сграда „Социална служба“ на територията на гр. Червен бряг” и проект „Създаване на партньорска мрежа между Община Червен бряг и Пожарна и спасителна служба към Министерство на вътрешните работи на Чехия за трансфер на иновативни социални практики и възможности за обучение и включване на младите хора в превантивни дейности при рискови ситуации с цел публична и/или корпоративна ангажираност“.

В детайли бяха презентирани постигнатите резултати от дейностите на втория проект, чието изпълнение е резултат от специфичното географско положение и природните особености на Община Червен бряг, чиято територия е поставена пред реалния риск от настъпването на наводнения. В края на срещата се проведе дискусия между г-н Петков и студентите, на която се изведоха приоритети за развитието на Община Червен бряг през следващия програмен период. Петко Петков обобщи, че е необходима още по-силна местна икономика и допълнителни усилия в социалната сфера, за да могат младите хора да остават в общината, а възрастните да живеят достойно старините си. След срещата, с помощта на г-н Петко Петков, студентите проведоха проучване сред жителите на гр. Червен бряг, свързано с местното икономическо и социално развитие.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Цигани доброволно ремонтираха детското отделение на болницата в Средец

Цигани доброволно ремонтираха детското отделение на болницата в СредецСтаите в детското отделение на общинската болница в град Средец са боядисани и освежени, благодарение на доброволно положения труд от група цигани.

Завеждащият детското отделение д-р Станков отправил молба към пастора Йордан Атанасов – Джаско, група момчета от ромската махала да помогнат на болницата и да поставят 12 квадратни метра теракот в една от стаите. Те се отзовали и установили, че условията в цялото отделение са неприемливи и ужасни. Така стигнали до идеята за частичен ремонт и закупили нужните материали, разказва „Флагман“.

Така 18-те души, част от протестанската църква, се хванали на работа и боядисали и осемте стаи в отделението. За стореното получили искрена благодарност от екипа на болницата в Средец.

Вероятно защото у нас клишетата са се превърнали в начин, по който не само приемаме, но и си обясняваме света, то медиите определят стореното от ромите в Средец като „чудо“. Големият въпрос обаче е защо протестанската църква успява там, където очевидно православната не може? Защо тези хора очевидно са станали част от общността или казано иначе приобщили са се? Вероятно защото някой не само работи с тях, но и знае как да го направи.

Цитиран от „Флагман“, пасторът обяснява, че имат неделно училище, което се посещава от осемдесет деца и допълва, че учат не само тях, но и родителите им на отговорност и ги убеждават, че трябва да се сложи край на ранните бракове, а децата им да ходят редовно на училище.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пълната програма на Ботев (Гълъбово) по часове, дни и съперници за лятната подготовка на отбора

Пълната програма на Ботев (Гълъбово) по часове, дни и съперници за лятната подготовка на отбора,,

Ботев Гълъбово ще изиграе шест контроли по време на лятната си подготовка. В събота от клуба обявиха съперниците си и графика за мачовете.

Ето и пълната програма:

22 юни Ботев Пловдив – Ботев Гълъбово на Коматево, 10:30 ч.
22 юни Етър – Ботев Гълъбово, в град Елена, 18:00 ч.
29 юни Ботев Гълъбово – Локомотив Горна Оряховица в град Мъглиж, 18:00 ч.
6 юли Арда – Ботев Гълъбово в град Кърджали, 18:00 ч.
10 юли Поморие – Ботев Гълъбово, Каблешково, 18:00 ч.
13 юли Ботев Гълъбово – Загорец в град Гълъбово, 18:00 ч.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

БОМБА: Деси Иванчева е бременна! Бебето я спасява от затвора (Сензационни подробности)

БОМБА: Деси Иванчева е бременна! Бебето я спасява от затвора (Сензационни подробности)

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/06/search-3.gif"></a>
</div>
            </nav>


781

15 Юни 2019, 16:00
Харесай


Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе осъдена на 20 години затвор заради поискан подкуп от 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, е претърпяла успешна ин витро процедура за забременяване в столичната клиника „Света София“, пише  „Уикенд“. Преди броени дни тестът за бременност на Иванчева е показал, че тя носи живот в утробата си, след като на 19 май е била изкуствено оплодена в болницата. Целия медицински процес с асистираното помагане на зачеването на Десислава Иванчева е бил ръководен лично от светилото в ин витро процедурите професор Илия Ватев, чието дело са първите такива бебета в България. Най-добрия ембриолог в страната ще наблюдава бременноста, като е препоръчал на пациентката си да забрави напълно проблемите й с правосъдието, за да намали стреса. Иванчева трябва да откаже цигарите –нещо, което засега не се отдава на екс кметицата на „Младост“. Откакто тя бе зрелищно арестувана миналата пролет в центъра на София и вкарана за продължително време в ареста, дневната й никотинова дажба достигнала до 3 кутии цигари.
Ако бременността мине гладко и без усложнения, Десислава Иванчева трябва да роди първото си дете в началото на март 2020 г. Тогава се очаква да статира и съдебния процес на втора инстанция в Специализирания апелативен съд по делото за поискан подкуп. Близки до някогашната фризьорка се надяват съдебния процес да бъде отложен, за да не бъде подложена екс кметицата на „Младост“ на допълнителен стрес в съдебна зала.
Преди 2 месеца Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров бяха осъдени съответно на 20, 15 и 12 години затвор за поискан рушвет от строителя Александър Ваклин, за да му разрешат да вдигне жилищна сграда в местността „Камбаните“. Според мотива на съдиите, постановили присъдите, тандемът Иванчева – Петрова е утвърдил порочен модел на управление в „Младост“, при който съсредоточили в свои ръце едновременно законодателни и изпълнителни правомощия. Кметицата и нейната заместничка държали всички преписки за строителство в общината в домовете си и принуждавали силово инвеститори да правят дарения, за да получат разрешителни за строеж.
Съдиите обаче оневиниха Десислава Иванчева за откритите в служебната й кола 56 000 белязани евро, като постановиха, че няма доказателства, че тя е прибрала парите. Пачките са били оставени в кашонче в багажника на колата на Иванчева от посредника Петко Дюлгеров. „Светещите“ пръсти на кметицата се дължали на това, че тя е докосвала чашата на посредника при последната им среща в заведението „Марая“.
Въпреки че Иванчева и съучастниците й бяха оправдани за откритите в колата й 56 000 евро, осъдителните присъди са постановени за поискан, нонеполучен рушвет от 500 000 евро.Според съда, бившата кметица на „Младост“ повече от 6 месеца бавела разрешителните за строеж на жилищни сгради в местността „Камбаните“ на бизнесмена Александър Ваклин. С Иванчева се срещнала даже съпругата на предприемача Полина, която останала с впечатлението, че кметицата не се интересува единствено от озеленяването и изграждането на детски площадки в „Младост“, а е очаквала и финансов стимул за себе си.
Така Ваклин се свързал с бившия кмет Петко Дюлгеров, който обещал да съдейства. На 21 март 2018 г. двамата уточнили и размера на подкупа – той бил фиксиран на 500 000 евро, които трябвало да се платят на няколко вноски. Ден по-късно рушвета бил намален наполовина. Това се случило след среща между посредника Дюлгеров и Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Срещата се провела на 23 март 2018 г. в пицария в „Борово“. Единствената среща между Иванчева и Александър Ваклин се състояла на 13 април 2018 г., четири дни преди тя да бъде арестувана. Седмица по-рано бизнесменътпредоставил в ГДБОП 70 000 евро,които били белязани. На 17 април маркираните пари бяха открити при зрелищните арести на Иванчева, Биляна Петрова и посредникът Петко Дюлгеров.
След произнасянето на присъдите, Иванчева и Биляна Петрова бяха въдворени в Сливенския затвор, но само 2 седмици по-късно – освободени под домашен арест заради здравословни проблеми. Иванчева бе пусната заради намерението си да роди чрез инвитро процедура, както и заради участието си в евроизборите.
Десислава Иванчева прави опити да забременее от 5 години насам, които засега са неуспешни. По време на съдебния процес срещу нея тя сподели, че е преустановила опитите да забременее по изкуствен път, тъй като лекарите й открили онкологично заболяване, която тя преборила.
Ако Иванчева роди и бъде осъдена окончателно на ефективен затвор, то изтърпяването на присъдата й ще бъде временно отложена, тъй като тя ще се води самотна майка. Екс кметицата на „Младост“ имаше връзка с бизнесмена Пеньо Иванов, който все още не е разведен с първата си жена. След като тя бе арестувана и пратена в ареста, възлюбения й я заряза.

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Подобрява се състоянието на детето, затиснато от футболна врата в Пазарджик

Подобрява се състоянието на детето, затиснато от футболна врата в ПазарджикПодобрява се състоянието на 5-годишното момче, което вчера пострада в двора на спортното училище в Пазарджик – върху него падна тежка метална врата. Това заяви пред bTV майката на детето.

То беше прието за лечение в местната болница с гръдно-коремна травма, натъртвания по лицето и счупена ключица.

„Лежи обездвижен, пускат му обезболяващи и системи. По-добре е, но е много изплашен – плаче като изляза от стаята“, сподели майката пред националната телевизия.

Тя заяви, че редовно води децата си на площадката, където се е случил инцидента.

„Обичат да играят футбол и ги водя много често там. Беше поредната вечер, в която реших да отидем след работа да поиграят”, признава родителят.

„Снощи чух, че не трябвало да се влиза там – нито има табели, нито пише подобно нещо. Там има постоянно хора – спортуват, играят. Не се чувствам виновна. Тук като стане инцидент, винаги търсят вината в другите. Не мисля, че това е допустимо в училището“, заяви майката.

Жената беше категорична, че ще заведе дело срещу отговорните за инцидента лица.

ФАКТИ припомня, че през септември миналата година, отново в Пазарджик, футболна врата затисна 13-годишно дете.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico