Daily Archives: юни 17, 2019

Конференция с тема иновации и интелектуална собственост организира НТС – Плевен

Конференция с тема иновации и интелектуална собственост организира НТС – Плевенrabotnici1Търговско-промишлената палата и НТС – Плевен организират съвместно конференция „Иновации и интелектуална собственост – основна предпоставка за конкурентоспособност“. Тя ще се съпътства от изложба „Изобретено в България“ и ще се състои от 20 до 22 юни в Дома на техниката (сградата на Профсъюзите), на адрес: Плевен, ул. „Александър Стамболийски“ № 1, етаж 2.
Регистрацията на участниците започва от 12.30 часа на  20 юни.
Акценти в конференцията ще са презентации на изобретения, нови сортове растения, иновации в образованието и как да запазим потенциала за създаване и привличане на новатори като предпоставка за конкурентоспособността. Ще бъде предоставена възможност в рамките на 15 минути участниците да запознаят аудиторията със своя идея или разработка, да зададат своите въпроси относно изобретателството, закрила на индустриална собственост, разработване и трансфер на технологични решения, да направят предложения и да зададат тема за дискусия.
Организаторите канят представителите на бизнес средите и специализирани регионални организации да участват най-активно, за да споделят свои виждания за съвместна работа с изобретатели за решаване на конкретни задачи в производствените процеси. На работодателските организации ще се даде възможност да запознаят аудиторията с належащи технически и технологични проблеми, стоящи пред техните членове в производствената им дейност.
Конференцията ще е среща на бизнеса с научни работници и студенти, предприемачи, иновационни посредници и патентни специалисти. Надяваме се да привлечем вниманието на широк кръг хора свързани с изобретателска и научно-техническа дейност, както и повече младежи, с което да ги стимулираме към новаторство и предприемачество, обявяват от НТС – Плевен.
На интернет страницата на СЪЮЗА НА ИЗОБРЕТАТЕЛИТЕ ще намерите програма, регистрационна форма и форма за информация на презентацията.       

Powered by WPeMatico

Почина дъщерята на поетесата Маргарита Петкова

Почина дъщерята на поетесата Маргарита ПетковаДъщерята на поетесата Маргарита Петкова – Надежда Огойска, почина. За трагедията съобщи Петкова във Фейсбук:

„Надя си отиде на 9 юни в 23 ч. Изпратихме я на 14 юни. Това е просто конкретика. Другото го каза големият ми син:

„Всички ние цял живот се страхуваме от мига, в който ще трябва да изпратим родителите си. Не искам да знам какво ѝ е на майка ми.“

Аз не искам никой никога да узнава това. Благодаря на шепата приятели, които са неотстъпно до мен. Благодаря на всички, които през тези мъчителни години на борба, ни подкрепяха. Благодаря, че няма да коментирате под това официално, от мое име и от името на семейството ми, изявление. Моля ви да не сипвате сол в раната с добрите си думи, защото доброто боли два пъти повече от злото – повярвайте ми на юнашко доверие. Всички.“, написа още Петкова.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Спартак Плевен играе 7 контроли, запазва състава

Спартак Плевен играе 7 контроли, запазва състава,,

Отборът на Спартак (Плевен) води подготовка с абсолютно същия състав, който през миналия сезон спечели първенството на Северозападната Трета лига. Треньорите Красимир Бислимов и Петър Ванков са осигурили седем приятелски срещи за отбора си до старта на първенството на Втора професионална лига. Допълнително ще се уточнява къде ще се играят въпросните мачове. Първият от тях е на 19 юни /сряда/ с елитния Етър. Предвидена е проверка и с още един тим от Първа професионална лига – Царско село. Останалите пет контроли са с отбори, с които плевенчани ще си съперничат през новия сезон във Втора лига.

Всички контроли на Спартак (Плевен):

19 юни /сряда/: Етър /Велико Търново/ – Спартак /Плевен/
23 юни /неделя/: Литекс – Спартак /Плевен/
26 юни /сряда/: Царско село /София/ – Спартак /Плевен/
29 юни /събота/: Монтана – Спартак /Плевен/ 
3 юли /сряда/: Спартак /Плевен/ – търси се съперник
6 юли /събота/: Локомотив /Горна Оряховица/ – Спартак /Плевен/ 
10 юли /сряда/: Кариана /Ерден/ – Спартак /Плевен/
13 юли /събота/: Локомотив /София/ – Спартак /Плевен/

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Петканов подари кола на жена си

Петканов подари кола на жена си

ТВ водещият Даниел Петканов изненада жена си Александра с чисто нов автомобил, узна HotArena.

 

 

За това се похвали самата тя с пост в социалните мрежи, като публикува и самата кола, а под фотосите написа:

 

Няма да повярвате какво ми подари Даниел!!! По принцип съвместният ми живот с него ме е научил да очаквам неочакваното във всеки един момент, но този път ме изненада жестоко, признавам си! От месец и половина усещах,че ми крои нещо, беше потаен, отсъстваше без причина и като ми каза,че има изненада за мен, очаквах да ми доведе някоя любовница, но не и кола. А бе изобщо всичките приготовления и начина, по който ми я поднесе, бяха супер впечатляващи и точно в негов стил- забавни.

Обичам те, Даниел Петканов! Благодаря ти, че правиш живота ми толкова цветен, интересен и емоционален!“, писа „Телеграф“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Кървава съседска свада в Казанлък

Кървава съседска свада в КазанлъкМеждусъседска свада в Казанлък завърши с един намушкан и един задържан.

Инцидентът станал в понеделник около 7 ч. на ул. „Христо Ботев” в града на розите.

Извършителят на престъплението пуснал силна музика рано сутринта. Неговият съсед – военнослужещ, капитан, слязъл да направи забележка. При отварянето на вратата е бил намушкан от собственика на апартамента, където звучала силната музика.

Военнослужещият е откаран в казанлъшката болница с прободна рана и опасност и живота. Извършителят е задържан. Води се разследване.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico