Daily Archives: юни 19, 2019

Тържествена сесия на Общинския съвет и концерт за празника на Червен бряг

Тържествена сесия на Общинския съвет и концерт за празника на Червен бряг

Нови 28 районни прокуратури в страната ще бъдат закрити. Те са в градовете Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово, Радомир, Елена, Кнежа, Червен бряг, Левски, Никопол, …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Първи данъчен урок на плевенски ученици през ваканцията

Първи данъчен урок на плевенски ученици през ваканциятаnap decaОфис на НАП Плевен днес 19.06.2019 г. посрещна деца от Начално училище „Патриарх Евтимий“ гр. Плевен , които бяха гости по линия на училищна програма: – „Занимание по интереси на МОН“. Децата са от трети клас и посетиха офис на НАП Плевен под наслов „Математика от „а“ до „я“.
Малчуганите получиха първия си данъчен урок и научиха, че за да си изчислиш данъка е необходимо да знаеш математика.
На въпроса какво трябва да получат в магазина, когато пазаруват от продавача, те отговориха „касова бележка“ и „ресто“
За да почувстват атмосферата по време на работа, младежите имаха възможност да се запознаят с многобройните услуги, предлагани от НАП. Особен интерес проявиха към естеството на работата с клиенти.
Получили първия си урок по данъчна култура учениците изказаха удовлетворение от посрещането в офиса. На раздяла им пожелахме да са все по-мотивирани и с вдъхновение да продължат образованието си в областта на математиката и да поемат в бъдеще отговорността за събиране на приходите в държавната хазна, превръщайки се във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Powered by WPeMatico

Владислав Горанов: Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС

Владислав Горанов: Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДСХлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество във връзка с предложението на БСП за намаляване на ДДС на хляба и лекарствата.

„Сегашната данъчна система е достигнала един баланс на съотношение, който хората възприемат, и се е получило относително добре“, заяви Горанов. Той посочи, че хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС-то. „Идете в Гърция и вижте какво стана там след намаляване на ДДС – нищо не стана, цените се запазиха“, заяви финансовият министър. Той заяви, че е готов да води дебат с всеки представител на бизнеса или партиите за преструктурирането на данъчната система.

„Но ако намалим с 1 лв. цената на хляб, който струва 10 лв., ние ще направим услуга на по-богатите хора, отколкото на тези, които си купуват хляб за 1 лв. и цената му ще им се намали с няколко стотинки. По-добре е да насочим усилия към действително нуждаещите се. През данъци никой не си е оправил икономиката“, предупреди финансовият министър.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Официално: Луис Енрике напусна Испания

Официално: Луис Енрике напусна Испания,,

Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес разкри, че Луис Енрике се оттегля от поста си на селекционер на националния отбор на страната. 

Причините за оттеглянето на Енрике остават неизвестни. 

„Енрике ни каза, че не може да продължи. Благодарим му за работата и вратите за него винаги остават отворени“, коментира Рубиалес.

Тимът на Испания ще бъде воден от досегашния му асистент Роберт Морено, който беше начело на Испания в последните три срещи.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Люси Иларионов поряза Ани Хоанг за сватба! Режисьорът не иска венчило заради травма от предишен брак

Люси Иларионов поряза Ани Хоанг за сватба! Режисьорът не иска венчило заради травма от предишен брак

Режисьорът Люси Иларионов и певицата Ани Хоанг са сред най-стабилните двойки в попфолка, но въпреки това не смятат да узаконят връзката си, узна HotArena.

 

Двамата са заедно от девет години, напаснали са изцяло характерите си и са убедени, че са един за друг. Независимо от силата на чувствата си обаче Ани и Люси категорично смятат да следват тенденцията за съжителство без брак. Противно на очакванията, че певицата предпочита да не се подписва в гражданското, защото е твърде млада, големият противник на брака всъщност е Люси.

 

Истината за нежеланието му да се жени се крие в горчив опит от миналото. През 2006 година, в разгара на славата си, Люси мина под венчило с красивата, но фатална моделка Преслава. Влюбеният Иларионов, който е актьор по професия, се запознал с нея по време на снимки и веднага хлътнал по нея. Година след началото на връзката им й паднал на колене, писа „Галерия“.

 

Част от големите звезди на „Пайнер“ помнят колко пищна и богата сватба вдигна Люси с Преслава. След празненството обаче постепенно отношенията между тях започнали да се влошават. Люси мечтаел за бебета, а тя повече се радвала на облагите от неговата слава. Един ден просто му заявила, че не се вижда майка в близкото бъдеще и двамата се разделили.

 

Иларионов понесе доста тежко развода и не криеше, че бившата му е нанесла жесток удар, тъй като в началото е твърдяла, че иска деца, но после се оказало, че не е така.

 

Това оставя травма в психиката на режисьора и той се е зарекъл, че никога повече няма да сключи брак.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico