Daily Archives: юни 27, 2019

Предоставяме безвъзмездно 350 стълба за улично осветление и 10 билборда за реклама на хазартна фирма, спонсор на футболния „Спартак“

Предоставяме безвъзмездно 350 стълба за улично осветление и 10 билборда за реклама на хазартна фирма, спонсор на футболния „Спартак“obshtina-pleven350 стълба за улично осветление в Плевен ще бъдат предоставени безвъзмездно за ползване за поставяне на общи рекламни знамена на Община Плевен, Общински футболен клуб „Спартак – Плевен“ и фирма Efbet. Решението бе прието днес от Общинския съвет на Плевен с гласовете на 38 от общинските съветници, двама гласуваха „въздържал се“. Със същото решение съветниците гласуваха рекламни елементи на плевенския футболен клуб да бъдат поставени и на вътрешните и външни оградни съоръжения и фасадата на стадион „Плевен“. Дадено бе и принципно съгласие за учредяване безвъзмездно право на поставяне и на 10 билборда върху имоти – общинска собственост на територията на град Плевен, след като бъде одобрена съответната схема за това от главния архитект на Общината и спазена процедурата по Закона за устройство на територията.
В деловодството на Община Плевен е постъпило писмо от председателя на УС на ОФК „Спартак – Плевен“, с което той уведомява за постъпило инвестиционно намерение от „Еврофутбол Лимитид“, като притежател на марката „Efbet“ за сключване на договор за спонсорство с футболния клуб, информира на днешното заседание кметът на Общината Георг Спартански. В предложението от страна на спонсора е изразено желание и готовност да помага в развитието на футбола в Плевен, като част от социалната програма за изграждане и подготовка на елитни спортисти. Предлага се да бъде сключен и 5-годишен договор между „Efbet“ и „Спартак – Плевен“ /до 2024 година/, като инвестираната сума за този период ще бъде в размер на 400 000 лв. без ДДС, разпределени на месечни вноски. За сметка на фирмата ще бъде и официалната екипировка на футболистите от представителния мъжки отбор за сезон 2019-2020 година. От фирмата са изразили и желанието си да използват възможности за реклама и популяризиране на марката, на футболния отбор и на Общината чрез общи рекламни знамена, които да бъдат поставени на уличните стълбове за осветление по основните пътно-транспортни артерии на Плевен. Тъй като въпросните осветителни тела са включени в капитала на общинска фирма „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен и по тях е изградена контактната мрежа, финансирана по мащабния проект за интегриран градски транспорт, е необходимо тези стълбове да бъдат извадени от общия списък, бе пояснено при представяне на предложението.
Стълбовете, на които ще се поставят рекламните знамена, се намират на входно-изходните артерии откъм София, Русе и Ловеч, по улиците „Цар Самуил“, „Асен Халачев“, „Гренадирска“, „Дойран“ и „Димитър Константинов“ и по булевардите „Георги Кочев“ и „Данаил Попов“.

Powered by WPeMatico

Идва инвестиция за 28 милиона лева и 300 работни места в областта на медицината

Идва инвестиция за 28 милиона лева и 300 работни места в областта на медицинатаsartse mozakЗа разрешаване продажбата на терен, върху който ще бъде изградено крило за лечение на онкологични болести и кампус за специализанти към МБАЛ „Сърце и мозък” в Плевен гласуваха на сесията на Общинския съвет, провела се в четвъртък, 27 юни 2019 година. Писмо за намерението е постъпило от проф. Тони Веков – главен изпълнителен директор на Търговска лига – Национален аптечен център АД – София. С него той уведомява, че има подадено заявление за издаване на сертификат за клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите за инвестиционния проект. Българската агенция за инвестиции е издала удостоверение, в което е отразен планиран размер на вложенията в Плевен в размер на 28 млн. лв. и очакван брой на нови работни места – 300.
Теренът е частна общинска собственост с обща площ малко повече от 22 декара.

Powered by WPeMatico

Ангел Несторов остава управител на „Тролейбусен транспорт“

Ангел Несторов остава управител на „Тролейбусен транспорт“trolej Pleven stikerСъс свое решение Общинският съвет на Плевен преизбра инж. Ангел Несторов за управител на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ за срок от още 3 години. Решението бе прието без дебати с 37 гласа „за“, 1 „въздържал се“, против нямаше.
При представяне на предложението бе посочено, че в изпълнение на решение от 25.06.2015 г. на Общинския съвет инж. Ангел Несторов е избран за управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД за срок от 3 години, като в последствие с допълнително споразумение този срок е бил удължен с още една година.
Съгласно общинската Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества, Общинският съвет когато упражнява правата на едноличен собственик на капитала в еднолични дружества с ограничена отговорност, избира и освобождава от длъжност и/или отговорност управителя на дружеството. В тази връзка днес Общински съвет – Плевен, гласува освобождаване от длъжност и не освобождава от отговорност инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.
С точка втора на същото решение инж. Несторов бе преизбран за управител на общинското дружество, като при гласуването и председателят на Общинския съвет Мартин Митев, и кметът на Общината Георг Спартански, подчертаха добрите му управленски качества. Срокът на новия договор за управление е 3-годишен.

Powered by WPeMatico

Кола пламна в движение по АМ „Хемус“

Кола пламна в движение по АМ „Хемус“Кола пламна в движение по магистрала „Хемус“. Няма данни за ранени.

Сигнал за инцидента, станал малко след отбивката за Провадия на аутобана в посока Варна, е подаден около 14:20 ч. днес от шофьора, заяви за Dariknews говорителят на ОДМВР-Варна Ивана Милева.

Лекият автомобил Toyota с варненска регистрация се запалил в движение.

Екипи на пожарната са дошли веднага и гасят пожара.

Предстои да бъдат изяснени причините за възникналия инцидент.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Арда с нова трансферна бомба!

Арда с нова трансферна бомба!,,

Трансферите в АРДА продължават с пълна сила. Днес президентът на клуба Петър Пешев подписа договор с Ивайло Димитров за една година. Двете страни се споразумяха много бързо и нападателят вече е част от АРДА. Той премина медицински прегледи и ще се присъедини към съотборниците си.

Ивайло Димитров игра през последната година в казахстанския Жетису, а преди това в Арарат, Славия, Добруджа, Несебър, Етър, Академик София и ЦСКА.

Той е вторият играч, който подписва с АРДА днес, след като сутринта същото направи и Радослав Василев.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico