Daily Archives: юни 28, 2019

Мариана Векилска опасно близка с Караджов от „Бригада Нов дом“

Мариана Векилска опасно близка с Караджов от „Бригада Нов дом“

Майстор Владимир Караджов от „Бригада Нов дом“ демонстрира опасно близки отношения с бившето лице на Би Ти Ви Мариана Векилска, видя HotArena.

 

Двамата бяха спипани да си говорят на уше на откриването на градински бар в столичния хотел „Маринела“. Макар Мариана да пристигна на партито в компанията на голямата си дъщеря Габриела, през цялата вечер тя не се отдели от строителя. На масата й имаше и други красиви дами, към които Караджов не прояви интерес и в продължение на няколко часа разсмиваше журналистката, писа „Ретро“.

 

За да скъси дистанцията, той дори си позволи да преметне ръката си зад нея, а в гръб двамата можеха да бъдат объркани за влюбени. Дали помежду им наистина прехвърчат искри, тв звездите не издават, но вероятността съвсем скоро да се превърнат в най-новата светска двойка е голяма.

 

И двамата не са обвързани.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

От днес животновъдите могат да кандидатстват за финансова помощ по схемата de minimis

От днес животновъдите могат да кандидатстват за финансова помощ по схемата de minimisjivotni ovtseВ периода от 28 юни до 15 юли 2019 г. ще се приемат документи по схемата de minimis за земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи, овце – майки и кози – майки, одобрена с Решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ от 17.06.2019 г. Документи могат да се подават лично или чрез упълномощено лице в областните дирекции на Фонда по постоянен адрес за физическите лица и по адрес на управление за юридическите лица.
Общият размер на отпусната помощ е 26,3 млн. лева. От нея могат да се възползват стопани, които са подали валидно заявление за директни плащания за 2019 г. Земеделските стопани се подпомагат за допустимия брой животни за Кампания 2018 г. по схемите за директни плащания. Фермерите трябва да имат:
– най-малко 5 броя крави, юници или биволи, както и не повече от 15 декара постоянно затревени площи на животинска единица за Кампания 2018.
– от 10 до 300 броя овце-майки или кози-майки, допустими за подпомагане за Кампания 2018;
– минимум 301 овце-майки или кози-майки, както и не повече от 15 декара постоянно затревени площи на животинска единица за Кампания 2018.
Подпомагането е разпределено, както следва:
– до 40 лв. за крава и юница до 250-то животно;
– до 40 лв. за бивол до 250-то животно;
– до 20 лв. за крава и юница от 251-то до 500-то животно;
– до 20 лв. за бивол от 251-то до 500-то животно;
– до 15 лв. за овца-майка или коза-майка при минимум 10 животни;
– до 7 лв. за овца-майка или коза-майка за стопанства с най-малко 301 животни.
Ползвателите на помощта трябва да имат и актуална регистрация като земеделски стопани, да нямат изискуеми задължения към ДФ „Земеделие“, да не са в открито производство за обявяване в несъстоятелност, да не са обявени в несъстоятелност или ликвидация.
Общият размер на помощите de minimis за един земеделски производител, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 25 000 евро (48 895,75 лв.) за период от три бюджетни години (2017 – 2019).
След обобщаване на приетите заявления ДФ „Земеделие“ ще определи размера на помощта за всеки бенефициент. Помощта ще бъде изплатена на стопаните до 9 август 2019 г.

Powered by WPeMatico

Средно по 552.50 лева получиха дребни земеделски стопани за Кампания 2018

Средно по 552.50 лева получиха дребни земеделски стопани за Кампания 2018zemedelie drebni stopaniДържавен Фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 4 512 536 лева на 4 176 кандидати по Схемата за дребни земеделски стопани (ДЗС), подали заявления за Кампания 2018, съобщават от Фонда. В съобщението се обръща внимание, че заявяване за участие по схемата е било възможно единствено през референтната 2015 г., съгласно чл. 16 от Наредба 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директните плащания.
Право на подпомагане имат бенефициентите, които са подали заявления по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и отговарят на минималните изисквания за получаване на директни плащания. За да се възползват от финансовата помощ те трябва да поддържат до 2020 г. най-малко толкова допустими площи – като размер, колкото са декларирали в заявлението си за Кампания 2015 г. За целта са длъжни да потвърждават участието по схемата всяка година през петгодишния период на нейното действие, като подават общо заявление за директни плащания.
Подпомагането за дребни земеделски стопани замества всички плащания по схемите за директни плащания. Финансовата подкрепа се формира ежегодно и индивидуално за всеки отделен бенефициент в зависимост от заявените схеми, като не може да надвишава 1 250 евро, а плащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро.

Powered by WPeMatico

Главният прокурор поиска отнемане на българските паспорти на четирима чужденци

Главният прокурор поиска отнемане на българските паспорти на четирима чужденциЧетиримата – трима руски и един казахски граждани, са укрили информация или не са изпълнили инвестиционни ангажименти, срещу които са получили български паспорти между 2011 и 2016 г.

Става дума за руския гражданин Сергей Дружинин и гражданинът на Казахстан Каир Рахимов, които са укрили факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на българско гражданство. Руските гражданини Владислав Левицкий и Галина Улютина пък не са поддържали инвестициите, които са обещали да направят в законовия срок от две години.

Правосъдният министър трябва да направи предложение до президента Румен Радев, който може да реши за отнемането на техните български паспорти.

Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Загорчич: Селекцията ни трябва да завърши с ляв бек

Загорчич: Селекцията ни трябва да завърши с ляв бек,,

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич заяби, че селекцията на отбора ще завърши с привличането на ляв бек. Това се очаква да се случи до седмица.

„Трудно е да се прецени колко близо сме до оптималния облик, който искаме. Надяваме се до началото на първенството да пооправим грешките, които допускаме сега. Момчетата работят много добре по бреме на тренировките. Надявам се да минем без контузии. Убеден съм, че ще успеем в това, което искаме“, коментира Загорчич пред KotaSport.

„Ще продължаваме по същия начин. Ще даваме шанс на младите играчи. Ще има ме достатъчно юноши 6 мъжкия отбор. Относно селекцията, ако намерим ляб бек, ще може да й сложим край“, добави Заги.

„Трудно е да се говори за цел преди началото на сезона. Всички искаме да направим силен сезон и да се класираме 6 първата шестица. Ще се опитаме. Няма да е лесно. В българското първенство има много силни отбори. Ние трябва да даваме максимума и ще видим какво ще заслужим“, каза още Златомир Загорчич.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico