Daily Archives: юни 29, 2019

Марешки: Забравете за субсидия от 1 лв.

Марешки: Забравете за субсидия от 1 лв.За минимален и максимален праг на финансиране на партиите заговори лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки в ефира на „Нова телевизия“.

Той смята, че субсидията няма да падне до 1 лев. „Не вярвам, че субсидията ще падне на 1 лв. В момента обсъждаме да има един минимум, който е необходим за съществуването на партиите. Трябва да има минимален и максимален праг на финансиране“, каза Марешки.

По думите му, ако това се приеме, хем ще намалят парите за партиите, хем ще има нормално съществуване на по-малките формации. Има вариант и да се приеме прозрачно финансиране от бизнеса, смята Марешки.

Според него субсидията не е най-големият проблем в българското общество. Марешки смята, че има прикриване на други сделки, за които не се говори.

„Участвам само в прозрачни процедури. Вече съм две години в парламента и не съм участвал в нито една обществена поръчка. С чиста съвест съм“, заяви Марешки.

За идеята да се кандидатира за кмет на София Марешки обясни, че бил саркастичен. „На хората им писна да се кандидатират едни и същи хора за различните постове у нас. Мая Манолова може да стане кмет на София единствено, ако се разбере с Бойко Борисов. Няма истинска борба, има театър“, смята Веселин Марешки.

Припомняме, че темата за субсидиите на партиите бе отворена след като стана ясно, че има нарушения. Темата бе подадена на 20 май 2019 г., в предаването „Шоуто на Слави“ по bTV.

Партийната субсидия е трябвало да бъде 32 128 844 лв., но вместо това в бюджета е предвидена и реално изплатена субсидия от 38 684 384 лв. Това е с 6 519 540 лв. повече, информират от екипа шоуто.

По този начин партийната субсидия за получен глас вместо определените в бюджета 11 лв. е станал 13,23 лв. на глас.

Според Закона за политическите партии, държавна субсидия се отпуска ежегодно от централния бюджет на политическите партии и коалиции, които са регистрирани в ЦИК за участие в избори. Условието е да са участвали в последните парламентарни избори и да имат избрани народни представители.

След като на първо четене депутатите одобриха за намаляване на партийните субсидии за 1 лев, се проведе Коалиционен съвет за обсъждане на субсидиите, на който бе решено, че ще се търси общо мнение.

Във вторник стана ясно, че ГЕРБ първи са възстановили парите от надвзетите субсидии.

Ден по-късно от БСП обявиха, че нямат пари в касата за да върнат надвзетите субсидии и те ще им бъдат удържани от следващата субсидия.

От ДПС също заявиха, че вече са върнали надвзетата субсидия.

От извънпарламентарните партии ДСБ обяви, че очаква дарения, за да върне изхарчените вече пари.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ето какво да очакват в Ман Юнайтед от Уан-Бисака

Ето какво да очакват в Ман Юнайтед от Уан-Бисака,,

програма

   <fieldset></fieldset>

     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Цеци Красимирова на езда

Цеци Красимирова на езда

Съпругата на милионера Майкъл Струмейтис обязди кафяв жребец, с който препуска из нивите на Каталуния.

Конят на Цеци й е голяма слабост. Тя се грижи за него винаги когато има възможност и го глези като същински принц. „Обичам да яздя“, написа Красимирова под снимката.  

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Започва прием по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020

Започва прием по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020zemedelsko stopanstvoОт 28.06.2019 г. до 30.09.2019 г. ще продължи приемът на проектни предложения по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от ПРСР 2014 – 2020 г.
Общият размер на средствата, които се предоставят по процедурата за подпомагане на малки земеделски стопанства, възлиза на 43 027 600 лв. Финансовата помощ за един кандидат не може да надвишава левовата равностойност на 15 000 евро за период от пет години.
Подмярка 6.3. предоставя възможност за стартова подкрепа на малки земеделски стопанства, с цел повишаване на конкурентните им предимства и производство на качествени селскостопански продукти. 
Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.
Условията за кандидатстване по процедурата са уредени в насоки, утвърдени от Управляващия орган на ПРСР. Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Въпроси ще се приемат на електронната поща: rdd@mzh.government.bg .
Бенефициерите могат да се възползват безвъзмездно от услугите на Националната служба за съвети в земеделието, която ще им окаже подкрепа при подготовката на документите, необходими за участие в подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“.

Powered by WPeMatico

Българка от Канада е убита от мълния до Мадан

Българка от Канада е убита от мълния до МаданИзвестната в Канада организаторка на български събития в Монреал Моника Петрова е била убита от мълния, докато била на ваканция в България, пише bg-voice.com.

Трагичният инцидент се случи в петък следобед в местността Лещево край маданското село Бориново.

48-годишната Моника Петрова от Ямбол, която наскоро се е върнала от Канада, била на гости в Мадан на свой приятел и с него, и с още двама други мъже, излезли на разходка в посока село Бориново, отстоящо на 6 километра от миньорския град. И именно преди селото ги изненадал дъждът, потвърди шефът на ОД на МВР в Смолян старши комисар Николай Димов.

Тя е държала GSM в ръката и именно това е привлякло гръмотевицата. Моника е убита на място, а спътниците ѝ само са разтресени, а след преглед в маданската МБАЛ са освободени.

Моника Вълеева (по мъж Петрова) е една от създателките на българския център “Паисий Хилендарски” в Монреал и организатор на десетки събития за нашата общност там.

Приятели и близки са шокирани от внезапната и нелепа кончина. Загинал от гръмотевица човек в Смолянско не е регистриран от далечната 1952-а година, припомнят запознати.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico