Monthly Archives: август 2019

България ще домакинства Европейския конкурс за млади учени

България ще домакинства Европейския конкурс за млади учениБългария ще бъде домакин на 31-ото издание на европейския конкурс за млади учени EUCYS 2019, който се организира всяка година от 1989 г., с финансовата подкрепа на Европейската комисия, съобщиха организаторите.

Тази година се отбелязват рекорден брой заявки за участие. Над 150 участници от 40 държави ще представят 100 проекта между 13 и 18 септември в София.

България участва в конкурса от 1998 г. насам под егидата на Министерство на образованието и науката, което, съвместно с Института по математика и информатика към БАН, реализира идеята за състезанието в България. Част от дейността и на двете институции е посветена на откриването и развиването на млади таланти в сферата на науката.

През годините многократно проекти на български участници са били оценявани високо и сънародниците ни са си тръгвали с награди от научния форум. Днес част от тях градят успешна кариера в световни технологични гиганти, други са се посветили на каузата да създават и развиват млади български учени.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Чупо-Мотинг си поигра със защитата на Тулуза!

Чупо-Мотинг си поигра със защитата на Тулуза!,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="2"><tr readability="2"><td>
      Ботев Враца       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/08/botev_Vt.png" alt="Ботев Враца"></td>
      <td>
      20:30  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/08/etar.png" alt="<Етър Велико Търново"></td>
     <td>
      Етър Велико Търново       </td>
    </tr><tr readability="2"><td>
      Локомотив (ГО)       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/08/loko_go-3.png" alt="Локомотив (ГО)"></td>
      <td>
      18:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/08/13931589_10210198540630657_491928490_o-3.jpg" alt="<ЦСКА 1948"></td>
     <td>
      ЦСКА 1948       </td>
    </tr><tr><td>
      Интер       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/08/inter.png" alt="Интер"></td>
      <td>
      21:45  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/08/7691lecce.png" alt="<Лече"></td>
     <td>
      Лече       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Жестока гавра разкара екипи на Спешна помощ и полицията

Жестока гавра разкара екипи на Спешна помощ и полициятаЕкипи на Спешна помощ и полицията бяха изпратени за зелен хайвер. Случката се разиграла в четвъртък, след като на телефон 112 е получено обаждане за тежка катастрофа, пише „Телеграф“.

Диспечерите на ЦСМП – София поели сигнала за самокатастрофирал автомобил, обърнат по таван преди табелата за Пасарел. Съобщено е, че в него имало две деца и двама възрастни.

„В координационната централа адресът постъпва в 15:31 часа. В рамките на час за същото пътно-транспортно произшествие получаваме общо 8 сигнала. В единия от тях се казва, че обаждащият се наблюдава от разстояние и предполага, че в колата са 3-4 души. Съобщава, че има и починал. При следващото позвъняване се твърди „има още пострадали хора“, разказва говорителят на Спешна помощ Катя Сунгурларска.

Любопитното е, че номерът, от който са постъпили сигналите не е на български оператор, а е от чужбина. Още в първата минута от централата на Спешна помощ тръгва линейка. Междувременно диспечерите отклоняват и втори екип, който е реанимационен.

„Той се пренасочва към катастрофата, въпреки че е бил изпратен при пациент, за когото се предполага, че е с белодробна тромбемболия, което е животозастрашаващо състояние“, обяснява Сунгарска. Според данните от джипиесите спешните коли са вдигнали до 140 км/ч на Цариградско шосе. Когато екипите стигат до Панчарево виждат, че полицейски автомобили са отцепил и движението, за да осигурят коридор.

Така освен двете линейки и няколко патрулки били ангажирани с катастрофата. Екипите стигнали чак до стената на язовира, но нямало и следа от инцидент. Докато линейките обикаляли, диспечерите опитали да се свържат с телефонния номер, от който били постъпили обажданията. Той обаче вече бил изключен. За този фалшив сигнал медици изгубили повече от час и половина.

„През това време имахме обаждания за инфаркти, инсулти, пострадали деца, истински катастрофи. Невероятно безотговорно е, защото някой можеше да изгуби живота си“, категорична Сунгарска. Всяка година над 2000 сигнала изпращат линейките за зелен хайвер. Някои пък откровено се гаврят с екипите. Само преди дни 65-годишен мъж се обадил за линейка, след като бил наплют и одраскан от съседката си, била счупила и очилата му.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Влади Въргала смени трета жена за 2 години! Бившата му разказа за проблемите му с алкохола

Влади Въргала смени трета жена за 2 години! Бившата му разказа за проблемите му с алкохола

Влади Въргала се е разделил с актрисата Тезджан Ферад – Джани, заради която се разведе със съпругата си Силвия, узна HotArena.

 

От около месец и половина звездата от някогашното „Ку-ку“ и „Пирон“ не е с туркинята, която също се изявява като актриса и даже играе в съвместни спектакли с него.

 

Причината е, че Въргала срещнал нова любов. От известно време Влади е с по-млада жена до себе си и е скъсал с Тезджан. Двамата уж са запазили приятелски отношения помежду си, но преди ден наранената актриса даде интервю за в-к „Галерия“, в което разобличи доскорошния си любим, писа „Уикенд“.

 

В него туркинята се кълне, че не тя е причина за развода на Влади Въргала.

 

Когато се запознахме, той вече не беше със съпругата си. Въртеше три любовници, които постепенно отсвири или поне така ми каза на мен. Сега е пак с нова жена. Дано да е щастлив и най-после да е открил това, което търси“, злъчно коментира Тезджан Ферад.

 

Актрисата признава, че Въргала е имал сериозни проблеми с алкохола, с които обаче е успял да се пребори и в момента не близва и капка.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

ТВ звезда продава опасна хранителна добавка

ТВ звезда продава опасна хранителна добавкаИнфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от приема на опасна хранителна добавка. Продуктът се разпространява онлайн и обещава сваляне на килограми в съмнително кратки срокове, сочи разследване на bTV.

Фитнес инструктор, известен в социалните мрежи и в лайфстайл средите, търгува с добавката, без да дава информация, че тя съдържа опасно за здравето вещество.

Тя може да бъде поръчана от личния сайт на инструктора Ричард Величков, който твърди, че е официален вносител на продукта в България.

След интереса на екипа на телевизията по темата, сайтът му за здравословен начин на живот вече е деактивиран. На шишенцето на препарата пише само, че производител е „Липовон Мексико“.

За дистрибутор и вносител няма абсолютно никаква информация, което, разбира се, е незаконно и дори само заради това продуктът няма право да е на българския пазар.

„Освен с фитнес се занимавам и с една добавка за отслабване. Аз съм официален вносител на добавката „Липовон“ за България. Като това е една световна добавка, която се произвежда в Мексико“, казва самият Ричард Величков.

В търговския регистър обаче няма фирма, свързана с името на Ричард Величков. Търговия с продукта върви във фейсбук и инстаграм страницата му, както и в много онлайн магазини без никакъв контакт за обратна връзка.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico