Daily Archives: август 2, 2019

Разрешение за строеж №31/31.07.2019 год.

Разрешение за строеж №31/31.07.2019 год.

На основание чл.149, ал.1 от ЗУТ Община Червен бряг съобщава, че има издадено Разрешение за строеж №31/31.07.2019 год. от Главния архитект на общината за обект:

„НАВЕС към плътна ограда-допълващо застрояване по чл.41 и чл.42, ал.2 от ЗУТ с РЗП-34.14 м2, разположен до съществуваща жилищна сграда на улично-регулационна линия и на регулационната линия с УПИ VІ-1687, находящ се в УПИ V-1688, кв.65 по плана на гр. Червен бряг, ПИ 80501.803.235 по КК и КР на гр. Червен бряг, строеж от V (пета) категория, съгласно чл.137, ал.1, т.5, б. “в“ от ЗУТ и чл. 10, ал.3, б. „в“ от изменената Наредба №1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи;

Възложител: Николай Михайлов Стоянов и Петя Костова Стоянова

Настоящето Разрешение за строеж подлежи на обжалване пред Административен съд-Плевен в 14-дневен срок от съобщаването.

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект община Червен бряг

Дата на обявяване: 02.08.2019 год.

    <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Разрешение за строеж №30/31.07.2019 год.

Разрешение за строеж №30/31.07.2019 год.

На основание чл.149, ал.1 от ЗУТ Община Червен бряг съобщава, че има издадено Разрешение за строеж №30/31.07.2019 год. от Главния архитект на общината за обект:

 „НАВЕС с двускатен покрив“ до жилищна сграда с размери 6.0/8.0 м., като второстепенна постройка на допълващо застрояване по чл.46, ал.1 и при условията на чл.147, ал.1, т.1 и ал.2 от ЗУТ, находящ се в ПИ с пл.№497 по плана на с. Реселец, строеж от VІ (шеста) категория, съгласно чл.137, ал.1, т.6 от ЗУТ и чл.12 от изменената Наредба №1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи;

Възложител: Илиян Илиев Асенов

Настоящето Разрешение за строеж подлежи на обжалване пред Административен съд-Плевен в 14-дневен срок от съобщаването.

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект община Червен бряг

Дата на обявяване: 02.08.2019 год.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Разрешение за строеж №29/31.07.2019 год.

Разрешение за строеж №29/31.07.2019 год.

На основание чл.149, ал.1 от ЗУТ Община Червен бряг съобщава, че има издадено Разрешение за строеж №29/31.07.2019 год. от Главния архитект на общината за обект:

 „НАВЕС“ с размери 7.0/8.0 м. по дворищно-регулационна линия с УПИ ІХ-321, кв. 66, като второстепенна постройка по чл.46, ал.1 и при условията на чл.147, ал.1, т.1 и ал.2 от ЗУТ, находящ се в УПИ VІІІ-451, кв.66 по плана на с. Реселец, строеж от VІ (шеста) категория, съгласно чл.137, ал.1, т.6 от ЗУТ и чл.12 от изменената Наредба №1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи;

Възложител: Йордан Георгиев Диков, Георги Йорданов Георгиев, Цветелина Йорданова Георгиева, Недялка Йорданова Георгиева и Дико Йорданов Георгиев

Настоящето Разрешение за строеж подлежи на обжалване пред Административен съд-Плевен в 14-дневен срок от съобщаването.

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект община Червен бряг

Дата на обявяване: 02.08.2019 год.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Напредва ремонтът на мостовите съоръжения на АМ „Хемус“, които не са обновявани от построяването

Напредва ремонтът на мостовите съоръжения на АМ „Хемус“, които не са обновявани от построяванетоAM Hemus kolona viaduktВ момента на автомагистралата се обновяват пет виадукта – при 19-ти км, 35-ти, 36-ти, 37-ми, 51-ви, както и тръбата за София на тунел „Витиня“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). От институцията апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата и да не използват аварийните ленти за по-бързо преминаване. За улеснение на пътуващите в петък и събота в отсечките с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в неделя и понеделник съответно две за София и една за Варна. В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно предвижване от интензивния трафик, но строителните дейности трябва да се извършат, за да се кара по съоръженията безопасно и удобно.
Според съобщението, дружеството „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението.
На мостовите съоръжения на АМ „Хемус“, които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се извършва ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, нова хидроизолация, както и съвременни системи за пътна безопасност. Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, подобрява се противоземетръсната устойчивост. На виадуктите „Потоп“ – 19-ти км и „Коренишки дол“ – 36-ти км предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност. При 51-ви км продължава работата по долното строене, без това да затруднява движението.

Powered by WPeMatico

И шефът на „ТАД Груп“ с апартамент от „Артекс“

И шефът на „ТАД Груп“ с апартамент от „Артекс“Иван Тодоров е един от собствениците на качествени жилища, които фирмата “Артекс” продава, показва справка в списъка, който преди време в пика на “Апартаментгейт” бе разпратен до медии, сред които и в.“24 часа”. Освен Цветан Цветанов, съпругата на Лозан Панов, Цецка Цачева сред новодомците са и Лили Иванова, Димитър Бербатов и други известни българи.

В строителната компания познават Тодоров не като собственик на “ТАД Груп”, а като човека, наложил сандвичите “Събуей” в България. Семейството от Варна, което има едно дете, е закупило 250 квадрата и два гаража в комплекса “Стела Бояна” в София.

Строителната компания “Артекс Инженеринг”, чиято основна дейност е строителство и продажба на имоти, е учредила дружеството “СБ Бояна” през 2015 г. вероятно по настояване на Иван Тодоров с капитал 445 600 лева. Три седмици по-късно “Артекс” прехвърля всички дялове от дружеството на Иван Тодоров и адресът му се мести от столичната улица “Неофит Рилски”, където е офисът, на строителните инвеститори в родния град на Иван Тодоров Варна. В това дружество и тогава, и сега има само един актив – ателие в комплекса “Стела Бояна”, което най-вероятно е жилището, където и днес живее семейство Тодорови.

От “Артекс” отклониха въпросите на в.“24 часа” за механизма на тази сделка. Неофициално уточниха, че средствата са преведени по банков път.

Според юристи става дума за обичайна сделка, в която купувач закупува дружество , което притежава недвижими имоти, с инвестиционна цел. Вероятно Иван Тодоров е използвал дружеството “СБ Бояна”, за да може да ползва възстановяване на ДДС, каквато практика има при покупка на имоти за офиси от фирми, а не от физически лица.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico