Daily Archives: август 8, 2019

Хакерът Кристиян в секретен чат с Иван Тодоров: Тая вечер НАП заминава!

Хакерът Кристиян в секретен чат с Иван Тодоров: Тая вечер НАП заминава!4 тома допълнителни доказателства представи специализираната прокуратура срещу шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Обвинителите поискаха делото да бъде гледано при закрити врата, защото доказателствата съдържат информация за задължения на лица и фирми към застрахователи и банки, предаде в. „Труд“.

Адвокатът на обвиняемия Ина Лулчева категорично обори това искане, като посочи, че не се съдържа класифицирана информация или държавна тайна, а прокуратурата сама е разпространила преди дни справки и доказателства по делото. Тя поиска да бъде разпитан служителят на фирма „ТАД Груп“ и обвинен за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков, който сам да каже подбуждал ли го е някой да пробие сайта на НАП и да разпространи информацията.

Искането беше отхвърлено, както и това делото да бъде гледано при закрити врата.

Като ново доказателство прокуратурата цитира експертна справка, направена на 6 август от чат в Telegram между Иван Тодоров и Кристиян Бойков. В нея Бойков казвал на шефа си: „Тая вечер НАП заминава“.

Ударената информация от сайта на приходната агенция е била качена на сайт за анонимно споделяне. Всички, на които е била дадена паролата, която е била „България“, са могли да видят информацията.

Друго доказателство е иззет мобилен телефон, в който е била открита информация с лични данни на висши политици, висши магистрати, както и редови прокурори и следователи.

От иззет лаптоп пък се вижда, че е правен опит да бъде хакнат сайтът на Агенция „Митници“. Като свидетели са разпитани служители на фирмата и пострадали от нея.

Свидетелят Ахметов, който е работил в „ТАД Груп“, твърдял, че Бойко споменал, че ще хакне НАП. Той казал още, че тримата обвиняеми – Иван Тодоров, изпълнителният директор Георги Янков и Кристиян Бойков, са имали много близки отношения, често излизали на терасата на офиса и си говорили тайно.

Същото потвърдили и свидетелите Митев и Иван Петров.

Тодоров предлагал да се тестват за сигурност сайтове на фирми без знанието на собствениците. Такива показания са дали пострадалите от две фирми – „Нет инфо“ и „Динамо България“.

Прокуратурата поиска задържането под стража на Иван Тодоров, защото може да се укрие или да извърши ново престъпление, като въздейства върху свидетелите.

Адвокат Лулчева обвини прокуратурата, че прилага двоен стандарт, защото тя не е поискала задържането на другите двама обвиняеми Бойков и Янков, които също биха могли да се укрият и да затруднят съдебното производство. Тя е категорична, че срещу клиента ѝ няма никакви доказателства, че е поръчал на Бойков да хакне НАП и да разпространи данните, да всее смут и страх в населението, каквото е обвинението.

Предстои съдът да се произнесе.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Официално: Лукаку подписа с Интер

Официално: Лукаку подписа с Интер,,

Интер обяви официално трансфера на Ромелу Лукаку! 

„Нерадзурите“ платиха 65 млн. евро плюс 13 млн. бонуси на Манчестър Юнайтед за нападателя.

Наставникът на Интер Антонио Конте лично настояваше за трансфера на белгиеца. 

Според информациите Лукаку е сложил подписа си върху 5-годишен договор и ще прибира по 8,5 млн. евро на сезон. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Райна работи за бебе до 40 г.

Райна работи за бебе до 40 г.

Райна работи за бебе с приятеля си, ММА боеца Валери Тюлеков, узна HotArena.

 

Откакто са заедно, изпълнителката спря медийните си изяви. Влюбените гълъбчета кръстосват света и непрекъснато публикуват снимки от интересни и екзотични дестинации, а най-съкровената им мечта е да станат родители, писа „България Днес“.

 

37-годишната певица има поети участия чак до Коледа, но е категорична, че ако чудото се случи, ще слезе от сцената, за да се отдаде на майчинството.

 

Изпълнителката се надява бебе да има до 40-тата й годишнина, но ако не стане, ще мисли и за други методи.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Разрешение за строеж №33/07.08.2019 год.

Разрешение за строеж №33/07.08.2019 год.На основание чл.149, ал.1 от ЗУТ Община Червен бряг съобщава, че има издадено Разрешение за строеж №33/07.08.2019 год. от Главния архитект на общината за обект: 

„Преустройство на хранителен магазин в първи етаж на търговски комплекс чрез пристрояване и приобщаване на гараж“, с РЗП 31 м2, находящ се в УПИ ХV-760, кв.28 по плана на гр. Червен бряг, ПИ 80501.802.156 по КК и КР на гр. Червен бряг, строеж от V (пета) категория, съгласно чл.137, ал.1, т.5, б. “г“ от ЗУТ и чл. 11 от изменената Наредба №1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи;

Възложител: Мая Ганчева Дикова

Настоящето Разрешение за строеж подлежи на обжалване пред Административен съд-Плевен в 14-дневен срок от съобщаването.

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект община Червен бряг

Дата на обявяване: 08.08.2019 год.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Разрешение за строеж №32/07.08.2019 год.

Разрешение за строеж №32/07.08.2019 год.На основание чл.149, ал.1 от ЗУТ Община Червен бряг съобщава, че има издадено Разрешение за строеж №32/07.08.2019 год. от Главния архитект на общината за обект: 

1.„Преустройство на кафе-сладкарница в Жилище“, с РЗП 98.57 м2, находящ се в УПИ ІІІ-1751, кв.66 по плана на гр. Червен бряг, ПИ 80501.803.421 по КК и КР на гр. Червен бряг, строеж от V (пета) категория, съгласно чл.137, ал.1, т.5, б. “а“ и б.“г“ от ЗУТ и чл. 11 от изменената Наредба №1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи;

2.“Плътна ограда с Н до 2.20 м. по югоизточната граница между УПИ ІІІ-1751 и УПИ ІV-1751 на основание чл.48, ал.3 и 4 при условията на чл.147, ал.1, т.7 и ал.2 от ЗУТ, изцяло в имота на възложителя УПИ ІІІ-1751, кв.66 по плана на гр. Червен бряг, строеж от VІ категория, съгласно чл.137, ал.1, т.6 от ЗУТ и чл.12 от изменената Наредба №1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи;

Възложител: Илиана Йоткова Георгиева

Настоящето Разрешение за строеж подлежи на обжалване пред Административен съд-Плевен в 14-дневен срок от съобщаването.

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект община Червен бряг

Дата на обявяване: 08.08.2019 год.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico