Daily Archives: август 11, 2019

ДФЗ финансира инвестициите на 880 млади фермери

ДФЗ финансира инвестициите на 880 млади фермериzemedelieДФ „Земеделие“ приключи обработката и ще финансира 880 проекта, подадени при втория прием по подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани” от ПРСР 2014-2020 г. Те попадат в 100 процентовия бюджет по подмярката, за чиито прием бяха разпределени 22 000 000 евро (43 027 600 лв.). Одобрените проекти ще бъдат подкрепени с до 25 хил. евро. Новото ръководството на ДФЗ – РА, в лицето на Васил Грудев, съвместно с работещия екип по подмярка 6.1, положиха максимални усилия и само за три седмици одобряването на проектите на младите фермери приключи. 
ДФЗ – РА започва изпращането на писма до всички 880 кандидати, с които ги кани да подпишат договорите си по ПРСР 2014-2020.  Техните проекти са получили до 40,36 точки ранкинг и попадат в разпределения 100% бюджет по подмярката.
Интересът на младите хора към финансовата подкрепа, насочена към създаването или модернизирането на жизнеспособни и устойчиви земеделски стопанства, беше огромен. В рамките на приема през ИСУН бяха подадени 1 837 заявления, с обща стойност на исканата помощ от 45 925 000 евро (89 820 115) лв. От тях отпаднаха 178 проекта поради дублиране на бенефициентите. 
Назначена комисия разгледа оставащите 1 659 предложения, на стойност 41 475 000 евро. От тях, след извършена предварителна оценка, останаха 1 146 проекта. Всички бяха проверени на място – част от процедурата за оценка на административно съответствие и допустимост. Общата стойност на заявената субсидия за тях възлиза на 28 650 000 млн. евро (56 033 670 лв.), което представлява 130 % от разпределения бюджет за приема.
До последния етап – за техническа и финансова оценка стигнаха 1001 проекта, от които са одобрени 994. В рамките на отпуснатия бюджет по подмярката попадат 880 проекта, които ще получат финансиране по ПРСР 2014-2020 г.
Оставащите 114 проекта, оценени с до 16 точки, ще бъдат договорени на по-късен етап. Екипите на МЗХГ и на ДФЗ – РА в момента работят върху изготвяне на нотификация, с която през септември да бъде осигурен допълнителен ресурс, необходим за тяхното финансово обезпечаване.
В съответствие на политиката на ДФЗ – РА за публичност и прозрачност, всички сключени договори с младите фермери по подмярка 6.1 ще бъдат публикувани на интернет страницата на институцията.

Powered by WPeMatico

Политолог: Течът в НАП ни отдалечи от Шенген и еврозоната

Политолог: Течът в НАП ни отдалечи от Шенген и еврозонатаДоскоро основният лайтмотив на българските политици и институции беше, че България е подготвена за присъединяване към Шенгенското пространство, но конкретни политически интереси я възпират. Начинът, по който изтекоха данните на 5 млн. граждани, категорично не говори за каквато и да е техническа подготовка, не само за членство в Шенген, но и за присъединяване към която и да е система, изискваща минимални нива на сигурност. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването „Клуб Investor“ по Bloomberg TV.

Панчугов коментира причините българите да не се чувстват „достатъчно европейци“ според последно изследване на Евробарометър.

„Няма как, когато политиците използват Европейския съюз (ЕС) като оправдание за собствените си провали, да очакваме българите да се чувстват европейци.

Втората линия е по отношение на работата на институциите у нас, добави гостът.

„Българските институции като че ли винаги са след събитията. Те винаги са изненадани от нещата, които се случват у нас“.

Според политолога предстоящите местни избори ще са най-горещата тема в следващия политически сезон у нас, а създаването на политическа партия от телевизионния водещ Слави Трифонов няма кардинално да промени настоящата картина.

„Трифонов отдавна има политически амбиции. Истинският момент за спечелването на много силни позиции обаче беше след неговия референдум“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ЦСКА 1948 е на лагер във Враца преди важното гостуване на Монтана утре

ЦСКА 1948 е на лагер във Враца преди важното гостуване на Монтана утре,,

Отборът на ЦСКА 1948 е във Враца, където ще протече лагерът до мача с Монтана. Утре „червените“ излизат в дербито на Втора лига, като при победа те ще бъдат еднолично на върха в класирането. 

В състава на Петко Петков няма сериозно контузени и се очаква специалистът да излезе с най-доброто на стадион „Огоста“.

Досега ЦСКА 1948 е с пълен актив през сезона – три победи от три мача. Със същите показатели е и Септември (София), но футболистите на Милен Радуканов имаха почивка в предния кръг.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА 1948

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Слави без заместник до пролетта, Маги Халваджиян поучи отсрочка с новото шоу, дупката запълват „Комиците”

Слави без заместник до пролетта, Маги Халваджиян поучи отсрочка с новото шоу, дупката запълват „Комиците”

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/08/search-1.gif"></a>
</div>
            </nav>


213

11 Август 2019, 16:00
Харесай


Слави Трифонов остава без заместник в ефира на Би Ти Ви до пролетта, пише „Уикенд”. Телевизията вече има договор с Магърдич Халваджиян за ново вечерно шоу, но се оказало невъзможно да го подготвят до септември. Затова дали отсрочка от няколко месеца, така че предаването ще тръгне през пролетния сезон. Дотогава дупката ще пълнят Любо Нейков и „Комиците”. По първоначален план новото вечерно шоу на Би Ти Ви трябваше да стартира на 16 септември, когато в ефир се завръщат всички предавания, излезли във ваканция за лятото. Екипът бил събран още преди месец, но от темповете му на работа станало ясно, че няма как да е готов в срок с декорите, скечове и пълните сценарии за първите издания, които са най-важни. Особено проблемно било оформлението на студиото. Продуцентът Маги Халваджиян, както и ръководството на Би Ти Ви, държали изключително много на външния вид на студиото, но тъй като предаването щяло да е авторско, нямало как да се използват готови идеи, а щяло да се залага на съвсем нови декори, които тепърва ще се измислят. Изискването било да нямат нищо общо със студиото на „Шоуто на Слави”, нито с някое от предаванията, които Маги Халваджиян вече е правил. След като концепцията бъде изяснена, пък трябвало време и за изработването на декорите, а до септември остава по-малко от месец. „Времето няма да стигне!”, отсякъл Халваджиян, който залагал изключително много на новото шоу и категорично отказал да го претупва. От Би Ти Ви първоначално се опитали да спорят с него, но после преценили, че е по-добре да отложат старта, отколкото да се издънят. Именно затова в крайна сметка се съгласила да дадат отсрочка до пролетния тв сезон – края на февруари или началото на март. Това, което от сега се знае със сигурност за новото предаване, е че няма да го води Димитър Рачков. Както „Уикенд” писа, от Би Ти Ви не искат да залагат на толкова обвързано с конкурентите от Нова тв лице. Като най-подходящ за позицията поне засега се спряга Ненчо Балабанов. Младият актьор вече заяви пред „Уикенд”, че не би отказал предложение да води предаване на мястото Слави Трифонов. Дали обаче новото шоу ще бъде „Шоуто на Ненчо”, все още не е напълно сигурно. За мястото се пробват и други кандидати и едва преди старта ще бъде ясно точно кой ще го заеме. На фона на тази трескава подготовка над телевизията е надвиснал и въпросът какво ще излъчва от 22,30 до 23,30 часа, докато новото предаване бъде напълно подготвено. Спасителният пояс, както обикновено, се оказал все още наличният коз на Би Ти Ви Любо Нейков. От есента неговото предаване „Комиците” ще върви всеки делничен ден от 22,30, твърдят отлично запознати източници на „Уикенд”. Тъй като обаче шоуто е само половин час, а поради огромната заетост на актьорите извън телевизията няма как да стане двойно по-дълго и на всичкото отгоре – ежедневно, останалото време щяло да се запълва от комедиен сериал. Когато новото вечерно шоу стартира, „Комиците” ще минат към старата си схема на излъчване – в сряда, четвъртък и петък от 22 часа.

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Катастрофа в Искърското дефиле, шестима ранени

Катастрофа в Искърското дефиле, шестима ранениШест души са пострадали при катастрофа в района на Искърското дефиле, по пътя към село Лакатник, научи „Нова телевизия“.

Според споделената информация четирима от ранените са тийнейджъри.

Все още не е ясна причината за пътния инцидент.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico