Daily Archives: август 16, 2019

Шофьор не спря на знак СТОП, уби го влекач

Шофьор не спря на знак СТОП, уби го влекачТежко ПТП между лек автомобил и влекач е възникнало на пътя Русе-Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново.

Пътнотранспортното произшествие е възникнало на 15 август в 15:00 часа като на лек автомобил Форд Мондео с водач 47-годишен мъж от гр. Варна, движещ се по пътя от с. Горна Студена – гр. Павликени, не е спрял на знак СТОП, при което е ударен от влекач Скания с прикачено ремарке, управляван от 60-годишен мъж от гр. Ловеч.

В следствие на тежкото ПТП е починал водачът на лекия автомобил, а водачът на товарният автомобил е задържан. Взета му е проба с техническо средство дрегер, като тя е отрицателна.

Причините за пътнотранспортното произшествие са в процес на доизясняване, в РУ Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „в“, вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Лудогорец пуска билетите за мача с Марибор днес

Лудогорец пуска билетите за мача с Марибор днес,,

ФК Лудогорец пуска днес на клубната база билетите за първия мач от плейофите на Лига Европа срещу шампиона на Словения Марибор, който ще се играе на 22 август от 20,30 ч. До края на деня в събота (17 август) право да си закупят входни талони имат само притежателите на абонаментни карти за сезон 2019/2020 г. Днес и утре те могат да закупят билети на местата, които са си запазили за българския шампионат. Свободната продажба на билетите започва в неделя сутринта. 

В понеделник, вторник и сряда от 17,30 ч. до 20,00 ч. ще работи и касата на улица „Васил Левски“. В деня на мача гишето отваря в 10,00 ч.

Цените на входните талони за мача с Марибор остават без промяна:

Сектор „В“ блокове 3 и 4 – 20 лв.
Сектор „В“ блокове 1,2,5,6 – 12 лв.
Трибуна „Моци“ – 10 лв.
Малък ВИП – 50 лв.
Деца и ученици (с ученическа карта или бележник):
Трибуна „Моци“ – 5 лв.

За двубоя с отбора от Словения се продават и семейни билети на следните
цени:
Сектор „В“ (блокове 1,2,5,6)

Родител с едно дете – 14 лв.
Родител с две деца – 16 лв.
Семейство с едно дете – 24 лв.
Семейство с две деца – 26 лв.
Семейство с три деца – 28 лв.

Трибуна „Моци“

Родител с едно дете – 12 лв.
Родител с две деца – 14 лв.
Семейство с едно дете – 22 лв.
Семейство с две деца – 24 лв.
Семейство с три деца – 26 лв.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Никол Червенкова триумфира на Summer Fashion Weekend!

Никол Червенкова триумфира на Summer Fashion Weekend!

Дъщерята на бизнесдамата Ваня Червенкова – Никол навлезе ударно в модните среди.

 

 

Тя представи своята първа колекция на Summer Fashion Weekend!Това е едно събитие, което се организира за първа година, с идеята да се превърне в традиция. То събира български и световни брандове на дефилета в курорта Свети Влас. Изборът на платове в първата колекция на бранда NicoleChe не е случаен и отнема много време на Никол Червенкова, за да открие най-доброто качество за всички дами!

 

 

Качество, което всяка една уважаваща себе си жена заслужава! Моделите са бутикови и ръчно изработени с много любов! В колекцията на NicolChe се открива ударна доза модно вдъхнонение и свежа порция лятно настроение. Микс от емоции, лукс и красота!

Близо 30 топ модела на агенция Ivet Fashion взеха част в шоуто. Гримът е от Guerlain, а прическите на Balmain. Водещи на събитието бяха лицата на Code Fashion TV – Елица и Златина.

 

За доброто настроение на гостите се грижиха Елена Брусарска, Есил Дюран, Георги Дюлгеров и Дара Екимова

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Разрешение за строеж №34/15.08.2019 год.

Разрешение за строеж №34/15.08.2019 год.На основание чл.149, ал.1 от ЗУТ Община Червен бряг съобщава, че има издадено Разрешение за строеж №34/15.08.2019 год. от Главния архитект на общината за обект: 

„Магазин за хранителни стоки“, с РЗП 49.50 м2, находящ се в УПИ VІ-501, кв.89 по плана на с. Радомирци, община Червен бряг, строеж от V (пета) категория, съгласно чл.137, ал.1, т.5, б. “а“ и „в“ от ЗУТ и чл. 10, ал.1, т.4 и ал.3 от изменената Наредба №1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи;

Възложител: Иван Василев Марков

Настоящето Разрешение за строеж подлежи на обжалване пред Административен съд-Плевен в 14-дневен срок от съобщаването.

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект община Червен бряг

Дата на обявяване: 16.08.2019 год.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Масова смърт на щъркели край Бургас

Масова смърт на щъркели край БургасДесетки щъркели умират всеки ден заради електрическите жици край Бургас. Призиви за спасяването им се споделят в социалните мрежи.

През бургаските езера минава най-големият прелетен път на птиците – Виа Понтика. Около водоемите щъркелите почиват и се събират на ята, за да отлетят към топлите страни.

Полска организация установи преди година с поставени предаватели, че точно тук най-много птици губят живота си.

Само около един необезопасен стълб могат да бъдат преброени около 15 мъртви щъркела.

„Това са местата, където електропреносната мрежа минава ниско до земята или места, където птиците традиционно се струпват в много големи количества. Редовно се подават сигнали за този проблем, има някакви опити за решаването на проблема чрез поставяне на изолатори на стълбовете”, казва Ивайло Димчев, орнитолог към БАН, пред bTV.

С няколко вида устройства електроразпределителното дружество EVN обезопасява жиците, но още не са поставени на всички стълбове. Наскоро Турция изключи захранването на цяла област за 12 часа заради прелета на щъркелите.

„Не мога да коментирам дали е възможен сценарий за дългосрочно прекъсване на електрозахранването, стремим се да няма такъв сценарий. Факт е, че много често в прелетните сезони птиците стават причина за кратковременни примигвания. Не става въпрос за аварии. Примигвания”, обяви Петър Костадинов, отдел „Комуникации” в EVN.

Освен мъртви в района има и много ранени птици, които не могат да отлетят. Едно от решенията е кабелите да бъдат положени под земята, но това е много скъпа и трудоемка операция.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico