Daily Archives: септември 16, 2019

Web сайта на ГД ГРАО за избирателните списъци за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Web сайта на ГД ГРАО за избирателните списъци за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.Избори за общински съветници и кметове на 27.10.2019 г.

Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството осигурява справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за всички български граждани. 

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини:

 1. През Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/. Сайтът предоставя следните възможности
 • Да направите справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.
 • Да подадете искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път. Тази услуга е достъпна след идентификация с електронен подпис и е предназначена както за гражданите, така и за общинските администрации.
 • Да се информирате за секциите и местата на гласуване.
 • По ЕГН. (По-лесен, бърз и препоръчван начин)
  Тази справка включва името на лицето, номера на избирателната му секция и мястото на гласуване за тази секция. 
 • По Адрес.
  След въвеждане на даден адрес като резултат се показва избирателната секция и мястото за гласуване на избирателите от този адрес.
 1. Чрез SMS
 • Изпраща се SMS на единен номер 18429 и за трите мобилни оператора (А1, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН. 
 1. Чрез стационарен или мобилен телефон 
 • Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.
  <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Радиото спряло по технически причини

Радиото спряло по технически причиниСпирането на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ на БНР за близо 5 часа на 13-ти септември се е наложило заради възникнал голям технически проблем, заяви генералният директор Светослав Костов на изслушване пред Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията.

„Заради множество констатирани от директора на дирекция „Техника“ проблеми в БНР с осигуряване на нормалното приемане не само на „Хоризонт“, но и на различните програми на БНР, да бъде извършена профилактика в БНР и по-точно проверката, която е направена в дирекция „Техника“ и проведените замервания в оптичен кабел“, обясни Генералният директор на БНР.

Светослав Костов каза още, че в БНР няма цензура.

По-рано на извънредно общо събрание на БНР Костов обяви, че ще поиска увеличение на заплатите в медията с 25%.

Прокуратурата разпореди проверка, тъй като БНР има статут на стратегически обект, който при кризи има мисията да информира гражданите. Тя беше възложена на три институции – Държавната агенция „Национална сигурност“, Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията.

Най-късно до петък ще са ясни резултатите от разпоредената от прокуратурата проверка за причините за спирането на програма „Хоризонт“ в петък. Тя е под наблюдението на заместник-главния прокурор Иван Гешев.

„Днес наблюдаващият прокурор от ВКП ще анализира с колегите от ДАНС всички факти и обстоятелства, които са възложени да бъдат проверени и ще бъде изяснена цялата ситуация, както и ще получите пълна информация за ситуацията до момента. Както виждате прокуратурата е максимално открита до момента, публикувани са факти и обстоятелства от досъдебни производства. Съзнаваме, че това представлява обществен интерес в случая и ще бъде информирано обществото чрез вас на всички факти и обстоятелства, които са установени“, каза Гешев.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Барса и Реал влизат в битка за Ван Дайк и Клоп

Барса и Реал влизат в битка за Ван Дайк и Клоп,,

Според последните информации в испанските медии от Реал Мадрид и Барселона ще влязат в директна битка за подписа на бранителя на Ливърпул Върджил ван Дайк. 

Двата гранда искат да отмъкнат и наставника на носителя на Шампионската лига Юрген Клоп. 

Холандския национал е един от най-добрите защитници в света и напълно преобрази отбраната на „мърсисайдци“ след трансфера си от Саутхемптън. 

Според „AS“, бъдещето на Зинедин Зидан на „Сантяго Бернабеу“ не е сигурно, а ако Барса отново се провали в Шампионската лига и Ернесто Валверде най-вероятно ще бъде освободен. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Бременна ли е Луна?

Бременна ли е Луна?

Фолк дивата Луна май чака наследник от новото си гадже – младокът Горан, дочу HotArena. Тази мълва обикаля светските среди от няколко дни, след гостуването на певицата и възлюбеният й в предаването „Папараци“ по bTV. Блондинката разкри, че с Горан са се запознали на снимките на новият й клип и оттогава са неразделни. Запознати твърдят, че заради Луна, младежът е оставил жена и две деца.

Самата изпълнителка обаче подчерта, че половинката й никога не е имал официален брак.

Луна сподели още, че за нея бракът е остаряла институция. На въпросът на Венета Райкова дали планират бебе, певицата певицата се гушна в любимия си и лаконично заяви: „Толкова време съм се пазила от това“.

Именно от тази реплика феновете на звездата са на мнение, че тя вече е бременна. Какво точно има предвид изпълнителката обаче ще се разбере идната неделя в предаването.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Бриджори се състезаваха в турнир в памет на Панайот Узунов

Бриджори се състезаваха в турнир в памет на Панайот УзуновbridjНа 14 септември в Плевен се проведе турнир за двойки по спортен бридж в памет на плевенският бриджор Панайот Узунов. В него взеха 8 екипа от Плевен, Червен Бряг и Белене. Те играха общо 28 дона по система „Всеки срещу всеки“. Първото място спечели двойката Слави Алексиев – Олег Петракиев, които спечелиха 102 точки от 168 възможни. Само на точка от тях остана двойката Росен Попов – Юри Николов, а трети са Веселин Узунов – Пламен Балев. И трите двойки са от Плевен. Турнирът се провежда за девети път и е част от комплекс от състезания по дисциплини, които доцент полковник Панайот Узунов е практикувал, а именно футбол, хандбал, тенис, бридж, шахмат и математика, организирани от негови колеги от бившето ВНВВУ“Г.Бенковски“.

Powered by WPeMatico