Daily Archives: септември 19, 2019

Заповед №РД-11-72/19.09.2019 год.

Заповед №РД-11-72/19.09.2019 год.С Ъ О Б Щ Е Н И Е

На основание чл.129, ал.2 и ал.5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ Община Червен бряг, Дирекция „СиА, ОбС и СД”, отдел КРВП, съобщава на заинтересованите лица, че със Заповед №РД-11-72/19.09.2019 год. на ВрИД Кмет на Община Червен бряг е одобрен Подробен устройствен план – – План за регулация /ПУП-ПР/ за УПИ V-699, VІ-698, VІІ-698, VІІІ-697, ІХ-682, ХІІ-681, ХІІІ-680, ХІV-680, кв. 60 по Регулационния и кадастрален план на с. Радомирци.

Заповедта се съобщава на заинтересованите лица, определени по чл. 131 от ЗУТ, при условията и по реда Административнопроцесуалния кодекс. 

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 14-дневен срок от датата на обявяване, заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, жалби и протести чрез Община Червен бряг до Административен съд гр. Плевен. 

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект Община Червен бряг
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Заповед №РД-11-71/19.09.2019 год

Заповед №РД-11-71/19.09.2019 годС Ъ О Б Щ Е Н И Е

На основание чл.129, ал.2 и ал.5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ Община Червен бряг, Дирекция „СиА, ОбС и СД”, отдел КРВП, съобщава на заинтересованите лица, че със Заповед №РД-11-71/19.09.2019 год. на ВрИД Кмет на Община Червен бряг е одобрен Подробен устройствен план – Парцеларен план /ПУП-ПП/ за елементите на техническата инфраструктура за трасе на подземно ел. захранване с кабелна линия 20 kV и трафопост 20/0.4 kV в поземлен имот /ПИ/ 20383.9.43 по КК и КР на землище с. Девенци, м. „Лъката“.

Заповедта се съобщава на заинтересованите лица, определени по чл. 131 от ЗУТ, при условията и по реда Административнопроцесуалния кодекс. 

На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 14-дневен срок от датата на обявяване, заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, жалби и протести чрез Община Червен бряг до Административен съд гр. Плевен. 

Арх. Пламена Агалова

Главен архитект Община Червен бряг
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Кардиолог втори в листата на ГЕРБ в София

Кардиолог втори в листата на ГЕРБ в СофияИзвестният кардиолог проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници в София.

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова го представи по време на инспекция на реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница.

Заедно с нея бяха заместник-кметът Дончо Барбалов и председателят на здравната комисия в СОС д-р Веселин Милев.

„Продължаваме с идеите за модернизация, поканихме нови хора в екипа. Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в работата на следващия Столичен общински екип със своята експертиза“, съобщи Йорданка Фандъкова.

„Консенсусът е най-важен не само за здравеопазването, но и за страната. Трябва да работим в консенсус, за да изпълним нашата мисия. Това, което се прави днес в Първа градска болница, е добър пример. Като лекари правим всички възможно за своите пациенти, а когато имаме подкрепата на Столична община, това става още по-ефикасно. Много е направено, но и още много трябва да се направи, заяви проф. Петров.

„От години имаме идеи в областта на развитието на здравеопазването и модернизацията. На мен и моите съмишленици ни е мечта отдавна за въвеждане на модерните електронни методики и тази електронна лична здравна карта, за която отдавна се говори“, обясни проф. Петров. Според него с усилието на общината и подкрепата на институциите, това може да бъде постигнато.

Кой е проф. Иво Петров

Национален консултант по инвазивна кардиология,
Началник клиника по Кардиология и ангиология,
Сити Клиник София

Завършил е медицина през 1992 г. в МУ-София. През 1999 г. придобива специалност „Вътрешни болести”, през 2003 г. специалност „Кардиология”, през 2012г. Специалност по Ангиология, има и тясна специализация по „Инвазивна кардиология”. Д-р Петров е завършил и „Здравен мениджмънт” в МУ-София. Преминал е обучение по стрес ЕхоКГ във Висбаден, Германия, по Инвазивна кардиология и радиология в Института по Кардиология и Сърдечно-съдова хирургия към Фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През периода 1999 – 2000 г. е стипендиант по Инвазивна кардиология и радиология в същата болница.

Между 1992 и 2006 г. доц. Петров работи в УНСБАЛ „Св. Екатерина”, където преминава през позициите доброволен сътрудник, асистент, старши и главен асистент в клиниката по Кардиология. В този период в рамките на 2 години е стипендиант в в Института по Кардиология и Сърдечно-съдова хирургия към Фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През ноември 2006 г. е поканен да оглави Кардиологична клиника на МБАЛ „Токуда Болница София”. През 2010г. придобива звание „доцент”.

Доц. Иво Петров е председател на Дружество на Кардиолозите в България, председател на Българско Дружество по Ендоваскуларна Терапия. Член е на Управителния съвет на ISES (International Society of Endovascular Specialists), Член е на Европейско кардиологично дружество – с ранг FESC- Fellow of the European society of cardiology, Член е на Американския Колеж по Кардиология също с ранг “Fellow”, Испанска асоциация по Кардиология, Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози, Българско дружество на Ангиолозите и съдовите хирурзи. Владее испански, английски и френски език. Има българско и аржентинско гражданство.

Има огромен опит в ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка и други мозъчносъдови заболявания, на коремна и гръдна аорта (при аневризми и дисекации), на артериите на коремни органи и долни крайници и при тежки състояния на съдовете на сърцето. Прилага уникален метод за лечение на резистентна хипертония – ренална денервация. Въвежда и специализиран център за лечение на белодробна тромбемболия и остър исхемичен инсулт.

Проф. д-р Иво Петров стана „Мъж на годината 2018“. Номинацията му беше за уникалното спасяване на пациент с разкъсана аорта чрез безкръвна операция, влизайки през бедрената артерия. Освен че е сложна и се прави за първи път, тази операция е публикувана в журнала на американското медицинско дружество.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

На този ден преди 9 години: Берба вкара хеттрик на Ливърпул

На този ден преди 9 години: Берба вкара хеттрик на Ливърпул,,

програма

   <fieldset></fieldset>

     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Топ модел роди в Дубай втора рожба на Таки

Топ модел роди в Дубай втора рожба на Таки

Митичният подземен бос Христофорос Аманатидис, който се укрива в Дубай от родното правосъдие, се е сдобил тайно с втора рожба, узна HotArena.Моделът от близкото минало Боряна Шехтова е родила второ дете от недосегаемия Таки, който пое сенчестия бизнес на ВИС 2 след убийството на Георги Илиев. 

Естествено. бременността на Шехтова и последвалото раждане са били пазени в дълбока тайна, дори и от най-близките приятелки на моделката и сестра й Анна.

Както и първият път, Боряна е родила в Дубай, а за събитието можеше и да не се разбере, ако блондинката не се беше върнала у нас. Тя е отскочила до България и по време на бременността си, а редовна клиентка на любимия й салон за красота разкрива, че я е виждала с доста наедряло коремче.

За раждането отново се е върнала в Дубай, а сега пак е в България, но без Таки, а само със сестра си Анна. За безопасността й се грижат 4 гарда, на смени по двама. Преди около две седмици тя и гардовете й са посетили дирекция „Български документи за самоличност“, тъй като наследникът на Таки е с двойно гражданство и трябва да му се извади и български документ за самоличност.

Първородният син на Боряна и Таки се роди в началото на 2015 година и носи името Александрос. Както той, така и новото бебе са родени в най-скъпата ВИП клиника в Дубай, където раждането струва над 20 хиляди долара, предават от Ретро. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico