Daily Archives: октомври 23, 2019

Борисов за избора на главен прокурор: Този път не съм се месил грам

Борисов за избора на главен прокурор: Този път не съм се месил грам„За избора на главен прокурор протестира една политическа партия. Ако се върнем назад във времето, тези предложения в закона ги направихме по предложение на Христо Иванов, да не се месят политиците в избора, взе се решение прокурорите и съдиите да издигат своите кандидатури. Аз мисля, че е лицемерно правосъдният министър да предложи, правителството предложи Емил Радев, а представете си да беше избран, депутат от ГЕРБ, добре ли щеше да бъде това?“. Това заяви в студиото на предаването „Лице в лице“ по bTV премиерът Бойко Борисов.

„Кой е неутрален“ – попита Борисов и поясни, че Радев е бил най-подходящ. „За да не бъдем лицемерни казахме, прокурорите да си изберат главен прокурор. За омбудсман избрахме Мая Манолова и видяхте какво получихме. Тя в началото каза, че е аполитична. Бях лековерен, лекомислен да вярвам в това, повече не искам да съм лековерен“, разпали се министър-председателят.

„Христо Иванов го предложих за министър, но не му се работеше. По лично предложение на Христо Иванов избрахме Лозан Панов, после и председателя на СГС, кое не се е случило, всичко, което е искал, съм го направил?“, продължи той.

„Този път изобщо не съм се месил, грам, щях да издигна Емил Радев, или Даниел Кирилов, това са юристите, на които държа, как ще заложа на друг юрист, като не ги познавам, а как ще заложа на друга партия?“, обясни за кандидатурата на Иван Гешев той премиерът.

„Никога не съм подкрепял военни действия никъде по света“, отсече премиерът на въпроса дали подкрепя действията на турския президент Реджеп Ердоган в Сирия.

Във връзка се резултатите на предстоящите местни избори, той посочи, че е нормално някъде кметовете на ГЕРБ да са омръзнали.

„След изборите ще доразместим партията, защото тежки поражения понесохме, изборите ще ни бъдат един добър регулатор.“

„Не съм имал опасения, че ще загубим София, тя (Йорданка Фандъкова – б. ред.) много добре се справя, трябва да си черноглед да не виждаш как се промени София, този път експериментирах друго, оставих кандидатите за кмет сами да си направят листите, щабовете, сами да си се преборят“, отбеляза още Борисов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Какъв е лимита на силите на Кариана? В Ерден всичко е възможно

Какъв е лимита на силите на Кариана? В Ерден всичко е възможно,, Доста хора определяха Кариана (Ерден) като един „селски“ отбор през миналия сезон. Не му даваха надежда на спасение, мислеха че е еднодневка и тем подобни неща.

След една от поредните загуби в началото на сезона, когато отборът бе воден от вече бившия треньор на тима Атанас Джамбазки, Милан Йосифов излезе публично и обяви „Ще се спася през този сезон, а през другия сезон ще гоним топ 3. Каквото съм казал, аз го изпълнявам“. 

Думите му не бяха приети особено насериозно, но …. няколко кръга преди края на полусезона на кампания 2019/2019 Кариана е само на 3 точки от третото място и взе скалпа на ЦСКА 1948, като това доведе до треньорска рокада в състава на „червените“.

Без съмнение основният „виновник“ за страхотното представяне на тима от началото на сезона е Веселин Великов, а след това и неговите футболисти.

Още по време на престоя си в Дунав (Русе) той успя да докаже, че е чудесен мотиватор и за разлика от доста свои колеги умее да създава колектив.

Колектив без който и да имаш много класни единици не можеш да изпъкнеш.

Новите летни попълнения в отбора се вписаха отлично и в крайна сметка резултатите са налице.

Очевидно е, че Кариана няма да се бори за изпадане, а ще играе за победа във всеки мач и ще се опита да завърши сезона колкото се може по-нагоре в класирането.

С добрите резултати и настроението на домакинските мачове се приповдигна, а отборът освен това е посещаван и от фенове от Монтана, Враца и дори … София. 

Един от хората, които пропътуваха разстоянието от София до селото, за да подкрепят отбора в мача срещу Пирин е Богдан Пиралков, популярен брокер от София. 

И той се закани, че това няма да е последният път в който подкрепя тима и с удоволствие ще дойде и друг път.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Чолата остави Милянкова на улицата! (Вижте как я прецака)

Чолата остави Милянкова на улицата! (Вижте как я прецака)

Бившият съпруг на моделката Ирена Милянкова Росен Чолов е уредил да я изгонят от работа, коментират запознати в светските среди пред „Галерия“. Според тях именно Чолата има пръст в отстраняването на многодетната майка от елитната брокерска агенция.

 

Актрисата и модел се подвизаваше повече от година в компанията, където работи и настоящият й съпруг Никола Чолаков. Тя бе един от най-ценните кадри и се изявяваше не само брокер, но и рекламно лице на фирмата.

 

Бе обявена и за най-добър служител на годината, а само няколко месеца по-късно профилът й е премахнат от сайта на компанията. Самата Милянкова призна, че вече не работи там и се е записала да следва във Факултета по начална и предучилищна педагогика.

 

Според слуховете зад отстраняването й от брокерската фирма се крие бившият й съпруг, който искал да й почерни живота. Чолов се възползвал от факта, че новият мъж на Милянкова работи в Гърция и моделката е сама у нас и правел всичко възможно да спъва професионалното й развитие. Благодарение на дебелите си връзки той успял да издейства не само уволнението й, но и се постарал да не бъде наета в никоя друга брокерска агенция. Близки до Милянкова признаха, че в момента на безработната майка й е изключително трудно да се грижи за 6-те си деца.

 

Припомняме, че моделката поиска развод от Чолов още докато той беше зад решетките. Съденият за сводничество още не можел да преглътне предателството на бившата си, която само година след раздялата вече беше бременна от новия си мъж. Нещо повече – близки до Милянкова подозират, че отново Чолата има пръст в преместването на Чолаков в гръцкия клон на брокерската агенция. Бившият съпруг на моделката целял да разклати новия брак на Милянкова и според запознати е успял.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

До 1 ноември оранжерийните производители кандидатстват за помощ за борба с вредителите

До 1 ноември оранжерийните производители кандидатстват за помощ за борба с вредителитеdomatiДо 1 ноември оранжерийните производители могат да кандидатстват за подкрепа за борба с вредителите по доматите. Средствата са осигурени по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец – Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“. Утвърденият финансов ресурс за помощта е в размер на 500 хил. лв.
Със средствата ще се компенсират разходите на производителите за закупуване на продукти за растителна защита срещу доматения миниращ молец.
В срок до 25 ноември кандидатите по схемата трябва да представят отчетни документи за закупените средства за растителна защита за контрол на доматения миниращ молец. Срокът изплащане на помощта е 15 декември 2019 г.
Размерът на субсидирането ще покрива до 100% от цената на закупените препарати и средства за борба с вредителя, но не може да надхвърля сумата от 2500 лв./хектар с ДДС.
Право на финансова подкрепа имат малки и средни предприятия – земеделски стопани, които отглеждат домати в оранжерии с площ от най-малко 1 дка (0.1 хектара).

Powered by WPeMatico