Daily Archives: ноември 1, 2019

Близо 30 машини са в готовност да обработват настилките по високопланинските проходи

Близо 30 машини са в готовност да обработват настилките по високопланинските проходиprohod mokra nastilkaБлизо 30 машини са в готовност да обработват пътните настилки през високопланинските проходи „Петрохан“, „Троянски“, „Шипка“, „Твърдишки“, „Предел“ и на Прохода на Републиката, информират от АПИ. Осигурени са нужните количества сол и пясък. На проходите „Петрохан“, „Шипка“ и на Републиката настилката е мокра, а видимостта е до 100 метра.
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват на път с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия. 

Powered by WPeMatico

Калоян Паргов: Носители на промяната са Мая Манолова и нашите кандидати за районни кметове

Калоян Паргов: Носители на промяната са Мая Манолова и нашите кандидати за районни кметове“София не прави изключение от начина, по който се проведоха изборите в цялата страна, имайки предвид гласуването в ромските квартали в града. Съотношението на гласовете между БСП и ГЕРБ в ромските секции е фрапиращо. В Слатина над 2000 за ГЕРБ и около 240 за БСП, Красна поляна – 2400 срещу 280, Люлин 700 на 200 гласа”, каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов на пресконференция на „Позитано“ 20. Той коментира, че ако се върнем назад към други избори, ще видим по-нормално разпределен вот, когато липсва натиск върху гласоподавателите. Паргов посочи, че прави впечатление, че невалидните бюлетини са превърнати във важен инструмент за манипулиране на избори. “Отговорно твърдя, че те са толкова много не заради неграмотност на българския избирател, а заради целенасочен акт за допълнителна манипулация и изкривяване на вота”, добави лидерът на столичните социалисти. Калоян Паргов добави, че в София 5% от гласовете за БСП или 23 000 бюлетини са невалидни. Той бе категоричен, че ако нямаше толкова много невалидни бюлетини, конфигурацията в Столичния общински съвет и в столичните райони щеше да е резлична. Според него, ако машинното гласуване вече беше факт, голяма част от манипулациите нямаше да бъдат възможни.

“В неделя ни предстои важен избор между статуквото и промяната за една различна перспектива не само за София, но и за много други общини”, каза още Калоян Паргов във връзка с предстоящите балотажи. Той обясни, че тук не става въпрос за битка между ляво и дясно, а между нормалното и доброто, от което софиянци имат нужда и фалшивото, зад което стоят манипулатори. “Считам, че носителят на промяната в София са Мая Манолова и всички наши кандидати за кметове на столичните райони”, добави Паргов. Той заяви, че кандидатите на БСП гарантират по-добро управление, защото знаят и са доказали, че това означава да бъдеш отговорен за своите действия. “Столичани искаме кмет, който може да управлява и е доказал човечността си и готовността за грижа към хората. Затова призовавам всички мои съграждани да гласуват за Мая Манолова и всички, достигнали до балотаж с ГЕРБ, кандидати за районни кметове. Така вие ще подкрепите промяната, която ще донесе на всички столичани и на София нова перспектива за развитие”, заключи Калоян Паргов.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Наказания след кръга в Първа лига

Наказания след кръга в Първа лига,,

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Дисциплинарна комисия

Решения  –  01.11.2019 г.

14-ти кръг ППЛ
С предупреждения – 36 състезатели

Със спиране от състезателни права

ССП лв.
Ивайло Румянов Михайлов ПОФК „Ботев” Враца 1 250
Венцислав Пламенов Керчев ПОФК „Ботев” Враца 1 200
Доминик Ивилин Янков ПОФК „Ботев” Враца 1 250
Милош Петрович ПФК „Локомотив“ Пловдив 1 300
Уесли Ната Валхоз ФК „Царско село“ София 1 250
Лъчезар Росенов Балтанов ПФ „Ботев“ Пловдив 1 250
Здравко Илиев Запрянов ФК „Етър“ Велико Търново 1 300

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ПФК “Черно море” гр. Варна с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ПФК “Ботев” гр. Пловдив  с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ФК “Етър” гр. Велико Търнво с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ПФК “ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За използване на факли и димки довели до спиране на играта, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.Д от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ПФК “ЦСКА-София” гр. София с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ПФК “Славия” гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ПФК “Левски” гр. София  с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Веселка от „Фермата“ прибира 100-те бона?

Веселка от „Фермата“ прибира 100-те бона?

Зрители искат конярката Веселка Маринова да спечели „Фермата“ и голямата награда от 100 000 лева, узна „Галерия“. Те смятат, че сиромахинята най-много от всички заслужава да спечели формата не заради физическите си данни, а заради нуждата й от финансова подкрепа.

 

22-годишната майка на три деца живее в мизерни условия заедно с втория си мъж в с. Борима. „2-3 години сме били без ток и вода. Имам много заеми, затънала съм в кредити. Мечтая за собствена къща и още коне“, сподели във визитката си Веселка.

 

Тежката й съдба трогна феновете на „Фермата“ и повечето са на мнение, че голямата награда трябва да отиде именно при човек като нея. „Това е най-истинският фермер от всички сезони до момента. Силно и борбено момиче, което няма да прахоса 100-те хиляди за прищевки, а ще изхрани три гърла“, коментират зрители.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

“Тренд”: Балотажът в Пловдив – Здравко Димитров бие Славчо Атанасов 2:1

“Тренд”: Балотажът в Пловдив – Здравко Димитров бие Славчо Атанасов 2:1Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров събира два пъти по-голяма подкрепа от опонента си Славчо Атанасов (НФСБ-ВМРО) за балотажа в неделя, сочат резултатите от допитването на “Тренд”. То е извършено по време на първия тур на местните избори.

На въпроса “За кого ще гласувате, ако на балотажа в Пловдив се явят Здравко Димитров и Славчо Атанасов?” 44,4% от гласувалите миналата неделя отговарят, че ще заложат на кандидата на ГЕРБ. Едва 22,6% са решили да се доверят на Атанасов. Очаквано, Атанасов има подкрепата единствено на твърдите си поддръжници и част от симпатизантите на БСП.

Любопитното е, че част от гласувалите за него на първи тур не са склонни да го подкрепят и на балотажа. Това най-вероятно са хора от ядрото на ВМРО, които още помнят как през 2009 г. Атанасов опита да разцепи организацията и замалко не свали Красимир Каракачанов от председателското място. Здравко Димитров, който на първи тур получи близо 40 000 гласа, запазва много голяма част от тази подкрепа.

Гласувалите за останалите партии и коалиции, които успяха да преминат общинската избирателна квота и изпратиха свои представители в местния парламент, са разделени в подкрепата си за двамата участници в балотажа, а някои отговарят, че няма да гласуват на 3 ноември.

Това прави Димитров абсолютен фаворит на вота в неделя.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico