Daily Archives: февруари 3, 2020

Пътната безопасност събра експерти от България и Румъния в Червен бряг

Пътната безопасност събра експерти от България и Румъния в Червен бряг

В Червен бряг стартира международна кампания за пътната безопасност. Началото бе поставено на 31 януари с кръгла маса, посветена на превенцията и сигурността по пътищата, а целта на цялата кампания е да осигури висока информираност на населението на общините Червен бряг и община Александрия.

На събитието се обсъди пътната безопасност на  всички участници в движението, какви са рисковете, възможните действия за предпазване от инциденти на пътя и за повишаване на сигурността и на пешеходците, и на водачите. Според експертите,  децата и възрастните хора  са най-уязвимите групи в това отношение. Подрастващите имат нужда от допълнителна информираност и обучение за развиване на социалните им умения по пътищата. А с напредването на възрастта, много хора влошават способностите си и им е необходимо допълнително внимание, за да са безопасни участници в движението. Представители на различни заинтересовани страни разказаха за добрите практики в областта – в страната и в чужбина, и очертаха необходимостта от предприемане на допълнителни превантивни мерки както в практическа насока, така и в нормативно отношение.

Активно участие в дискусията в Червен бряг взеха представители на различни  училища и детски градини в града, както и собственици и инструктори в автошколи. Всички се обединиха, че трябва да има непрекъсната проактивна работа и информираност по темата, защото това е един от начините да се запази човешкият живот. Не случайно мотото на цялата кампания е ясното послание – БЪДИ ВНИМАТЕЛЕН НА ПЪТЯ! ВСЕКИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ Е ЦЕНЕН!

Кампанията е част от Проект ROBG-306 По-добра свързаност на Александрия и Червен бряг към ТЕN-Т мрежата. Проектът е насочен към важни общи предизвикателства, свързани с лошо развитата транспортна инфраструктура в трансграничния регион и нейната достъпност и ще се изпълнява в срок от 20.03.2019 до 19.03.2022.

Основната цел е да се подобри регионалната мобилност чрез модернизиране на пътната инфраструктура в общините Александрия и Червен бряг, както и да създаде съвместни механизми за улесняване на свързването на третичните възли към TEN-T инфраструктурата.

Финансирането на проекта е осигурено от Програма „Интеррег V-А” Румъния – България 2014-2020 чрез Европейския фонд за регионално развитие, Румънското и Българското Правителства.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Земеделските стопани разполагат с четири пъти по-голям бюджет за подпомагане при първично производство в растениевъдството

Земеделските стопани разполагат с четири пъти по-голям бюджет за подпомагане при първично производство в растениевъдствотоzemedelie rastenievadstvoЗемеделските производители могат от понеделник, 3 февруари 2020 година, да кандидатстват за подпомагане по схемата „Помощ за инвестиции в материални активи в земеделски стопанства, свързани с първично производство на растениевъдна земеделска продукция”, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Документи ще се приемат до 28 февруари 2020 г. в областните дирекции на фонда.
Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват от 4 пъти по-голям бюджет през 2020 г. по схемата. През 2019 г. в направлението беше разпределен ресурс от 3,6 млн. лв. За настоящата бюджетът е увеличен на 18,6 млн. лв.
Помощта покрива до 50% от допустимите разходи за инвестиции, но не повече от 120 000 лева. Тя се предоставя под формата на капиталова субсидия за закупуване на машини, оборудване и линии за подготовка, охлаждане и съхранение при производството на собствена първична земеделска продукция. По предложение на браншовите организации в сектор „Растениевъдство” обхватът на схемата е разширен, като се включват и машини, оборудване и съоръжения за защита от слана и градушки.
Кандидати по схемата могат да бъдат земеделски стопани, малки и средни предприятия, признати групи или организации на производителите.
Целта на държавната помощи е да стимулира земеделските стопани да направят инвестиции за подобряване на общата производителност и устойчивост на стопанствата си и по-специално да намалят производствените разходи.
За първи път в помощ на бенефициентите е публикувана и информация за най-често допусканите грешки при кандидатстване. Сред тях са случаите, при които заявеното оборудване или дейности не попадат в обхвата на допустимите инвестиции, предоставяне на непълна обосновка, липса на документи и др. На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикувана както информация за най-често допусканите грешки, така и указанията, и документите за кандидатстване.

Powered by WPeMatico

Шофьор от НСО отнел предимство на кръгово в Пловдив

Шофьор от НСО отнел предимство на кръгово в ПловдивШофьор от НСО отнел предимство на кръгово кръстовище в Пловдив.

За лекия пътен инцидент, съобщават от Националната служба за охрана. Инцидентът е регистриран в гр. Пловдив около 16.00 часа днес на кръгово кръстовище при Пловдивския панаир.

При навлизане в кръстовището автомобилът на НСО удря леко друг автомобил, предприел рязка маневра за заобикаляне на внезапно спрял в средна лента на кръстовището бус. Автомобилът на службата не е бил в специален режим на движение.

Водачът е признал вината си и му е съставен акт за отнемане на предимство.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Нефтохимик гостува на Берое в контрола

Нефтохимик гостува на Берое в контрола,,

Следващият съперник в контролните срещи от зимната подготовка на Нефтохимик е Берое /Стара Загора/. „Шейховете” ще се изправят срещу елитния тим на 05.02.2020 г. (сряда), от 15:00 ч., на стадион „Берое”. Проверката ще е шестата поред за „шейховете” през тази година.

Днес тренировъчната седмица на „зеления” тим започна със занятие на помощния терен на „Efbet Арена”, а утре ще продължи на стадиона в град Българово.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Никол Станкулова не се бои от бедност (Вижте кой е най-големия страх на синоптичката)

Никол Станкулова не се бои от бедност (Вижте кой е най-големия страх на синоптичката)

Никол Станкулова – ослепителната синоптичка на Нова телевизия, не се плаши от бедност, безработица и безпаричие, научи HotArena от самата нея. Единственият й страх е за здравето – нейното и на любимите й хора.

„Само болестите могат да ме притеснят, нищо друго. Така е не от вчера и от днес, а откакто се помня, откакто съм осъзнат човек. Моля се да сме здрави аз и близките ми, да не ни спохождат нелечими заболявания”, сподели в откровен разговор с наш репортер красавицата, която през 2018-а стана майка, пише Уикенд.  

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico