Daily Archives: февруари 4, 2020

Кукерски празник „Февруарска плетеница“ ще се проведе в Червен бряг

Кукерски празник „Февруарска плетеница“ ще се проведе в Червен брягVIII кукерски празник „Февруарска плетеница“ ще се проведе в Червен бряг на 15 февруари, събота.

Началото ще бъде дадено в 14:30 часа на централен площад „Марко Ненков“ в Червен бряг. Участие в кукерския празник ще вземат Кукерска група на град Разлог и Фолклорен клуб и танцова школа „Хайде на хорото“ – град Червен бряг

Заповядайте на празника, заедно да прогоним злото!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Започва приемът на кандидати за пилоти

Започва приемът на кандидати за пилотиОт 12 до 29 февруари 2020 г. Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ провежда кампания по предварителен прием на курсанти и студенти за учебната 2020/2021 г. Документи се приемат в информационните центрове в Централния военен клуб – София, военните клубове в Плевен, Шумен, Благоевград, Велико Търново и военните окръжия в Пловдив и Враца.

Кандидатите за курсанти кандидатстват за 22 места за специалностите „Летец-пилот“ и „Ръководител полети за нуждите на ВВС и МВР“. 23 са местата за 4-те инженерни/наземни специалности.

За студенти е обявен прием по 4 инженерни граждански специалности: 23 места за редовно обучение и 30 места за задочно обучение за образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Кандидатите за студенти подават документи във Военен клуб гр. Плевен и военните окръжия в страната. Те полагат само общообразователен тест. Изпитите (общообразователен тест и тест по английски език) ще се проведат в два последователни дни в посочените военни клубове и военни окръжия.

Кандидатите за курсанти задължително се явяват на изпит за физическа годност, който се провежда по дисциплините и нормативите за оценка от Единния армейски тест. Изпитът за физическа годност се провежда в лекоатлетическата зала зад стадион „Плевен“. На всички кандидати за курсанти се извършва психологична оценка във Военен клуб – Плевен. Всички кандидати за курсанти за наземни специализации преминават медицински преглед във Военномедицинска академия (ВМА) – София в рамките на 2 дни. Медицинското освидетелстване на годността на кандидат-курсантите за специализация „Летец-пилот“ и „Ръководител на въздушното движение“ за ранния прием се извършва във ВМА от 16 до 19 март 2020 г. като прегледът се провежда в рамките на 4 дни.

Пред приемна комисия задължително се явяват всички кандидати, успешно преминали всички проверки, и постигнали състезателен бал не по-малък от 21.00. Заседанието на приемната комисия ще се проведе на 6 април 2020 г. от 10.00 ч във ВВВУ „Г. Бенковски“ гр. Долна Митрополия.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Звездите на Сити скочиха на Гуардиола

Звездите на Сити скочиха на Гуардиола,,

Според последните информации в английските медии, звездите на Ман Сити са се настроили против наставника на тима Пеп Гуардиола. 

Причината за конфликта станаха непрестанните ротации в титулярния състав на „гражните“ от началото на сезона. Шампионът от миналата година в Англия нито един път не е използвал еднакъв титулярен състав в два поредни мача. 

Напрежението се е покачило и след напускането на Микел Артета, който напусна в посока Арсенал. Точно Артета е бил човекът, който най-много е комуникирал с играчите и отсъствието му се отразява в съблекалнята на отбора. 

Сити загуби от Тотнъм с 0:2 миналата седмица и вече изостава с цели 22 точки от лидера във Висшата лига Ливърпул. 

След двубоя журналистите чакаха цели 45 минути Гуардиола да се появи на пресконференцията, което може да му докара глоба. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мария започва годината с нова песен!

Мария започва годината с нова песен!

Топ изпълнителката на Пайнер Мария ще запише парче на гръцкия остров Корфу много скоро. Песента е по музика и аранжимент на Калин Димитров и Петя Радева.

Певицата е заложила на стил и класа. Както винаги нейните почитатели ще я видят в най-бляскавия й вид. Изпълнителката все по-често има участия във Варна, но дали харесва морските вълни или нещо друго, предстои да разберем. Както обича да казва самата тя: „Варна си е Варна!”.
Мария винаги е пазила личния живот за себе си!

Пожелаваме й успех с новия пролетен хит!

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Юрист: В България прокуратурата работи избирателно

Юрист: В България прокуратурата работи избирателно„Виждаме много добре, че ако прокуратурата реши, един бизнесмен може да бъде съсипан в рамките на 24 часа. Методично и периодично – и казусът с Цветан Василев, и казусът с г-н Божков показват, че ако прокуратурата прецени, тя може да направи абсолютно всичко в рамките наистина на няколко часа.“ Това каза в предаването „Преди всички“ по БНР юристът Иван Брегов от правната програма на Института за пазарна икономика.

„Имаме министър в ареста, но нямаме нито едно влязло в сила осъдително решение. Нека да изчакаме да влязат в сила осъдителни решения, след това да видим дали ще продължи да бъде така активен (Иван Гешев – бел. ред.) към хора, които са в изпълнителната власт в момента. Ние добре знаем, че прокуратурата започва да гони тези, които слязат от власт – досега такъв е бил принципът“, посочи Брегов.

„В самия профил на главните прокурори, които сме имали до сега, за първи път се явява кадър, който е по дух по-близък до Академията на МВР, отколкото до профила на конституционния съдия, профила на г-н Цацаров като наказателен съдия и председател на съд. Виждаме една много по-различна класа, един много по-различен замах. Ако преди правното поведение, правно релевантното процесуално такова е било все пак водещо, тук вече имаме повече екшън и по-малко професионализъм може би.“

ВСС да анализира поведението на главния прокурор във връзка с активността на прокуратурата да публикува записи от СРС с мотива, че това е в обществен интерес – за това призоваха вчера от Съюза на съдиите. Според Иван Брегов предварително ясно е, че в този ВСС няма мнозинство, което с решението си да сезира Инспектората за дисциплинарна проверка.

„Но, доколкото ми е известно, сигнал в Инспектората вече има подаден – той е от Инициативата „Правосъдие за всеки“. Така че сега ще видим какво ще свърши Инспекторатът. Оттам нататък, след като преписката стигне във Висшия съдебен съвет, те не могат да подминат темата.“

Най-важната работа в момента трябва да я свърши Инспекторатът, подчерта Брегов. „ВСС няма правомощия да разследва. Той единствено може да сезира Инспектората, за да бъде извършена детайлна дисциплинарна проверка.“

Относно разразилото се противопоставяне между президентството и прокуратурата по повод искането на главния прокурор за тълкуване на текст от Конституцията, касаещ държавния глава, както и за огласените записи и замесването на името на Румен Радев, Брегов коментира:

„Това производство е много спорно по своя характер и то е срещу лице, които има абсолютен имунитет. Този абсолютен имунитет изключва прокуратурата да се намеси, докато президентът изпълнява своите правомощия. Би следвало да има първо искане от Народното събрание, след това решение на Конституционния съд за отстраняване и след това е наред прокуратурата да започне каквито и да е процесуални действия. Тоест тя е некомпетентна в този случай, още по малко за изкарва СРС-та по медиите.“

В България прокуратурата работи доста избирателно – както в ущърб на обществото, така и в ущърб на редовите прокурори, които съвестно си вършат работата, подчерта Брегов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico