Daily Archives: февруари 10, 2020

Фирма от Пловдив е носителят на голямата награда на „Пчеларство – Плевен 2020“

Фирма от Пловдив е носителят на голямата награда на „Пчеларство – Плевен 2020“pchelsrsko izlozhenie nagradiЖурито на завършилото в неделя, 9 февруари 2020 година 18 международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2020“ с председател Сефик Чивик – от пчеларско дружество „Нектар“ от Тузла (Босна и Херцеговина) определи следните награди:
Голяма награда на “Партнерс експо” ООД за новаторство в пчеларството – „Био иновации“ ООД, Пловдив.
Подгласници:
„Балмина“ ООД, Хасково – награда за нов продукт .
„Органик бий продуктс“ ООД, Търговище – награда за инвестиция на годината.
„Фармадент био“ ООД, София
„Био ядки Ники“ ЕООД, Славяново
награда за представяне на нов производ на пчелен продукт.
Журито присъди още:
Награда за опаковка и етикет на годината – „Органик бий продуктс“ ООД, Търговище
Награда за специализирана литература за 2019 година – ИК „Неделник“ за книгата „Пчеларство с Top Bar кошери“ на Гидьо Фролих
Награда за най-атрактивно представяне на изложението – „Вимекс – М“ ООД, Сливен.
Пчелар на изложението – пчеларска ферма Петрови, Плевен
Награда за най-проспериращ млад пчелар на 2019 (съвместно с фондация „Еврика“) – Георги Кръстев, Айтос.
В Националния детски конкурс за рисунка, пластика и творби на приложно изкуство взеха участие представители от 27 школи, кръжоци, арт ателиета , читалищни формации, студиа , детски градини и учебни заведения от цялата страна . Журито с председател Ралица Енчева отличи най- впечатляващите от 39 творби пластика и приложно изкуство и от представените 440 рисунки. Младите творци от 4 до 16 годишна възраст получиха грамоти , бурканчета с мед и календари.
В съпътстващата програма бяха представени теми, свързани предимно с превенция на здравето на пчелните семейства, качество на пчелните продукти, иновативни методи за наблюдение процесите в пчелните семейства, здравния мениджмънт в пчелина, нови билкови продукти в полза на пчелите. Лектори бяха изследователи от България, Босна и Херцеговина, Италия и Сърбия.

Powered by WPeMatico

С е-гласуване ще изберат първия Съвет за развитие на гражданското общество

С е-гласуване ще изберат първия Съвет за развитие на гражданското обществоНа 20 февруари започва регистрацията на неправителствените организации, желаещи да участват в избора на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество /СРГО/.

Съветът е консултативен орган към Министерския съвет за разработване и провеждане на политики, подкрепящи развитието на гражданското общество. Той ще се състои от 15 членове – 14 представители на неправителствени организации, избрани чрез национално гласуване, и председател – вицепремиерът Томислав Дончев.

Съветът ще координира изпълнението на националната стратегия за развитие на гражданското общество, ще предлага на правителството план за реализацията на целите ѝ, ще събира информация за финансирането на гражданските организации с публични средства, ще дава становища по всички проекти на нормативни актове, отнасящи се до дейността на гражданските организации.

Администрацията на Министерския съвет инициира създаването на работна група от представители на неправителствени организации и мрежи за изработването на Правилник за организацията и дейността на СРГО. Формирани бяха изборна комисия и секретариат на Съвета.

С цел оптимална публичност, прозрачност и обективност на избора бе разработена уеб базирана електронна платформа за национално гласуване, поддържана от Министерския съвет.

Срокът за регистрация на гражданските организации за участие в избора на СРГО и за заявяване на желание за членство в него е 15 работни дни, а процедурата за избор на членове на СРГО чрез гласуване продължава в рамките на 10 работни дни. Поканите за регистрация и за гласуване са официални и се публикуват на Портала за обществени консултации /www.strategy.bg/.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Роналдо има колекция от коли на стойност над £6 млн.

Роналдо има колекция от коли на стойност над £6 млн.,, Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо има страхотна колекция от автомобили на стойност над 6 млн. паунда. 

Вижте колите на португалеца: 

Ламборджини Авентадор (£260,040)

p1e0n7g771c55136giov996n0q9.jpg

Бугати Широн (£1.85 млн.)

p1e0n7h0rl1m47o27c91l9a14kcb.jpg

Бугати Вейрон (£1.7 млн.)

p1e0n7hl20mk1va01ofm115316ncd.jpgp1e0n7i4se114bms5bqcbp71jhrf.jpg

Мерцедес AMG GLE 63 (£127,000)

p1e0n7ihmp87417lv1tah1datnalh.jpg

Порше Карера 911 Turbo S (£140,000)

p1e0n7r5go1v261lmtpbkeqgv2j.jpg

Рейндж Роувър Спорт (£100,000)

p1e0n80d661kvhdki1nqd1meh43dl.jpg

Макларън Сена (£1 млн.)

p1e0n817jg1sbb1vn0m7i12l9or4n.jpg

Шевролет Камаро (£35,000)

p1e0n81qf9g3rns31fc410f2gd7p.jpg

Ферари F12 TDF (£350,000)

p1e0n82g8p127pqi1lng1i9fcsqr.jpg

Ролс Ройс Кулинан (£330,000)

p1e0n839e21up5ful19f6vj63vkt.jpg

Миналата седмица Роналдо получи Мерцедес AMG G63 (£600,000) като подарък от приятелката си Джорджина Родригес. 
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Годжи се фука с картина на Владимир Димитров-Майстора

Годжи се фука с картина на Владимир Димитров-Майстора

Освен от музика, звездата на „Ку-ку бенд” Георги Милчев-Годжи се интересува и от живопис, археология и поезия, узна HotArena. Музикантът рисува за собствено удоволствие и прави самостоятелни изложби, пише стихове и е автор на много от текстовете на хитовете на бенда.

„Освен че рисувам, отделно колекционирам картини. В колекцията ми има предимно български майстори, защото западноевропейски не мога да си позволя. Не, че не са ми попадали, но цените им са убийствени. От българските обаче имам почти всички имена”, хвали се Годжи. Според запознати, музиканта притежавал над 70 платна. Едно от най-хубавите в колекцията му – масло на Владимир Димитров-Майстора, му било подарено от Слави Трифонов преди няколко години. Цената на творбата била над 70 000 лева.

В родния му дом в Криводол има цяла галерия с негови ранни творби. Негов учител по рисуване, както и на Слави Трифонов, и Евгени Димитров-Маестрото, в музикалното училище в Плевен, е бил известният днес проф. Греди Асса. Малцина знаят, че в началото на 90-те Годжи се е прехранвал не с китара, а с четка в ръка. Първата му изложба с живописни платна с маслени бои била посветена на Майстора и Клод Моне. Тогава музикантът успял да продаде най-скъпата си творба „Пейзаж от Истанбул” за 1200 лв. След това направил изложби и в други градове, изнасял картини и в чужбина, пише Уикенд. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ако попаднат на катастрофа, шофьорите, закупили маршрутна карта няма да плащат за преминаване по обходен маршрут

Ако попаднат на катастрофа, шофьорите, закупили маршрутна карта няма да плащат за преминаване по обходен маршрутtoll systemЕдна от възможностите за плащане на пътна такса след старта от 1 март на тол системата за тежкотоварните автомобили над 3,5 т е чрез маршрутна карта. Според Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) услугата е подходяща за еднократни пътувания на камионите и автобусите, както и за транзитния трафик.
Маршрутната карта е предплатена услуга, която позволява да се мине по предварително определен маршрут със зададени начална и крайна точки. Потребителите имат възможност да посочат по желание и до 4 междинни точки за по-детайлно определяне на трасето. Системата автоматично генерира маршрут – най-кратък и най-бърз, който шофьорът да избере.
Тол услугата ще бъде в продажба от 1 март 2020 г. и ще е валидна в срок 24 часа от момента на активирането й. Потребителите, които се регистрират с електронен адрес в системата, могат да купят маршрутна карта до 7 дни преди датата на активирането й. Всички останали могат да я активират в срок до 23:59 ч. в деня, следващ покупката.
В случай че се наложи шофьорът да се отклони по време на пътуването, той трябва да купи допълнителна маршрутна карта за новата дестинация. Ако на пътя възникне инцидент или се появи препятствие, заради което бъде официално оповестен обходен маршрут, шофьорът ще може да премине по него, без да бъде санкциониран. В Националното тол управление работи Център за верификация на нарушенията и управление на инциденти, в който ще постъпва информация за обходните маршрути. Генерираните от контролните рамки на пътя записи на нарушения ще се отхвърлят на основание „обход на инцидент“. В тези случаи няма да се дължи допълнителна такса.
Маршрутната карта ще може да се купи от каналите за продажба на е-винетки – сайтът на Националното тол управление www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване, на гишетата в 27 областни пътни управления, в пунктовете за продажба на основните гранични контролно-пропускателни пунктове. Маршрутната карта ще може да се купи и от мрежата на партньорите на АПИ – национални доставчици на услуги.
Транзитно преминаващите през територията на България ще имат възможност да получат консултация на границата, за да изберат най-благоприятния маршрут до следващия контролно-пропускателен пункт. Обучени служители на Националното тол управление ще съдействат на шофьорите.

Powered by WPeMatico