Daily Archives: февруари 11, 2020

Получаваме SMS от тел. 112 при бедствия в района, където се намираме

Получаваме SMS от тел. 112 при бедствия в района, където се намирамеНовата единна платформа на националната система за спешни повиквания 112, ще предупреждава за възможни бедствия в района, в който се намираме. Известяването ще се извършва чрез SMS-и или съобщения, изпратени директно от мобилните оператори. Това заяви директорът на системата Добромир Цеков на отбелязването на Европейския ден на Единния европейски номер за спешни повиквания 112.

Обновленията ще включват не само новия метод за известяване, но и ще модернизират начина за сигнализиране и работата на служителите. Те ще предоставят възможността за видео и текст в реално време, както и ще се подобри локализирането на хората в беда, за да се окаже по-прецизна и навременна помощ. Новият начин за определяне на местоположението ще се осъществи с помощта на възможностите, които Google и Apple предоставят.

Той ще работи дори когато GPS-а на телефона ни е изключен, но само когато позвъним на 112. От националната система за спешни повиквания увериха, че локализацията ни няма да бъде видима, когато не сме се свързали със спешния телефон. Нововъведенията ще включват и работа с единен електронен картон, възможност за чат с оператор и услугата e-call. В новата единна платформа ще се запазят и всички услуги, налични досега, включително и мобилното приложение, предназначено за хора със слухови/говорни увреждания, което бе пуснато за употреба миналата година.

Целта на работната група от Министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи, разработваща модернизирането на националната система за спешни повиквания, е да се надгради сегашната система. Причината за това е, че услугите, предлагани от нас, остаряват и нужно въвеждането на системи, които да улеснят работата на служителите. Такава е и предвижданата схема за разпространение на информация от сигнала, като тя няма да бъде пренасочвана, а директно изпращана на всички отговорни звена.

„Технологиите се развиват ежедневно и ние имаме нужда от специалисти както в Министерство на вътрешните работи, така и в другите институции. Надявам се в най-скоро време да отговорим на високите изисквания на българските граждани“, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Директорът на националната система за спешни повиквания 112 Добромир Цеков заяви, че нововъведенията ще бъдат факт до 2-3 години.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Салах вече е по-скъп от Меси

Салах вече е по-скъп от Меси,, Звездата на Ливърпул Мохамед Салах вече е по-скъп от Лео Меси. 

Авторитетното издание transfermarkt.com оценя египтянина на 150 млн. евро, докато звездата на Барса е 140 млн. 

Цената на Меси е паднала с цели 40 млн. евро от май 2018-та година, когато е струвал 180 млн. 

През този сезон суперзвездата на Барселона е записал 19 гола и 15 асистенции в 26 мача във всички състезания, докато Салах има 18 гола и 9 асистенции в 33 мача. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мисис България д-р Полина Паньова стана лице на Estrella Couture (Снимки)

Мисис България д-р Полина Паньова стана лице на Estrella Couture (Снимки)

Ослепителната  д-р Полина Паньова стана лице на модна къща Estrella Couture.

Носителката на титлите „Мисис България  2018“ и „Мисис Свят Трансконтинентал 2019“ се включи в представянето на най-нови авторски предложения официална и булчинска мода на дизайнера Ирена Велковска. Красавицата представи част от колекцията в ефира на  телевизия Bulgaria ON AIR.

В последните месеци интересът към д-р Полина Паньова е голям. Освен като специалист в областта на естетичната медицина, красавицата е предпочитано лице от престижни фирми и марки. Тя украси и зимната корица на списание „Сватба”.

Няколко години Полина живее в Украйна , където завършва висшето си образование и се омъжва, но решава да се завърне в родината си. 

„Реших да се върна в България и да се развивам тук. Камъкът си тежи на мястото. Бих искала да дам всичко от себе си да популяризирам България пред света. Понякога близките ми ме сравняват с Дон Кихот, а това ме ласкае. Обичам предизвикателствата. Готова съм да се боря и с вятърни мелници по пътя към върха”, казва д-р Паньова.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Лозан Панов: Не е ясно защо Кирилов иска уволнението на Миталов

Лозан Панов: Не е ясно защо Кирилов иска уволнението на МиталовЗа да се стигне до основателност на едно искане, то трябва първо да е допустимо и да сезира по валиден начин Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, след като правосъдният министър Данаил Кирилов изпрати предложение до ВСС уличения от САЩ в сериозна корупция съдия от Специализирания съд Андон Миталов да бъде уволнен заради накърняване престижа на съдебната власт, предаде БГНЕС.

„Без по никакъв начин да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите, смея да твърдя, че неговото предложение съдържа много неясноти и съм сигурен, че днес на заседание на Съдийска колегия на ВСС, темата ще бъде включена за разискване”, посочи Панов пред журналисти.

Като неясноти Лозан Панов изброи, че не става ясно какви са конкретните действия от страна на съдия Миталов, с които е накърнен престижа на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения. „Тези действия кога са извършени, по кое конкретно дело. Много е важно да се посочат доказателствата”, заяви Панов.

Тази сутрин председателят на Върховния касационен съд (ВКС) изпрати писма до главния прокурор и до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) с напомняне, че очаква информация от тях по повод на изявлението на държавния секретар на САЩ.

САЩ наложи забрана за влизане в страната на съдията, който в края на миналата година разреши на обвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от президента Путин, при положение, че има забрана за напускането на България. САЩ наложиха забрана и на семейството на Миталов. От Държавния департамент съобщиха, че има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно или индиректно, в сериозна корупция в качеството си на съдия от Специализирания наказателен съд. Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България.

Американският посланик у нас Херо Мустафа съобщи, че името на Миталов е първото, но не и последното и ще има още лица, които ще получат забрана за влизане на територията на Щатите заради корупционни действия.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Още един отбор от Италия си хареса Божинов

Още един отбор от Италия си хареса Божинов,,

Валери Божинов е получил поредно предложение от клуб от Италия. Интерес към българския нападатаел проявява Катания, който в момента е на 8-о място в Серия С- поток С (Южна Италия), но се бори за попадане в плейофите за влизане.

Интерес към Божинов има и от страна на Пескара, който се подвизава в Серия Б, но клубът преговаря още с Алесандро Матри, а от вчера и с бившия нападател на Реал (Мадрид) Кристиан Лопес, за последно играл в клуб от Саудитска Арабия.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico