Daily Archives: февруари 13, 2020

Валери Симеонов: Имам информация за корупция на още един рейтингов журналист от bTV

Валери Симеонов: Имам информация за корупция на още един рейтингов журналист от bTVБНТ не трябва да взима позиция и да дава присъди. Всеки човек има достойнство и когато отстояваш една кауза, съвсем редно е да се защитаваш. Много добре знаете, бил съм при вас, изнасял съм информация с имен, факти и доказателства.

Това каза заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов в студиото на „Плюс минус“ по Нова тв.

Той определи Нова тв като „свободна територия“, тъй като никога до сега думите му не са били редактирани или изопачавани.

„Аз изложих тезата си по отношение на корупцията в България, подчертах дебело факта, че повече от 45 дни не се коментира информация, която включва заплахи за убийства. Те не са потърсили позицията на Божков, който беше на разположение в България доста след като имаха информацията“, каза лидерът на НФСБ.

На Божков му беше дадено време в 15-20 минути телефонно интервю, в което фактите отново не бяха изложени на проверка. Гледах bTV, когато гостува Цветомир Найденов и така научих за тези неща. Тези имена аз ги научих от ефира на bTV. Цветомир Найденов ги каза, а Антон Хекимян не отрече“, обясни Симеонов.

„Аз много добре знам какво говоря и съм изказал своето мнение и лична позиция, за която нося отговорност. Ако Петков и Хекимян се чувстват засегнати, нека се срещнем в съда. Става въпрос на една цензура, която ми се налага от БНТ“, категоричен бе той.

Симеонов припомни, че вече води четири дела срещу bTV Media Group, едно от които е конкретно срещу сутрешния блок на телевизията, който се води от Антон Хекимян. Другите са срещу новинарската емисия и „Шоуто на Слави“. Лидерът на НФСБ подчерта, че на първа инстанция е спечелил вече едно от делата.

Попитан от водещите дали думата „корупция“ е точната дума, която трябва да използва в случая, Симеонов хвърли нова бомба:

„Вие ме предизвиквате. Имам информация за корупция на по-ниско ниво в bTV. Когато се засегне частен бизнес: „Ще платиш еди колко си хиляди лева и това ще спре.“ Това е свързано с един от рейтинговите журналисти на bTV. Неслучайно съм направил връзка с темата за корупцията, но не мога да приема журналисти от БНТ да ми правят оценка и да ми казват кое е позволено и кое не.“

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Футболистите на Нефтохимик помогнаха за лечението на момиче с тежко заболяване

Футболистите на Нефтохимик помогнаха за лечението на момиче с тежко заболяване,,

По инициатива на футболистите на Нефтохимик, отборът се включи в кампания за дарение на средства за лечението на момиче, което се бори с тежко заболяване. 21-годишната Росица Димитрова, от Казанлък е с диагноза S-образна сколиоза – усукване на гръбначния стълб, което води до промяна на позицията на ребрата. Заради прогрес на заболяването, младата жена вече има леко разместване на сърцето и белия дроб и непрестанни, силни болки в гърба. Лекарите в Турция дават 100 % шанс за успех на операцията, но сумата й е близо 40 000 евро.

За да помогнат на Роси футболистите на Нефтохимик й изпратиха тениска с автографи от целия отбор, която ще бъде продадена на благотворителен търг. Ако искате и вие да помогнете, информация за кампанията може да намерите тук: https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-rosi-1012?fbclid=IwAR2zIqNo-vzWhXx3S6q_lw0lD9Ij4O4hRQLOyhZy9_A6O9eMGBf-XUf-BbQ

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Радинела Чушева скочи на Биляна Йотовска: Тя е никой!

Радинела Чушева скочи на Биляна Йотовска: Тя е никой!

Мис България 2019 Радинела Чушева oтгoвoри нa пoдигрaвкитe и кoмeнтaритe, след учacтиeтo ѝ в „Чeрeшкaтa нa тoртaтa“, видя HotArena. По повод “Черешката на тортата” Радинела каза, че не й се налага да готви, защото най-добрите готвачи по света го правят за нея.

За Биляна Йотовска пък пише следното във феусбук: “Няма как да я нарека дама, защото мерките й не ми го позволяват. Тя коментира моите корекции, а е претърпяла сума корекции. Ходим при една и съща дерматоложка. Откъде вади това самочувствие, като всички знаем, че без нейния успешен мъж тя беше НИКОЙ?!“ отвърна Чаушева на Биляна Йотовска, пише Телеграф.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Маршрутната карта е услуга, която ще се предлага от АПИ за заплащане на тол такса от товарни автомобили

Маршрутната карта е услуга, която ще се предлага от АПИ за заплащане на тол такса от товарни автомобилиtoll ramkiПриемането на тарифата за тол таксите не може да бъде обвързано с цената на бордовите устройства, с които ще се отчита изминатото разстояние. Имаме уверение от дружествата – национални доставчици на услуги, които ще предоставят бордови устройства, че имат готовност от средата на месеца да започнат да сключват договори. Това заяви в ефира на БНР проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Националното тол управление е създало организация за осигуряване на необходимите места за купуване на маршрутни карти. Маршрутната карта е услуга, която ще се предлага от АПИ и представлява предварително плащане за изминаване на определено разстояние, за което превозвачът заявява начална и крайна точка.
От началото на годината всеки заинтересован може да се запознае с начина за купуване на маршрутна карта на сайта www.bgtoll.bg. Потребителите могат се ориентират за размера на таксите по определени маршрути и чрез т.нар. тол калкулатор, публикуван на страницата на Националното тол управление. С цел по-бързо и ефективно обслужване на тежкотоварния трафик допълнително са разкрити 34 гишета за продажба на маршрутни карти. Те са главно по граничните контролно-пропускателни пунктове. Специално обучени служители на НТУ ще оказват съдействие за избор на конкретни маршрути.
Според Асенов, по данни на Националното тол управление между 30 и 40 хиляди тежки превозни средства ще се възползват от бордово устройство или GPS тракер за отчитане на изминато разстояние. „Вече има осем дружества, които са преминали оценката за съвместимост на GPS устройства към системата за таксуване, което е съществен дял изобщо от компаниите в България, които предлагат услуги от такъв характер“, каза той.

Powered by WPeMatico

Хърсев за проверката на приватизацията: Ще има обвинения

Хърсев за проверката на приватизацията: Ще има обвиненияОбвинителни актове ще има, но какъв ще е резултатът от съда – не мога да кажа. Давността е различна за различните престъпления. Има две страни – държавата и съответните приватизатори. Може да има обвинения за съответните държавни служители. Винаги може да се претендира за безстопанственост. Това заяви в ефира на Нова ТВ финансовият експерт Емил Хърсев по повод проверката на ДАНС, възложена от главния прокурор, върху приватизационните сделки.

По думите на Хърсев не мога да бъдат върнати пари. „Разкриване на обективната истина е един от възможните резултати. Тези сделки не са като сделките в обменните бюра, в тях има документи“, заяви още той.

„Хубаво е да се вкара един министър-председател в затвора. Например Иван Костов заради сделката с България еър. Казвам да е точно той, защото съм виждала лично преватизационния договор с подписа му. Друг, който може да бъде вкаран в затвора, е Царя“, коментира Мика Зайкова.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico