Daily Archives: февруари 14, 2020

Търговци проплакаха за непродадените лотарийни билети

Търговци проплакаха за непродадените лотарийни билетиТърговците на лотарийни билети от Сливен и Ямбол поискаха държавата да реши казуса с непродадените билети след промените в Закона за хазарта.

Според търговците талоните са платени с всички данъци и обявиха, че не приемат държавния отговор, че това са частни въпроси, съобщи БНР.

Те съобщиха, че в цялата страна непродадените билети са на стойност между 27 и 35 милиона лева.

В 640 търговски обекта в Сливен и Ямбол има в наличност лотарийни билети за около 1 милион лева, които не могат да бъдат върнати или продадени, каза Борис Борисов, собственик на пунктове за продажба.

„За тези билети, които са останали в момента, нашата молба към държавата е да се включи като някакъв регулаторен орган. Дистрибуторите ще ги съберат в обектите, надлежно ще ги опишат, ще ги предадат. Там ще бъдат преброени и в този момент някой трябва да отключи сметките, за да се дадат парите обратно“.

Борисов обяви, че ще търсят диалог с държавата за разрешаване на проблема, но си запазват правото на протест.

„Смятаме, че говорим аргументирано и аргументите ни звучат по-силно от крясъците, но многоточие“.

Той каза още, че се очаква всички собственици на 18 хиляди обекта от цялата страна да заведат колективен иск срещу държавата, ако не бъдат изпълнени исканията им.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Официално: Берое привлече осмо ново попълнение, подписа с Пиер Фонкеу

Официално: Берое привлече осмо ново попълнение, подписа с Пиер Фонкеу,,

Берое официално се сдоби с осмо ново попълнение преди подновяването на шампионата. Своя договор с клуба подписа Пиер Фонкеу, който е привлечен като свободен агент.

Фонкеу бе на пробен период и взе участие в последната контрола срещу Ботев (Гълъбово), когато игра 45 минути и отбеляза едно попадение.

Пиер Шавиер Фонкеу е на 22 години. Роден е в Камерун, но притежава белгийски паспорт. Играе като крило и нападател. Фонкеу започва своята кариера в белгийския Брюж. През 2017 е привлечен в английския Норич, където играе за отбора до 23 г. През лятото на 2019 г. играе за втория отбор на френския Ланс.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мария Грънчарова със страшни разкрития: Синът ми има забрана да се вижда с мен!

Мария Грънчарова със страшни разкрития: Синът ми има забрана да се вижда с мен!

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/02/search-3.gif"></a>
</div>
            </nav>


1270

14 Февруари 2020, 16:00
Харесай


Тежки бяха последните години за Мария Грънчарова. Поп иконата, по която през 80-те и 90-те въздишаха всички младежи, преживя тежък развод, загуби баща си – естрадната легенда Борислав Грънчаров, а я налегнаха и други проблеми от лично естество. За щастие кахърите не се отразиха на красотата й и днес тя е все така ослепителна, както и преди четвърт век.Изгрялата още като тийнейджърка певица отдавна не ни е радвала с нови свои хитове, но на 14 февруари ще има утешителна радост за феновете й. Навръх Св. Валентин по екраните тръгва филмът „Връзкология”, една от ролите в който се изпълнява от Мария. В романтичната комедия на Ивайло Спасов Грънчарова играе психоложка и демонстрира завиден актьорски талант, пише Уикенд. Пред весника Мария дава откровено интервю.-

Мария, от този петък, 14 февруари, зрителите ще могат да гледат актьорския ви дебют. Навръх Свети Валентин по кината тръгва филмът „Връзкология”, в който играете психолог. Радвате ли се?

– Снимахме преди година и половина. Интересно предизвикателство беше участието ми като актриса. Режисьорът Ивайло Спасов и екипът направиха така, че да съм в свои води пред камерата. Предразположиха ме, помогнаха ми да се чувствам страхотно. Беше много забавно на снимките. С Ивайло, Йоанна Драгнева и Калин Вельов сме и приятели. Лесно е да се работи с такива партньори. Не е случайно, че филмът излиза навръх 14 февруари. „Връзкология” е романтична комедия, в която става въпрос за това дали съществува истинската любов. Колкото до датата 14-ти, тя е преломна в моя живот. Точно на този ден преди време прекратих взаимоотношенията си с бившия ми съпруг. – Лесно ли влязохте в ролята на психолог?
– Много лесно. Дарбата да съветвам хората и да се слагам на тяхно място, в обувките им, ми е дадена. Много често в реалния живот за приятелите си съм психолог, а за себе си психар. Интересно ми е да показвам правилните според мен посоки на движение и мисли. Може би ако навремето не се бях реализирала като певица, щях да уча нещо, свързано с психологията. – Как стана така, че получихте ролята във „Връзкология”, след като за нея първоначално е била наета професионална актриса?
– Или самата актриса се е отказала, или не се е справила. Не знам, не съм се интересувала. Режисьорът Ивайло Спасов ми предложи чрез Йоанна Драгнева ролята – дори без пробни снимки. Просто ми дадоха текста и ме попитаха дали ми харесва и искам ли да играя. Имах 3 снимачни дни, около 13 сцени.– Като жена с развод зад гърба си смятате ли, че има истинска любов?
– Да, тя винаги идва, но може би понякога избързваме с грешните хора… Абсолютно вярвам в любовта, това е движещата сила. Трябва да обичаш, за да си щастлив – пък макар и несподелено или тайно. – Приключиха ли делата между вас и бившия ви съпруг?
– Не, епопеята продължава. От 2 години сме официално разведени, но делата за делба се точат. Все още не си виждам детето – с малки изключения. Дори отказа да дойде на премиерата на филма „Връзкология” на 14 февруари. Мога само да гадая каква е причината за това… Според мен баща му забранява да се вижда с мен. 19-годишният ми син живее с татко си, зависим е финансово от него и вероятно предпочита да си спести всички неудобства, които ще възникнат от срещите с мен. Така, както аз бях напъдена от вкъщи преди време и лишена от всичко, така много бързо може да се случи същото и с него.– Поне чувате ли се със сина ви по телефона?
– Рядко – един-два пъти месечно, когато той може да открадне такова време. Майка съм и ми е мъчно, че не мога да си виждам детето. Имаше период, в който толкова страдах, че дори не можех да заспя. Не мигвах нощем, защото не знаех, как е синът ми, какво се случва с него… Но и това успях да го превъзмогна.

– Синът ви учи ли, работи ли?
– Учи в НБУ. Редовен студент е. Тенисът е минал малко на заден план – вече му е по-скоро като хоби. Дава часове, тренира, но вече не толкова амбициозно. Спортът му е за поддръжка, за разтоварване и за малко допълнителни доходи.

– На 25 февруари ще се навършат три години от смъртта на баща ви – големия наш певец Борислав Грънчаров. Забравен ли е вече той?
– До голяма степен, да. Силно съм разочарована и огорчена от това, че Живко Колев и „Рива саунд” се бяха хванали да му правят още приживе албум с най-хубавите му песни, а досега няма нищо… Дала съм им правата, но до момента само оправдания съм чула – какви ли не причини се изтъкнаха. От 3 години ги издирвам и не знам кога този проект ще се реализира. Явно трябва да се забрави… То и трио „БоБоБо” е вече забутано някъде в ъгъла. И тримата – баща ми, Боян Иванов и Борис Гуджунов, бяха забравени много бързо. Изключение правят хората от по-старото поколение – те помнят татко и колегите му.

– Сънувате ли баща си Борислав Грънчаров?
– Често. Говорим си, дава ми напътствия и кураж, води ме. Усещам го като подкрепа и закрила, духът му е непрекъснато около мен. Смятам дори, че сега ми помага повече, отколкото приживе. Може би това по някакъв начин ме държи в кондиция. Не съм приела, че след смъртта баща ми няма да го има изобщо.

– Ако беше жив баща ви, какъв щеше да е животът ви днес?
– Важните мъже в живота на една жена са баща й и синът й, ако има такъв. Всички други са на заден план. Татко беше за мен изключителен гръб. Колкото и да сме силни с майка ми, липсата на мъжко присъствие край нас е осезаема. Почистваме си сами градината, аз рина снега… Налага се да викаме и мой братовчед, който живее близо до нас, за да ни помага понякога. 

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Шофьорите без е-винетка вече ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата

Шофьорите без е-винетка вече ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол систематаtoll ramki kameriОт понеделник – 17 февруари 2020 година, шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. Ако в същия ден бъдат спрени на пътя от мобилните екипи на тол контрола, ще имат възможност да платят компенсаторна такса. Тя е 70 лв. за леките коли, 125 лв. за превозните средства между 3,5 т и 12 т и 175 лв – за тези над 12 т. В противен случай в края на деня ще им бъде изпратен електронен фиш по пощата за плащане на глоба – 300 лева за леките автомобили до 3,5 тона и 1800 лв. за тежкотоварните превозни средства. Глобата може да бъде избегната, ако в 14-дневен срок от получаване на електронния фиш, бъде платена компенсаторна такса. Тя се плаща само по банков път, като в платежното нареждане се посочва номерът на електронния фиш.
След старта на тол системата на 1 март, за камионите и автобусите над 3,5 тона, компенсаторните такси ще са от 150 лв. до 750 лв. в зависимост от масата на превозното средство и броя оси.
Камерите на тол системата обхващат 10 800 км от републиканската пътна мрежа и въпреки че след 1 март платените участъци за тежкотоварните превозни средства ще са 3115 км, камерите и по останалите трасета ще работят, макар и с нулева ставка. За останалите участъци от републиканската пътна мрежа от общо 20 000 км, за които се дължи електронна винетка, контролът ще се осъществява както и досега – от 105-те мобилни екипа на Националното тол управление.
Съгласно наредбите към Закона за движението по пътищата, ако водачът откаже да плати на място на мобилните екипи, ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. За да продължи пътя си, шофьорът трябва да плати уикенд винетка за лека кола и седмична винетка – за тежкотоварните автомобили, или съответно от 1 март – т. нар. максимален тол. В противен случай ще му бъде издадено наказателно постановление и ще бъде глобен – с 300 лв. за леките автомобили до 3,5 тона, а за тежкотоварните – с 1 800 лв. След старта на тол системата, ако водачът е декларирал неверни данни за масата, осите и екокатегорията на камиона или автобуса, санкцията е 2 500 лв.
Електронният фиш ще се анулира при плащане на компенсаторната такса в срок, както и в случаите, когато пътното превозно средство е обявено за издирване или за него законът не изисква плащане на пътна такса.
От АПИ напомнят на шофьорите, че проверка на валидността на е-винетките, включително и на издадените чрез Агенцията за социално подпомагане, както и на тези на пререгистрирани автомобили, може да бъде направена на сайта www.bgtoll.bg.

Powered by WPeMatico

Ексминистър: Обществото е забравено

Ексминистър: Обществото е забравеноУ нас най-действащата страна е прокуратурата, за разлика от министрите. Абсурдно е да се инвестират над 50 млн. лв. за строеж на язовир „Пловдивци“ и да нямате довеждащ тръбопровод до Мадан.

Това заяви в ефира на bTV Костадин Паскалев, бивш регионален министър.

„След като има ред описан в закона, той се спазва, особено ако не са се променили обществените нужди. Ако в тях има промяна, тогава и законът се променя. В България има големи инвестиционни проекти, които не са довършени. Истината у нас е, че когато има инвестиционен процес – има и комисионни. Тук има целево усвояване на парите от определени хора. У нас много отдавна е забравено обществото и зависи чии са интересите“, каза още той.

„Според мен Нено Димов е виновен и отговорен, но как той възпрепятства разследването, за да седи в ареста – това е абсурдно“, обясни още той.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico