Daily Archives: февруари 17, 2020

Приемът за промоции на вино се удължава до 31 март, размерът от 50 става 60%

Приемът за промоции на вино се удължава до 31 март, размерът от 50 става 60%vino chashiПървият прием по мярката „Популяризиране в трети държави“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019 – 2023 година настоящата 2020-та ще бъде отворен от 17 февруари до 31 март, а не както бе обявено по-рано – до 6 март, съобщават от Държавен фонд „Заемеделие“ (ДФЗ). Вместо обявените 50%, бенефициентите ще получат до 60% европейско финансиране за промотиране на вино на пазари извън държавите – членки на ЕС. Промяната се дължи на изменение на европейското законодателство от февруари тази година, като спешна мярка за противодействие на увеличените вносни мита върху вина от Съюза в САЩ и възникващите от тях последствия за международната търговия с вино като цяло.
От по-високия размер на европейско финансиране ще могат да се възползват всички кандидати, чиито проектни предложения са подадени и одобрени в срок от 12 месеца, считано от 3 февруари 2020 година.
Във връзка с наложените законодателни промени, ДФЗ удължава периода за прием на промоционални проекти по мярка „Популяризиране в трети държави“ от 17 февруари до 31 март 2020 година. Образци на изменените документи за кандидатстване са публикувани на официалната интернет страница на Фонда.
От ДФЗ припомнят, че по мярката се промотират вина със защитено наименование за произход (ЗНП), защитено географско указание (ЗГУ) и сортови вина без ЗНП/ЗГУ. При новите условия, в случай че кандидатите изберат да визуализират търговски марки и/или да промотират сортови вина без ЗНП/ЗГУ, те ще имат право на финансиране от ЕС в размер до 60% от стойността на промоционалните им проекти и ще трябва да осигурят 40% собствено финансиране. Ако кандидатите промотират само вина със ЗНП или ЗГУ без техните търговски марки, ще могат да получат до 60% европейско финансиране и до 20% национално съфинансиране, като се запазва досегашният размер на самоучастие от 20%.
Допустими бенефициенти са търговски дружества, чиито приходи от лозаро-винарска дейност през последните 2 години надвишават 50% от общите им приходи. За подпомагане имат право да кандидатстват още организации на производители на лозаро-винарски продукти, асоциации на организации на производители на лозаро-винарски продукти, междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните напитки, държавни органи и институции, чиято дейност е свързана с насърчаване на бизнеса, както и професионални организации, работещи основно в лозаро-винарския сектор.
Срокът за изпълнение на промоционалните проекти е от 1 до 3 години от датата на сключване на договора с ДФЗ. Максималната стойност на едно проектно предложение за търговските дружества е до 1 млн. лв. Проектите на останалите видове допустими кандидати могат да достигат до 4 млн. лв.
Дейностите, които се подпомагат по мярката, включват участия в международни изложения, демонстрации в търговски обекти, организиране на посещения на мероприятия, фестивали, винени туристически дестинации и дегустации в България. Помощ може да бъде отпусната и за организиране на бизнес срещи, работни срещи, продуктови дегустации, тематични вечери и кулинарни училища, като условието е те да бъдат проведени паралелно с изложенията и демонстрациите в търговските обекти. Фонд „Земеделие“ ще финансира и рекламни материали като брошури, папки, химикали, USB стикове, дизайн на уебсайт, както и разходи за реклама в печатни издания.

Powered by WPeMatico

Извънредна новина за екстрадицията на Васил Божков

Извънредна новина за екстрадицията на Васил БожковНа 15 февруари 2020 г. Министерството на правосъдието изпрати до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на Васил Божков и приложените към него документи, преведени на арабски език.

Писмото на министър Данаил Кирилов до министъра на правосъдието на ОАЕ и документите по екстрадицията, ще бъдат предадени по дипломатически път.

Последващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Гуардиола: Ще остана в Ман Сити и в Лига 2!

Гуардиола: Ще остана в Ман Сити и в Лига 2!,,

Тимът на Ман Сити няма да участва в следващите две издания на Шампионската лига заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей. 

Положението на „гражданите“ може да стане още по-неприятно, oт Висшата лига започнаха собствено разследване за периода 2012 и 2016 и на Сити могат да им бъдат отнети точки още през тази кампания, а според други прогнози отборът може да бъде изхвърлен в Лига 2. 

Според източници на Sky Sports, Пеп Гуардиола вече е говорил с играчите си и им е казал, че ще остане в състава независимо от всичко. 

„В която и лига да сме, аз ще бъда тук. Дори да сме в Лига 2, пак ще съм тук. Настанаха времена, в които трябва да останем заедно“, са били думите на Пеп. 

Много хора очакваха испанският специалист да напусне състава след края на сезона, но изглежда Пеп е взел решение да остане в тима въпреки тежките наказания. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Крадци разбили вратата на Мис България Марина Войкова

Крадци разбили вратата на Мис България Марина Войкова

Вратата в дома на Мис България – Марина Войкова, май е разбивана, забелязаха наблюдателни зрителите на предаването „Черешката на тортата” по Нова тв, видя HotArena. Красавицата, която тази седмица готви в шоуто, посрещна в дома си останалите участници. На един от кадрите ясно се вижда, че входната врата е счупена точно над бравата. По този начин изглеждат именно вратите, които са били разбивани, отбелязват много зрители.

Според тях, не е изключено в дома на миската и нейния любим, който се занимава с бизнес, да са опитвали да нахлуят крадци. Дали са успели, засега не е ясно. Младото семейство живее в луксозен комплект, но явно и там няма застраховка срещу набезите на престъпниците, пише Уикенд.  

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Плевенски отбор се класира за финалите на Държавното първенство по спортен бридж

Плевенски отбор се класира за финалите на Държавното първенство по спортен бриджbridjОт 14 до 16 февруари във Вършец се състоя квалификационен турнир за участие във финалите на Държавното първенство за 2020 година по спортен бридж. В него участваха 13 отбора от Западна България. Регламентът предвиждаше да се играе „Датска система“ в 7 кръга с мачове по 16 дона, след което първите четири отбора да играят финален турнир „всеки срещу всеки“, като първите два се класират за финалите на Държавното първенство.
В турнира участнва и отборът на „Найтингейл“(Плевен), който започна неубедително турнира и след петия кръг бе на незавидното 11-то място. Но в последните два кръга плевенчани постигнаха две победи и с голяма доза шанс успяха да се класират на 4-то място и да влязат във финалната четворка. В нея те започнаха с минимална загуба от „Бонсист“ (София), след което постигнаха две победи над отбора на „Лопе де Вега“ (София ) и АЕЦ (Козлодуй), с което убедително спечелиха първото място и се класираха за финалите на Държвното първенство. То ще се състои от 2 до 5 април с участието на 12 отбора, класирали се от съответните квалификационни турнири.
Успехът е пореден за плевенския бридж. В годините отборът на „Найтингейл“ се утвърди като един от силните отбори в България и е редовен участник във финали на Държавно първенство.
Плевенчани играха в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Пламен Христов, Иван Симеонов и Румен Върбанов. Всичките са многократни участници в държавни първенства с изключение на Иван Симеонов, за когото това ще бъде първо участие на подобно състезание.

Powered by WPeMatico