Daily Archives: февруари 28, 2020

Емил Димитров: Всяка сутрин гледам има ли бус да ме прибере

Емил Димитров: Всяка сутрин гледам има ли бус да ме прибереДиректорите на регионалните структури на екоминистерството поискаха законодателни промени, свързани с по-добро заплащане и сигурност на работното място. Те представиха своите искания на извънредна среща с министъра Емил Димитров, пред когото заявиха, че изпитват страх и не могат да изпълняват служебните си задължения.

Заради проведените акции и проверки в структурите на екоминистерството ръководителите на регионалните звена изпитват несигурност при взимането на решения, съобщи БНР.

„Държавни общини, областни администрации, гори – да поемат част от тези функции, които са вменени и се очакват от нас като резултат“, каза Екатерина Гаджева – директор на регионалната инспекция в Смолян. Тя допълни, че извънредният труд не се заплаща и призова за по-високи възнаграждения.

Сред исканията са и допълнителни назначения на експерти, обясни Десислава Консулова – ръководител на Басейнова дирекция „Черноморски район“.

„Бройките са прекалено малко на фона на прекалено многото сигнали“, каза тя.

Напрежението в системата коментира и екоминистърът Емил Димитров:

„Всяка сутрин като тръгвам, гледам пред работата има ли бус да ме прибере, защото съм дошъл да пусна водата на гражданите“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ливърпул предлага нов договор на Ван Дайк! Прави го най-скъпоплатения защитник в света

Ливърпул предлага нов договор на Ван Дайк! Прави го най-скъпоплатения защитник в света,,

Върджил ван Дайк е един от футболистите с основни заслуги за страхотната форма на „мърсисайдци“ през последните години. 

След трансфера си от Саутхемптън холандецът се превърна в основна част от селекцията на Юрген Клоп. 

Според последните информации от ръководството на Ливърпул ще предложат нов контракт на Ван Дайк, който ще го направи най-скъпоплатеният защитник в света. 

В момента холаденцът прибира по 125,00 паунда на седмица, които нарастват до 200,000 паунда след бонуси. 

За сравнение, защитникът на Юве Матайс де Лихт прибира по 210,000 паунда, а Тиаго Силва получава по 262,000 паунда. 

Жерар Пике от Барса получава по 220,000 паунда седмично, а Серхио Рамос – с 20,000 паунда по-малко. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мика Стоичкова заличи татус с името на бившия си

Мика Стоичкова заличи татус с името на бившия си

Татуировка с името на бившия си мъж Айкут Рамадан заличи дъщерята на Христо Стоичков – Мика. Футболната щерка бе татуирала „Love Aikut“ в името на голямата любов, която имаха с него. Днес, година след раздялата им, Мика е преправила с надписа и от името на бившия й няма и следа.

 

Припомняме, че щерката на Камата и Рамадан се разделиха едва няколко месеца, след като й предложи брак.

 

Двамата имаха дълга връзка, от която се роди малката Миа, а след годежа подготвяха сватба. Млада и знойна туркиня обаче успя да завърти главата на Айки и след като Мика разбра, си събра багажа.

 

Щерката на Стоичков трудно преживя раздялата и дълго време бе в депресия. Както „Галерия“ разкри, от няколко месеца насам Мика има нова любов, на име Александър. Той е македонец и наскоро двамата бяха на романтична почивка в Мексико.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Екип на ОДМВР – Плевен ще посети днес селата Бресте, Реселец и Девенци

Екип на ОДМВР – Плевен ще посети днес селата Бресте, Реселец и Девенци

За подобряване на дейността по опазване на обществения ред и изпълнение на мероприятия, заложени в план  на МВР и план на ОДМВР – Плевен за противодействие на конвенционалната престъпност са определени посещения на сформирани мобилни екипи на полицията в малките населени места. Днес униформените служители ще се срещнат с жителите на селата Бресте, Реселец и Девенци.

Ето и графикът:

Село Бресте – 09.30 часа –Кметството на село Бресте

Село Реселец – 10.30 часа- Кметството на село Реселец

Село Девенци– 11.30 часа- Кметството на село Девенци

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Сигнали за недостиг на лекарства се подават на няколко места

Сигнали за недостиг на лекарства се подават на няколко местаБългарският фармацевтичен съюз е публикувал на сайта си инструкции към фармацевтите как да действат в сегашната ситуация с коронавируса. Това съобщи пред „Хоризонт“ Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичен съюз и бивш изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.

„Този документ е изготвен от Международната организация на фармацевтите и преведен в достъпен за фармацевтите и пациентите език с конкретните указания. Той е около 30 страници под формата на въпроси и отговори.“

„Ние като най-достъпните здравни специалисти, също трябва да разполагаме с информация, за да не се получава тази паника“, отбеляза Стоименова.

Има ли механизъм на реакция на здравните власти, за да не се стигне до криза с лекарственото снабдяване?

Причина за недостига на лекарства е не само презапасяването, което се случва в случаи като с коронавируса и паниката около него.

„В повечето случаи са производствени проблеми – могат да се спират от производство конкретни продукти, да се заменят с нови лекарства, да изтичат патенти, проблеми с активните субстанции, които много често се закупуват от трети страни“, посочи Асена Стоименова.

В 15 до 20 на сто от случаите се предписват лекарства, които вече не са на пазара, тъй като до лекарите не достига информация, че този лекарствен продукт го няма, поясни Асена Стоименова.

Има две инициативи за подаването на сигнали за недостиг или липса на лекарства. Едната е на Сдружение за развитие на българското здравеопазване и специализиран сайт. Другият сайт е на Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico