Daily Archives: март 9, 2020

Променят датата на седмото издание на Маратона в Плевен заради коронавируса

Променят датата на седмото издание на Маратона в Плевен заради коронавируса

При голям интерес днес в Плевен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов представи официално новата си книга, част от поредицата „Дълг и чест“ и посветена на един от легендарните водачи в историята на ВМРО – Тодор Александров. Конферентната …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни кучета се проведе в Червен бряг

Кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни кучета се проведе в Червен бряг

Двудневна кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на безстопанствени кучета се проведе в Червен бряг на 7 и 8 март 2020 г.
Кампанията е съвместно усилие по сключен договор на Община Червен бряг и „Ветеринарни практики ЗД“ ООД за намаляване на популацията от улични животни по хуманен и ефективен начин, информират от Пресцентъра на местната управа.
Екип от двама ветеринарни лекари съвместно със звено „Инспекторат“ от община Червен бряг са обработили 24 бездомни кучета, които са обозначени с ушна марка. На безстопанствените кучета е поставен и микрочип.
Практика на община Червен бряг занапред ще бъде своевременно да се правят разяснителни и информационни кампании за населението, в кои периоди ще се провеждат кампании за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на безстопанствени кучета.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Заради COVID-19 тази година маратонът на приятелството ще бъде през септември

Заради COVID-19 тази година маратонът на приятелството ще бъде през септемвриmarathon Pleven3Маратонът на приятелството в Плевен е преместен за есента заради опасността от разпространение на коронавируса в страната. Надпреварата трябваше да се проведе на 17 май, но тази година ще се състои на 27 септември, съобщи организаторът Станислав Георгиев.
“Единствената причина е осигуряване безопасността на участниците във връзка с опасността от разпространение на коронавирус. В живота ни се случват непредвидени неща. Нашият ангажимент към вас и хората в Плевен остава. Очакваме ви през септември”, написа Георгиев в профила си във “Фейсбук”.
По програма седмица по-рано – на 20 септември, трябва да се проведе първия маратон в Кюстендил, а на 11 октомври е Софийският маратон. При останалите маратони в първата половина на годината – в Стара Загора (29 март), Пловдив (5 април) и Варна (10 май) засега няма промяна.

Powered by WPeMatico

Съдия внесе сигнал срещу Ахчиева

Съдия внесе сигнал срещу АхчиеваПредседателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов е подал сигнал във Висшия съдебен съвет(ВСС) , че журналистката Валя Ахчиева грубо е навлязла в личното му пространство, като го причакала пред дома му и снимала малолетното му дете. Сигналът ще бъде разгледан на утрешното заседание на Съдийската колегия, съобщава “Актуално”.

На 4 март 2020 г. към 7.40 ч. сутринта Трифонов излязъл от входа на блока, в който живее, заедно с 8-годишното си дете, което трябвало да заведе на училище. Той бил пресрещнат от журналистката Валя Ахчиева, която го чакала с оператор.

„Тя буквално се хвърли към мен, задавайки ми въпроси по текущо дело, с което съм свързан. Детето ми беше шокирано, а камерата на оператора, който придружаваше журналистката, снимаше и него“, разказва Трифонов в сигнала.

Той споделя, че реакцията му е била не да слуша въпросите, а да предпази детето си, предвид крехката му възраст и стреса от случващото се. „Аз бях не по-малко изненадан от факта, че журналистката, на която не съм отказвал информация, която на този етап може да бъде предоставена, разполага с домашния ми адрес. Нещо повече – аз съм чакан от нея в много ранен час пред входа на дома си“, посочва още Трифонов като се пита откъде Валя Ахчиева е научила домашния му адрес и кое ѝ позволява да го търси на него.

„Намирам, че като публична личност аз дължа отговори на обществото по различни въпроси и винаги съм се старал да ги давам своевременно. Притеснението на семейството и малолетното ми дете обаче намирам за грубо навлизане в личното ми пространство, на което дори като председател на съд имам право“, Алексей Трифонов в сигнала. Делото, за което споменава в сигнала Трифонов, е във връзка с избора му на председател на СГС.

Неговият опонент за поста Евгени Георгиев атакува решението на Съдийската колегия пред Върховния административен съд (ВАС).

Междувременно в сайта euelectionsbulgaria.com излезе публикация на Валя Ахчиева, според която Трифонов, който е роден в руския град Курск през 1972 г., е вписан като български гражданин без законови основания. Според чл. 162 от Закона за съдебната власт, съдия, прокурор или следовател може да бъде човек, притежаващ само българско гражданство.

На база на тези данни Евгени Георгиев и неговият адвокат Александър Кашъмов отправиха редица искания до ВАС да бъде изяснен въпросът за гражданството на Трифонов. На последното засега заседание ВАС определи Министерството на правосъдието да каже дали председателят на Софийския градски съд Алексей Трифонов е български гражданин. Делото ще продължи на 7 април 2020-а.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Сектор “Г”: Държавата помагала на всички, включително и на “Левски тире Лукойл”, но не и на ЦСКА

Сектор “Г”: Държавата помагала на всички, включително и на “Левски тире Лукойл”, но не и на ЦСКА,,

Сектор “Г”, чрез своята страница във Фейсбук, публикува декларация относно процесите в българския футбол и спорт. Според червените държавата помагала на ЛевскиЛудогорец, Ботев Пд, Локомотив Пд, Берое и баскетболния “Левски тире Лукойл”, а от другата страна на барикадата бил ЦСКА, който не получавал държавна помощ.

 

Ето какво пишат феновете:

 

“На вниманието на широката общественост!

 

Както мнозина от вас са забелязали, напоследък в държавата ни царят добре организиран хаос и масова истерия покрай едно ново заболяване, обилно напомпвани от услужливите и жадни за хляб и зрелище медии. На втори план и някак си тихомълком кипят едни други процеси, а някои от тях няма как да подминем, защото нашият поглед прозира доста отвъд това, с което няКОЙ целенасочено пренасища общественото пространство.

 

Преди няколко дни в национален ефир премиерът излезе и обяви, че ще помогне на един футболен клуб от покрайнините на София като “тотото ще им прави реклама” (разбирайте спонсорира), а лично той бил обещал “да им построи козирка, за да не им се смеят останалите”.Ако изключим абсолютния парадокс държавният тотализатор да спонсорира с парите на данъкоплатците частна фирма, чиито собственици са с повдигнати двуцифрен брой обвинения от прокуратурата, сякаш всичко е наред. Или може би е редно да припомним как точно въпросният сектор без козирка бе построен и от КОГО отново с парите на българския данъкоплатец? Или как ходещият плачещ емотикон Тити Папазов фалира БК “Лефски” с 12 млн. лева дълг, от които държавата не получи нито една стотинка, за да се появи впоследствие баскетболният Франкенщайн “Лефски тире Лукойл”?

 

Продължавайки хронологията на поредния фарс искаме да попитаме хората, олицетворяващи се в тоталния антипод на Робин Худ, наясно ли са дали наследниците на една презряна номенклатура от едни уж отминали времена, за чиято угода ще бъде бръкнато отново в нашите джобове, покриват своите данъци, такси смет и всички останали прилежащи разходи, които кабрио стадиончето генерира месечно? Въпросът е реторичен, а за да стане още по-ясно ще отбележим, че ЦСКА все още продължава да плаща наем за собствения си стадион. Гарван гарвану око не вади, нали така?

 

Разбира се, въпросната шлака далеч не е единствената облагодетелствана от държавната любов, въпреки че заема убедително първата позиция. Всички знаем как точно и с какви пари бе построена трибуна “Моци” и как община Разград плаща данъците на местното отборче. За приятелските отношения по оста управляващи и обитателите на столичния комплекс “Есте” може да се напише цял и отделен реферат, дори да бъдат нарязани няколко корабчета за скрап.

 

Знаем и кой започна да строи “Колежа” с парите от КТБ преди миналата седмица вездесъщите и щедри управляващи да дарят (предполагаме от личните си спестявания) едни 25 милиона за довършването му и още 12 за клоаката в парк “Лаута”. Знаем също така и кого спонсорира “ТЕЦ Марица Изток”, допускайки, че е отново с личните вложения от прасенца-касички на загрижените за добруването на българския футбол. Приликите и съвпаденията в моделите на управление май станаха повечко, а?

 

От другата страна на тази гнусна барикада стоим ние. Всички си спомняте какво се случи с комплекс “Червено знаме” преди години, темата е достатъчно добре позната и болезнена за всички нас. Момчетата на Сашо Попов са поставени пред угрозата да бъдат изгонени от “Васил Симов”, за да бъдат усвоени отново определени пари с построяването на уж нов комплекс, докато през това време на едно друго волейболно отборче му се строи чисто нова и функционална зала. “Армията” и нейното модернизиране отново е в застой след като няколко от членовете на комисията по оценяването съвсем случайно си направиха отвод в последния момент, а единият от тях се оказа, че “имал много работа”. И това ако не е равнопоставеност, здраве му кажи!

 

Използваме тази наша позиция за да уведомим всички изброени в горенаписаното лица, институции, частни проекти и фалиращи фирми, че дори улисани в собствените си проблеми в момента, не сме нито слепи, нито глухи. Ако тези безобразия продължават да се развиват пред очите ни и занапред, запазваме правото си на протести където и както намерим за добре.

Дай ми фактите, а аз ще ти дам правото!”

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico