Daily Archives: март 10, 2020

В Плевен вече са приети първите данъчни декларации с предварително попълнени данни

В Плевен вече са приети първите данъчни декларации с предварително попълнени данниNAP GD deklaraciaОт вторник, 10 март 2020 година, предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са достъпни в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите (НАП), съобщават от агенцията. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), вече имат достъп до въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица. От приходната агенция уточняват, че издаването на ПИК е безплатно и става във всеки офис на НАП в страната, независимо от постоянния адрес на лицето. Първите годишни данъчни декларации в офис Плевен, с предварително попълнени данни, са приети успешно в информационната система на НАП.
Предварително попълнените данни от НАП са получени от справките, подадени от работодателите и самоосигуряващите се за платените от тях през миналата година заплати, хонорари и други доходи на физически лица. Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от НАП.
Лицата, които нямат електронен подпис или персонален идентификационен код, могат да декларират доходите си на място в офис на НАП или по пощата. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2019 г. приключва на 30 април.
Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Powered by WPeMatico

Борисов: Толкова па лоши хора не съм виждал

Борисов: Толкова па лоши хора не съм виждал“Можем да разрешим кина, театри – през място да се продават /билети/. Събери гилдията, обясни им”, разпореди премиерът днес на министъра на културата Боил Банов, предаде “Дневник”.

“Ние вземаме нашите решения единствено и само върху препоръките, които ни дава този кризисен щаб. И каквото ни кажат, ние го изпълняваме и приемаме на доверие, защото не сме доктори”, подчерта Борисов. “Така че, Банов, събираш ги и казваш: Не аз. Аз искам да има театри и затова толкова дотираме. Защото вчера чух една глупост, че сме спрели театрите, за да не плащаме дотация. Ние плащаме десетки милиони дотации – за 50 или сто хиляди или за двеста… за няколко дена… това ли е целта според мене? Толкова па лоши хора не съм виждал. Предлагат, ние изпълняваме, защото това са хората, които разбират. Ако искаме хората да са спокойни”, заяви Бойко Борисов.

“Дневник” припомни, че в неделя Банов забрани всички културни събития в страната след новината за първите 4 доказани случая на коронавирус. Оказа се обаче, че голяма част от кината в страната продължават да работят. Заведенията и търговските обекти, включително големите, също работят.

Вчера Асоциацията на българските киносалони, която обединява независимите кина, поиска оставката на Банов с аргумента, че не е разработен ясен алгоритъм какъв брой хора могат да бъдат допускани и при какви ограничения да става това.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Честит рожден ден на Ето’о! Вижте най-доброто от него

Честит рожден ден на Ето’о! Вижте най-доброто от него,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="1"><tr readability="2"><td>
      Ейбар       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/03/eibar.png" alt="Ейбар"></td>
      <td>
      21:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/03/real_sociedad.png" alt="<Реал Сосиедад"></td>
     <td>
      Реал Сосиедад       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Музикант избухна: Мирише на корупция в „Капките”! (Кой плаща за специалното отношение към Фики?)

Музикант избухна: Мирише на корупция в „Капките”! (Кой плаща за специалното отношение към Фики?)

    Фики се справя добре,защо му е да го бутат и дали според този световно неизвестен музикант Фики щеше сам да си избере Дженифър Лопез като той изобщо не е тази тоналност?!              

          <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Община Червен бряг взима превантивни мерки срещу коронавируса

Община Червен бряг взима превантивни мерки срещу коронавируса 

Към момента в Община Червен бряг няма регистриран случай на коронавирус. Това стана ясно от проведеното вчера заседание на Кризисния щаб, формиран в Общината, във връзка с появата на коронавирус на територията на България и по специално в Плевенска област, съобщават от Пресцентъра на местната управа.

Кметът Цветан Костадинов заяви, че не бива да има паника сред населението, но гарантира, че ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки и ще бъдат спазени указанията, които Министерският съвет прие на извънредно заседание в събота.

Общинска администрация ще бъде в постоянна връзка с РЗИ – Плевен, за да информира жителите на Червен бряг за актуалната обстановка и реакция при съмнение за наличие на заболяване.

Ще бъде направено искане до Министерски съвет за подсигуряване на 3 бр. диспенсъри за дезинфекция.

В МБАЛ – Червен бряг са  подсигурени 4 бр. стаи за изолатори с общо 10 бр. легла.

Управителят на болницата Камен Влахов съобщи на комисията, че на 06 март / четвъртък/ са взети проби от РЗИ Плевен от лежащо болни в МБАЛ – Червен бряг, от които е установено, че няма положителни резултат.

Направено бе предложение от фонда за неотложна защита на населението да бъдат подсигурени средства за закупуване на 14 бр. пръскачки, които ще бъдат раздадени на кметовете на кметства в община Червен бряг за дезинфекция на обществено достъпни места.

Още информация гражданите могат да получат на следните телефони:

0659/ 92708

0659/92630

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico