Daily Archives: март 11, 2020

Коронавирусът е причина временно да бъде затворен Пазарът за автомобили

Коронавирусът е причина временно да бъде затворен Пазарът за автомобилиpazar avtomobiliНа основание чл. 44, ал. 2, във връзка с ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация; чл. 63, ал. 4 от Закона за здравето и във връзка със Заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. и Заповеди на Министъра на здравеопазването и на Областния управител на област Плевен, Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която се преустановява провеждането на пазара за покупко-продажба на моторни превозни средства на ул. „Цар Самуил”, пред входа на стадион „Плевен”.
Заповедта важи до второ нареждане.

Powered by WPeMatico

Препоръка: работодателите да въведат гъвкаво работно време и дистанционна работа

Препоръка: работодателите да въведат гъвкаво работно време и дистанционна работаГъвкаво работно време и дистанционен труд могат да въвеждат работодателите като предпазна мярка за служителите си срещу разпространението на вируса COVID-19. Това са част от препоръките за организиране на работния процес, които Министерството на труда и социалната политика изпрати днес до всички национално представителни работодателски организации, съобщават от ведомството.

За да защитят здравето на персонала си, работодателите могат да превърнат всички свободни помещения в нови работни места и да поставят вътрешни прегради между отделните работни станции. Препоръчва се общите събрания, конференциите, семинарите и обученията да бъдат отложени или да бъдат организирани чрез онлайн платформи. Променливото работно време може да се съчетае с дистанционна работа, като по този начин ще се избегне струпването на работници и няма да се прекъсне ефективният работен процес.

За да се организира надомна работа, шефовете на компании трябва да създадат условия за възлагане и отчитане на положения труд и да осигурят оборудване. Особено внимание те трябва да имат към хората с увреждани. Редовно трябва да се провеждат инструктажи, да се осигурят лични и колективни средства за защита и дезинфекция на помещенията. Служителите с болничен лист за поставяне под карантина не трябва да се допускат до работните им места.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Неприятно! Изследват футболист на Левски за коронавирус, резултатите ще станат ясни възможно най-скоро

Неприятно! Изследват футболист на Левски за коронавирус, резултатите ще станат ясни възможно най-скоро,,

Футболист на Левски ще бъде изследван за коронавирус, твърдят колегите от dsport.bg. Той е с висока температура и симптоми на вирусно заболяване. Заради това лекарят на отбора, Петър Хубчев и щабът му са решили той спешно да бъде тестван и за коронавирус.

“Очаква се пробата да бъде взета възможно най-скоро.

На този етап няма да разкриваме името на футболиста от етични съображения”, пишат колегите.

Ще има ли официална информация от Левски, остава да разберем.

В социалните мрежи веднага се появиха мнения на фенове от други отбори, че става дума за манипулация от страна на “сините” с цел да се отложи мачът с Лудогорец в събота. Както е известно той трябва да се играе без публика. Каква е истината – остава да видим в следващите часове и дни.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Гала тръгна на фитнес по заръка на Стефан

Гала тръгна на фитнес по заръка на Стефан

На тв водещата Гала и се наложи да посещава фитнес залата, видя HotArena. Блондинката, която никога не е била сред привържениците на спорта, вече тренира усърдно по заръки на любимия си мъж – Стефан. “Първа тренировка! Ще тренирам пет пъти в седмицата в продължение на три месеца”, обявява във видео тя, на което позира с младо лъвче, което всъщност е треньорът й.

Телевизионерката се похвали с начинанието си в социалната мрежа, където качи няколко видиеоклипове, на които се виждат моменти от тренировката й. Въпреки, че Стефан е доста на “ти” с упражненията за поддържане на топ форма, Гала се поти зад уредите под зоркото око на секси фитнес инструктор, пише България днес.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Заради коронавируса временно е затворен пазара за автомобили

Заради коронавируса временно е затворен пазара за автомобилиpazar avtomobiliНа основание чл. 44, ал. 2, във връзка с ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация; чл. 63, ал. 4 от Закона за здравето и във връзка със Заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. и Заповеди на Министъра на здравеопазването и на Областния управител на област Плевен, Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която се преустановява провеждането на пазара за покупко-продажба на моторни превозни средства на ул. „Цар Самуил” пред входа на стадион „Плевен”. Заповедта важи до второ нареждане.

Powered by WPeMatico