Daily Archives: март 15, 2020

Роден епидемиолог: Човек, изкарал коронавирус, придобива имунитет

Роден епидемиолог: Човек, изкарал коронавирус, придобива имунитетИзцяло поддържам обръщението на ръководителя на Националния щаб и това ми дава по-голяма увереност в този период. Аз видях, че държавата е влязла в своята роля. Това, че има Национален щаб, който действа, ни дава увереност, че е има ред. Виждането ми по отношение на реда е, че дори да не ти харесва, той е в пъти по-добър от безредието”, това заяви епидемиологът Мира Кожухаров. Според нея ние не сме загубили много време. “Ситуацията е много динамична, трудно е да я догониш. Общо взето нещата правилно започнаха. Те са и така описани в плановете за грипна пандемия. Такива планове са правени още 2007-2008 година, колегите са запознати с тях”, заяви тя в сутрешния блок на БНТ.

Епидемиологът припомни, че Националният щаб отговаря на национално ниво и поема отговорност за всяко едно свое разпореждане, но не по-малка е нашата отговорност, спазвайки разпорежданията, предпазвайки себе си, да предпазваме хората около себе си. “Така че всеки има своята отговорност и трябва да си я поеме”, допълни епидемиологът.

“Ние трябва да бъдем готови в следващите седмици да се срещнем с голям брой случаи. Проблемът не е само в бройката, а в подбора на пробите. Зависи в каква общност ще попаднеш – възможно е да не са положителни, докато в съседната да бъдат положителни. Факт е, че случаите, които се появиха, с изключение на един, са случаи на хора, които не са пътували, не можеш да предполагаш, че са пътували някъде и са имали контакти с пътували хора” заяви Мира Кожухарова.

Според нея оттук-нататък вниманието трябва да бъде насочено към хората с тежка пневмония, защото при тях е много вероятно да се касае за тази инфекция и не е важно дали са пътували, защото вирусът вече е сред нас.

“Ние виждаме разпространението на тежките форми, не виждаме масовото разпространение на вируса, защото младите хора го изкарват безсимптомно или с леки симптоми”, поясни епидемиологът. Тя допълни още, че човек, изкарал веднъж коронавирус, придобива имунитет.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Смъртоносният вирус удря здраво по Манчестър Сити, плановете на шампиона на Англия са пред провал

Смъртоносният вирус удря здраво по Манчестър Сити, плановете на шампиона на Англия са пред провал,,

Пандемията от коронавирус може да удари сериозно по плановете на Манчестър Сити. Причината е жалбата на „гражданите“ пред Спортния арбитражен съд в Лозана заради наказанието на УЕФА за отстраняване за две години от евротурнирите.

Заради убийствената зараза Спортният арбитраж вече отложи три заседания. Манчестър Сити разчиташе на разглеждане до началото на лятото. Новосъздалата се ситуация обаче ще попречи на съда да вземе решение в очаквания период.

Както е известно, „гражданите“ бяха наказани с изваждане от евротурнирите за две години заради нарушение на правилата за финансовия феърплей.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Михаела Филева без бельо в „Гласът на България“

Михаела Филева без бельо в „Гласът на България“

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/03/search-4.gif"></a>
</div>
            </nav>


239

15 Март 2020, 16:04
Харесай


Ако се чудите накъде гледат всички участници, които се явяват на кастингите на тъмно в „Гласът на България“, със сигурност не е към очите на Михаела Филева. Иначе миловидната треньорка, която с коментарите си не предизвиква особени провокации, вдига адреналина и на талантите, и на колегите си с ултра късата рокля, с която е облечена. Още по-предизвикателното в тоалета й обаче са черните ленти, с които завършват чорапите й, наподобяващи жартиери. Те излизат на показ всеки път, когато Михаела се наведе, надупи или разтвори крака. Това разсейвало напрегнатите участници от мъжки пол на сцената, издават самите те. Момчетата дори се обзалагали, че Михаела е или с микроскопично бельо, или изцяло дибидюс, защото нямало никакви ръбове, които да личат под роклята й.

Въпреки че да ходиш без гащи при тази дължина на тоалета би било твърде рисковано, не е невъзможно Филева да се е повлияла от колежката си по стол и кралица на провокациите Камелия. Русата сексбомба на попфолка неведнъж е споделяла, че според нея бельото само ограничава жените да се чувстват добре в кожата си и да са готови да експериментират. В този сезон на музикалното шоу Михаела и Камелия го играят комбина срещу мъжете и демонстрират женска дружба. Ако Филева е потърсила съвет как да поочупи малко своята свенлива природа, ясно е кой я научил на това-онова, смеят се в шоусредите, пише “Уикенд”.
 

Сподели

Коментари

Подреди по

 Добави коментар 

HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Шефът на ВМА с трогателен призив

Шефът на ВМА с трогателен призивМедиците в България показват високи морални качества и много бърз рефлекс да реагират в една такава сложна ситуация с ясното съзнание, че в момента ние сме едва на прага на проблема. Това заяви днес ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и директор на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

“Те не си правят илюзия, че това ще бъде само един акт на показност. Те знаят, че ще влязат в огнището и ще работят. Това са моментите, в които могат да се преценят истинските достойнства и моралните качества на нашата гилдия.

Призовавам всички наши колеги наистина да се окажат на висотата на нашата професия”, каза той.

Изказването на Мутафчийски отново трогна граждани и колеги.

Вчера генералът направи пламенен призив да се спазват всички заръки на щаба и властите, за да се избегне трагедията.

“Разберете, че трябва да спасим нацията, трябва да спасим нашите родители и най-близки хора. Вашето магазинче ще отвори, след като отмине тази буря. Трябва да намалим яростта на това, което идва към нас. Да снижим кривата. Трябва да спасим здравната система и да не правим избора кой да спасяваме и кой да оставим да почине”, гласеше част от вчерашното изявлението на ген. Мутафчийски.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Местят ЕВРО 2020 за декември?

Местят ЕВРО 2020 за декември?,,

От УЕФА обмислят да преместят Европейското първенство за месец декември. 

Шампионатът много трудно ще се проведе през лятото и от централата търсят други варианти. 

Има възможност и той да се състои през следващата година. 

Ситуацията все още остава неясна. Очаква се този сезон да бъде удължен след падането на карантината и всички първенства да се играят през лятото. 

Окончателното решение ще бъде взето следващата седмица. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico