Daily Archives: март 17, 2020

Овощарите и зеленчукопроизводителите получиха над 73 млн. лева за обвързана подкрепа за Кампания 2019

Овощарите и зеленчукопроизводителите получиха над 73 млн. лева за обвързана подкрепа за Кампания 2019plodove zelenchutsi BGДФ „Земеделие“ изплати над 73 млн. лв. (73 032 701 лв.) по схемите за обвързано с производството подпомагане за плодове и зеленчуци за Кампания 2019. Субсидии получиха 13 221 земеделски стопани, заявили площи с плодове, зеленчуци, оранжерийно зеленчукопроизводство. В плащането са включени и стопани с биологични площи. Плащанията за биопроизводителите са съобразени с изискванията за минимални добиви от заявените площи за съответната култура в размер 50 % от тях (съгласно приложение № 5 от Наредба № 3 от 17 февруари 2015 г.)
Общият размер на изплатените средства по Схемата за обвързано подпомагане за плодове (СП) е 37,658 млн. лева. По Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци (СЗ) преведените субсидии са 27,593 млн. лева, а по Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство (СЗо) – 7,781 млн. лева.
Въпреки усложнената ситуация в страната във връзка с въведеното извънредно положение, заради COVID-19, ДФ „Земеделие“ спазва стриктно заложения индикативен график за изплащане на субсидиите по схемите и мерките на директните плащания. Графикът беше обявен от изпълнителния директор Васил Грудев на 15 януари 2020 г .
Кандидатите за финансово подпомагане задължително трябваше в срок до 31 януари да представят пред Фонда декларация по образец и документи за реализация на произведената продукция.
Ставките по седемте схеми на обвързаната подкрепа са определени със заповеди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Техният размер е увеличен средно с 15% в сравнение с подпомагането през 2018 г. Ръстът е вследствие на завишения контрол от страна на МЗХГ и ДФ ,,Земеделие“, чиято цел е недопускане на заявяване на обвързана подкрепа без реална продукция.
При схемата за обвързано подпомагане на домати, краставици, корнишони и патладжан до 30 ха е заложена ставка от 1 361,01 лв./ха, а над 30 ха – 907,34 лв. Определеният размер на плащането за един допустим за подпомагане хектар по схемата за пипер е 1 942,72 лв. за първите 30 ха, а над 30 ха – 1 295,15лв. на ха. Субсидията по схемата за моркови, зеле, дини и пъпеши е 881,05 за първите 30 ха и 587,37лв./ха за всеки следващ над 30 ха. Размерът на подпомагането за картофи, лук и чесън е 1 351,36 лв./ха за първите 30 ха и 900,91 лв./ха за допустимите площи над 30-ия хектар.
При обвързаното подпомагане за оранжерийни зеленчуци, земеделските стопани с допустими площи и доказали необходимите добиви, ще получат по 13 205,49 лева на ха.
При подпомагането за плодовете от основната група е определена ставка от 1 820,85 лева за първите 30 ха, а над 30 ха -1 213,90 лева. По схемата за обвързано подпомагане на сливи и десертно грозде  ще се изплаща по 1 040,70 лв./ха за първите 30 ха и 693,80 лв./ха за всеки следващ.
Не подлежат на подпомагане кандидатите по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от Изпълнителния директор на ДФ “Земеделие” за произведената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.

Powered by WPeMatico

На имейл delovodstvo@api.bg гражданите могат да подават заявления за предоставяне на административни услуги от АПИ

На имейл delovodstvo@api.bg гражданите могат да подават заявления за предоставяне на административни услуги от АПИapi logoНа електронен адрес delovodstvo@api.bg гражданите могат да подават заявления за предоставяне на административни услуги от агенция „Пътна инфраструктура“. Предвид препоръките на Националния оперативен щаб за коронавируса за избягване струпването на повече хора на едно място агенцията апелира гражданите да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията в цялата страна, освен в случаи на неотложност.
Полученото писмо на delovodstvo@api.bg и приложенията към него ще се завеждат в деловодството на АПИ и гражданинът ще получава на същия e-mail, от който го е изпратил, отговор че заявлението е получено и неговият входящ номер. На посочен адрес за кореспонденция ще се предоставя отговор.
На разположение на гражданите са и добре познатите имейли за кореспонденция – info@api.bg, signali@api.bg и info@bgtoll.bg.

Powered by WPeMatico

Румен Радев обсъди извънредната ситуация с шефа на БНБ

Румен Радев обсъди извънредната ситуация с шефа на БНБДържавният глава Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с управителя на Българската народна банка Димитър Радев. По време срещата бе обсъдено актуалното състояние на икономиката и банковата система на България и новите предизвикателства, произтичащи от ситуацията с COVID-19.

Президентът подчерта, че държавата и нейните институции следва да се мобилизират и проявят максимална ефективност в подкрепа на най-нуждаещите се и на онези, които ще понесат тежестта както на преминаване през кризата, така и на възстановяването на икономиката на България след това.

В този контекст държавният глава коментира информацията от някои европейски страни за мерки за облекчаване на кредитополучатели, потенциално затруднени в погасяването на техните задължения. В този момент българските граждани, които ще загубят работа и доходи, също ще очакват разбиране от страна на банките, като отговорни и значими за обществото институции, в периода на предстоящите трудности, посочи Румен Радев.

Управителят на БНБ информира президента за стриктните мерки в централната банка за защита на здравето на служителите и оптимизиране на организацията на работа с цел осигуряване изпълнението на всички критични за държавата и икономиката функции и задачи, произтичащи от законовия мандат на БНБ, включително операциите на валутния борд, поддържането на наличнопаричното обращение, гладкото функциониране на платежните системи и упражняването на банковия надзор.

В резултат на традиционно прилаганата от БНБ консервативна надзорна политика днес банковата ни система разполага със значителни по размер капиталови и ликвидни резерви, както и с високо доверие на клиентите, както граждани, така и фирми. Така банките имат възможност да прилагат гъвкавост и индивидуален подход с оглед намаляване на негативните ефекти от наложените ограничения, свързани с COVID-19.

Кризата ще засегне по различен начин кредитополучателите, а силата на потенциални негативни ефекти върху тях ще зависи от изходната им финансова позиция и секторния им профил. Всичко това предполага нова, още по-висока степен на отговорност, аналитичност и благоразумно управление на работните процеси и рисковете в банките, заяви Димитър Радев.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Тони Кроос: Добре съм, имам много тоалетна хартия

Тони Кроос: Добре съм, имам много тоалетна хартия,,

Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос даде интервю за ProSieben, в което коментира карантината зарад коронавируса.

“Аз и семейството ми сме добре, нямам симптоми. Не ми е скучно. С три деца няма как да ти е скучно. Важното е, че всички сме добре и имаме достатъчно тоалетна хартия”, коментира Кроос. 

“Най-важното нещо в момента е да се справим с този невидим враг и животът да продължи по нормалния начин.” 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico

Д-р Полина Паньова за Beauty Therapy: Благородно дело, което подкрепям!

Д-р Полина Паньова за Beauty Therapy: Благородно дело, което подкрепям!

Д-р Полина Паньова се включи в проекта Beauty Therapy – уеб риалити посветено на жените и по инициатива на Мисис България Мариана Маринова. Премиерата беше на 9 март в YouTube канала Mariana’s Diary, както и в социалните мрежи.

Beauty Therapy представя историите на 4 жени. По време на дванайсетте седмици жените ще се срещнат с различни специалисти в областта на спорта, здравословното хранене и активния начин на живот. Няма да липсват и естетични процедури. Именно за тях ще се погрижи д-р Полина Паньова, която е главен лекар за България и Европа на Skin Professional Dead Sea Cosmetic

„В проекта Beauty Therapy приех да участвам, още преди да ми предложат, колкото и парадоксално да звучи това. Идеята е въплъщение на собствените ми представи и това,  което в нашия забързан начин на живот е необходимо. Да се вгледаш в себе си, да намериш време и да направиш живота си по-добър. След дълъг кастинг, избрахме четири жени, които решиха, че освен майки и съпруги искат да бъдат и жени, обичащи себе си. Смятам, че това благородно дело, което заслужава да бъде реализирано”, споделя д-р Полина Паньова.

„Моята роля в Beauty Therapy е като световен лекар на Skin Professional Dead Sea Cosmetic, използвайки уникални по рода си методики да се погрижа професилнално за лицето и тялото на всяка една от дамите в проекта. Освен че те ще получат официални подаръци от компанията, съобразени с типа кожа, в мое лице ще имат консултант по всички въпроси, свързани със здравето и красотата. Ще направя терапия за дълбока хидратация, медицинско контролирано избелване, лечение на стрии и атрофични белези, както и специални антицелулитни програми.

Патентите на компанията отварят много възможности от гледна точка на изморената и дехидратирана кожа . Имаме така наречената терапия за блясък, на червения килим. А резултатите ще бъдат на лице . Следвайте ни и очаквайте горещи промени”, допълва Полина.

Д-р Полина Паньова има впечатляваща професионална биография. Завършила е медицина с медал и пълно отличие Виницкия национален медицински университет „Николай Пирогов“ в Украйна. Завършва клинична ординатура, ендокринология и специализира дерматология. Специализирала е пластична хирургия всяко лято, в продължение на пет години, в Никозия Кипър.

Около името на Полина Паньова се заговори и през лятото на 2019г., когато тя грабна титлата „Мисис Трансконтинентал“ в престижия  международен конкурс, който се проведе в Атланта, щата Джорджия, след като у нас спечели титлата „Мисис България”.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico