Daily Archives: март 19, 2020

АПИ стартира тръжната процедура за разширен идеен проект за обходен път на Плевен

АПИ стартира тръжната процедура за разширен идеен проект за обходен път на Плевенobgod-PlevenАгенция „Пътна инфраструктура“ откри тръжна процедура за изработването на разширен идеен проект за югоизточен обходен път на град Плевен. Бъдещият изпълнител ще трябва да изработи разширен идеен проект и да направи пълни инженерно-геоложки проучвания и подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП-ПП) за изграждане на обходното трасе, чрез който транзитният трафик ще се изведе от централната част на града. Индикативната стойност на обществената поръчка е до 1 млн. лв. без ДДС, а срокът за изработване на проекта е 90 дни.
Обходният път ще осигури удобна и безопасна връзка за трафика от Русе по път І-3 Бяла – Ботевград и от фериботния комплекс Никопол – Турну Мъгуреле по път ІІ-34 Никопол – Плевен, както и за очаквания засилен тежкотоварен поток към Русе по път ІІ-35 Плевен – Ловеч след цялостното изграждане на АМ „Хемус”.
Бъдещият изпълнител ще трябва да разработи 2 варианта на трасе. Те трябва да са по направлението на т. нар. „жълт” и „син пунктир”, изработени през 2007 г. “Жълтият” вариант започва от пътен възел “Балканстрой” на път ІІ-35 Плевен – Ловеч и е с по-малка дължина – близо 5 км, но преминава в непосредствена близост до природен парк “Кайлъка”. При разработването на този вариант трябва да се има предвид, че строителство в природния парк е недопустимо. Вариантът “Син пунктир”, с дължина около 19 км, започва от пътен възел “Гривица”, като предимството му е, че не засяга природен парк „Кайлъка“, но пресича защитената зона „Студенец“. Препоръчва се при разработването на този вариант да бъде потърсено техническо решение, с което трасето да се включи в пътен възел „Балканстрой”.
И двата варианта имат своите особености и именно проучването трябва да отговори кои? е по-подходящият от техническа, експлоатационна и екологична гледна точка за строителство. След проучването ще бъде проведена процедура по реда на Закона за опазване на околната среда, а след това ще се пристъпи към детаи?лно разработване на одобреното трасе.
Срокът за подаване на офертите е до 24 април 2020 г.

Powered by WPeMatico

И автобусите в общината с променено разписание

И автобусите в общината с променено разписаниеavtogaraДо изричната отмяна на обявеното в страната извънредно положение, в Община Плевен влиза в сила временна промяна в маршрутното разписание на автобусните линии от Общинската транспортна схема. Предложението влезе като извънредна точка на днешното заседание на Общински съвет – Плевен и прието с гласовете на 29 общински съветници.
Временното ограничения касае осем маршрутни разписания до малките населени места в общината, по които превозвачите ще редуцират курсовете си в следващите дни. Промените са съгласувани със съответните кметове на кметства и операторите, извършващи обществения превоз по тези линии.
Временни промени в Общинската транспортна схема:
         Автобусна линия Плевен – Бохот, маршрутни разписания с час на тръгване:
от Плевен – 08,40 ч. и 19,10 ч.
от Бохот – 09,30 ч. и 20,00 ч.
         Автобусна линия Плевен – Буковлък, маршрутни разписания с час на тръгване:
от Плевен – 06,00 ч., 07,20 ч., 10,30 ч., 11,30 ч., 13,40 ч., 15,30 ч., 16,30 ч., 17,30 ч., 19,30 ч.
от Буковлък – 06,30 ч., 07,35 ч., 11,00 ч.,12,00 ч., 14,00 ч., 16,00 ч., 17,00 ч., 17,45 ч. , 20,00 ч.
         Автобусна линя Плевен – Върбица, маршрутни разписания с час на тръгване:
от Плевен – 12,30 ч. и 14,15 ч.
от Върбица – 13,00 ч. и 14,45 ч.
         Автобусна линия Плевен – Гривица, маршрутни разписания с час на тръгване:
от Плевен – 08,30 ч., 11,30 ч., 16,00 ч., 20,00 ч.
от Гривица – 09,00 ч., 12,00 ч., 16,30 ч., 20,30 ч., 23,00 ч.
         Автобусна линия Плевен – Славяново, маршрутни разписания с час на тръгване:
от Плевен – 07,30 ч., 09,30 ч., 13,30 ч., 17,30 ч., 19,45 ч.
от Славяново – 07,15 ч. , 08,15 ч., 12,30 ч., 16,30 ч., 18,30 ч.
         Автобусна линия Плевен – Пелишат, маршрутни разписания с час на тръгване:
от Плевен – 15,30 ч.
от Пелишат – 16,30 ч.
         Автобусна линия Плевен – Къшин, маршрутни разписания с час на тръгване:
от Плевен – 17,15 ч.
от Къшин – 17,40 ч.
         Основни градски автобусни линии:
Автобусна линия №9 Втора клинична база
Автобусна линия №12 ЛВТ – Втора клинична база
Автобусна линия №84 Дружба – Втора клинична база
Решението на Общински съвет – Плевен, за временната промяна в маршрутните разписания на автобусните линии от Общинската транспортна схема влиза в сила от 23 март /понеделник/.

 

Powered by WPeMatico

Важно: От 23 март временни промени в разписанието на тролеите в Плевен

Важно: От 23 март временни промени в разписанието на тролеите в Плевенtrolej-v-dvijenieПо повод обявеното в страната извънредно положение и предприетите превантивни мерки срещу разпространението на вируса COVID-19, довели до намаляване на пътникопотока в гр. Плевен, в сила влиза ново разписание за движение на тролейбусния транспорт в Плевен.
С решение на Общинския съвет, подкрепено днес от 34 от общинските съветници, тролейбусният транспорт в Плевен в делничните дни вече ще се движи по часовете, разписани досега за почивните дни. Промяната касае тролейбусните линии №1, №31, №33, №44, №5, №6, №7, №8, №9 и №91. Искането за временната промяна в разписанията бе гласувано по предложение на инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.
Решението влиза в сила от 23 март /понеделник/.

Powered by WPeMatico

В Сопот въвеждат вечерен час

В Сопот въвеждат вечерен часВ Сопот се въвежда вечерен час от 22.00 до 6.00 часа за всички на територията на общината, съобщи кметът Деян Дойнов.

Движението в града на МПС с регионален (областен) код в регистрационния номер, различен от РВ, да се осъществява по ул. „Трети март“ (околовръстен път). Организацията и контрола за спазването на мерките са възложени на секретаря на община Сопот и на началника на РУ на МВР – Карлово.

Противоепидемичните мерки са основание на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) във връзка с въведеното в страната е извънредно положение и препоръки на Националния оперативен щаб за осигуряването живота и здравето на гражданите, посочи още Дойнов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Силният човек в Нефтохимик: Няма да фалираме! Просто пускаме играчите в неплатен отпуск

Силният човек в Нефтохимик: Няма да фалираме! Просто пускаме играчите в неплатен отпуск,,

Спортният директор на Нефтохимик (Бургас) Недялко Москов се свърза с БТА, за да опровергае информацията, че клубът има затруднения в съществуването си и едва ли не ще напусне първенството.

Той добави, че е бил изтълкуван превратно и става дума единствено за освобождаване на квартирите и отпращане на играчите по родните им места до 29-и март.

„Пускаме футболистите в неплатен отпуск до 29-и март, това е истината. След това ще видим какво ще бъде решението на БФС за продължаване на първенството. Няма смисъл да се плащат квартири, затова накарахме играчите да ги освободят и да се прибират по родните си места, които не са от Бургас“.

„След като се поднови първенството, за мене то ще мине в режим сряда-събота до самия му край и ще протече в рамките на 40-ина дни. Тогава ще видим къде ще настаним играчите“, обясни още Москов.

Той допълни, че играчите ще бъдат пуснати в неплатен отпуск. Други, които искат, могат да си прекратят договорите и да отидат на трудовата борса и след като се поднови първенството, да се върнат в отбора.

„Моята прогноза е, че ще има трудости за всички отбори, като изключим богатите от efbet Лига. Но Нефтохимик си играе в първенството. Единствено не знаем датата на подновяването му“, добави Москов.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico