Daily Archives: март 30, 2020

Ново 20: Маските стават задължителни на всички открити и закрити обществени места

Ново 20: Маските стават задължителни на всички открити и закрити обществени местаГражданите, които се намират в закрити или на открити обществени места, трябва да носят защитна маска. Това разпореди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес.

Същата мярка въведе и Австрия, но само за влизане в магазините и аптеките, като маски ще се раздават на входа.

В България все още не е предвидено раздаване на маски на населението – всеки сам трябва да се снабди с предпазното средство.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пирин (Гоце Делчев) с ново ръководство

Пирин (Гоце Делчев) с ново ръководство,,

Сриналият се до четвърта дивизия отбор на Пирин (Гоце Делчев) избра ръководство, което трябва да върне отбора първоначално в Трета лига. Новият президент е Димитър Коршумов, който наследява поста от внезапно починалия през 2019 година Атанас Мълчанков. На Коршумов ще помага управителен съвет от 5 души, като задачите на всеки от хората там ще бъдат разпределени на следващо заседание.

За нов старши треньор е назначен известният в града специалист Димитър Крушовски. Както нещата стартираха супер-оптимистично, за момента както в цялата страна, така и в Гоце Делчев всичко е спряно до второ нареждане.

Първата задача пред новите хора в клуба е да спечелят промоция за Трета лига, като се чака становище на БФС за начина на продължаване на първенството. Пирин (Гоце Делчев) в момента е едноличен лидер в Благоевградската „А“ областна група. Неврокопчани втора поредна година ритат по селата, а през 2014-а година бяха извадени от Първа лига заради непокриване на критериите за професионален лиценз.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Крум и Краси Аврамов си въртят номера (Вижте причината)

Крум и Краси Аврамов си въртят номера (Вижте причината)

Домът на Краси Аврамов се оказа под атака и то от неговия колега Крум, пребиваващ в същия затворен жилищен комплекс, видя HotArena.

Заради извънредното положение у нас, двамата приятели решили да оползотворят свободното време като си погаждат номера един на друг. С този факт са запознати дори техните съседи, очакващи да видят каква ще бъде следващата им лудория, която да внесе доза настроение в напоследък еднообразното за всички ежедневие.

Самият Краси качи в официалната си Фейсбук страница видео, показващо поредната закачка от страна на попфолк певеца. На кадрите се вижда терасата на Крум, намираща се на последния етаж на съседната сграда, от която той хвърля снежни топки по прозорците на Аврамов. „Това е кощунство срещу моя дом. Просто… пълен идиот, сега ще се кача горе и ще го размажа„, саркастично се оплаква Краси в публикувания клип, пише Телеграф.

Превъртяхте играта„, „Виждам, че не ви е скучно“ и „Остави прозорците, отвърни на удара!“ са само част от коментарите на потребителите в социалната мрежа, които искрено се забавляват със заниманието на двамата колеги.
    <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

НОИ – Плевен преустанови приема на част от документите на хартиен носител

НОИ – Плевен преустанови приема на част от документите на хартиен носителnoi logoТериториалното поделение на НОИ – Плевен временно преустанови от 24 март 2020 г. приема на хартиен носител на следните документи:
– заявление-декларация за отпускане на парично обезщетение за безработица на основание чл. 54 а от Кодекса за социално осигуряване /КСО/;
– заявление-декларация за отпускане на парично обезщетение за безработица на основание чл. 230 и/или чл. 231 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България /ЗОВСРБ/;
– декларация за промяна в обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение за безработица;
-заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение за безработица, неполучено от починало лице и други документи, имащи отношение към преценка правото на парично обезщетение за безработица.
С цел подобряване на комуникацията между безработните лица и Националния осигурителен институт и за намаляване на административната тежест за лицата, желаещи да получат ПОБ, е осигурена възможността за подаване на заявление за отпускане или промяна на парично обезщетение за безработица по електронен път. В тази връзка от НОИ – Плевен препоръчват документите за отпускане или промяна на парично обезщетение за безработица да се изпращат чрез използване на квалифициран електронен подпис /КЕП/ или персонален идентификационен код /ПИК/ на НОИ.
Считано от 24 март 2020 г. е преустановено приемането на хартиен носител в приемните на НОИ на заявления за преизчисляване на лични пенсии, свързани с трудова дейност с придобит след 31.12.2018 г. осигурителен стаж и/или осигурителен доход.
Повече информация за реда на подаване на документите за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица може да намерите на интернет страницата на НОИ в рубриката „За потребителя”/Полезна информация, както и на горещата телефонна линия 02/92 61 996 и единния телефонен номер за цялата страна 070014802.

Powered by WPeMatico

Петима полицаи са заразени с COVID-19

Петима полицаи са заразени с COVID-19Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушаване на карантината,съобщи в ефира на ‘Здравей, България“ по Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Колегите първо предупреждават тези хора, които се разхождат, но ако те не се вслушват, биват санкционирани“, каза той.

Припомняме ви, че разходки по пракове, градинки, пешеходни алеи е строго забранено.

„Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено, и те го изпълняват съвестно, по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде броят на струпването на хора и карантинирането е различно. Не виждам някакъв проблем безотговорните граждани да се стреснат малко“, заяви Иванов.

„Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал. Трябва да има самоконтрол и отговорност от гражданите, не бива насила да става всичко“, смята главсекът.

„Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневнопроменяща се цифра. Полицаите при извършване на полицейска проверка могат по ЕГН да проверят дали това лице трябва да е под карантина вкъщи“, обясни той. Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка.

Ивайло Иванов съобщи, че към момента има петима полицаи, заразени с коронавирус.

Той информира, че всички, които са пазили Банско по време на карантината, ще бъдат тестувани. В 1000 – тата души, на които експериментално ще се приложи бързият тест, ще влязат и жандармеристи, които са в районите, където има най – много завърнали се от чужбина.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico