Daily Archives: април 5, 2020

С обаждане по телефона възстановяваме забравен ПИК от НАП

С обаждане по телефона възстановяваме забравен ПИК от НАПNAP logoПотребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, но са го забравили, ще могат да го възстановят само с едно обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/98596801 за чужбина, като изберат меню 6 – „Информация с ПИК“, подменю 3 – „Забравен ПИК“. Необходимо условие е клиентът да има достъп и да ползва към момента електронния си адрес, който е заявил при издаването на ПИК.
След свързване с консултант от Информационния център и след надеждна идентификация, клиентът ще получи временен ПИК. С него той ще може да влезе в е-услугите на НАП, да въведе нов код и да го потвърди. На имейл адреса си потребителят ще получи линк за активация на въведения от него код, с който ще може да ползва пълния обем електрони услуги, предоставяни от НАП.
В случай че потребителят няма достъп до електронния си адрес, посочен при издаването на ПИК, то той трябва да попълни и подаде заявление за получаване на нов в удобен за него офис на НАП. Издаването на ПИК отнема само няколко минути. От съображения за сигурност, той се дава лично на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик. Причината е, че всички действия извършени с ПИК, включително подаване на декларации и документи , се считат за саморъчно подписани от клиента.
Потребителите с персонален идентификационен код от НАП, които до момента са имали възможност само да правят справки, вече ще могат онлайн да разширят обхвата на е-услугите с ПИК, които ползват, без да ходят до офис на приходната администрация. Така те ще могат да подават декларации, документи и заявления онлайн.
Общият брой е-услуги на НАП, достъпни с ПИК  надхвърли 35. Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения, актуално състояния на трудови договори, подаване на заявления и получаване на удостоверения и други.
Към момента близо 860 000 граждани имат активен ПИК, като от обявяване на извънредното положение на 13 март до момента, издадените нови персонални идентификационни кодове са 17 345.  С ПИК на НАП могат да се ползват както е-услугите на Агенцията, така и е-услуги, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравно-осигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията, Министерство на земеделието, 60 общини, сред които и Столична, и други.
Националната агенция за приходите призовава отново своите клиентите, при възможност, да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg/ с персонален идентификационен код или електронен подпис. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.
Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП – https://nap.bg/page?id=762
Информационният център на НАП – отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни, на цена според тарифите на съответния оператор.

Powered by WPeMatico

Подкопана дига на Марица заради дъждовете (СНИМКИ)

Подкопана дига на Марица заради дъждовете (СНИМКИ)Следствие на паднали обилни валежи и повишаване нивото на река Марица е компрометирана дигата на реката в района на община Септември, в землището на град Ветрен. Това съобщават от „Напоителни системи“.

Екипи на „Напоителни системи“ ЕАД, изпълнителният директор на Дружеството и управителят на клон „Тополница“ са на място и се предприемат незабавни мерки и действия за овладяване на ситуацията. В момента се работи с тежка техника за недопускане заливане на земеделски земи и застрашаване на инфрастуктурата и населението в района. Към момента няма такава опасност.

Поради продължащите валежи в страната всички екипи на Дружеството работят в непрекъснат 24-часов режим като обхождат всички хидромелиоративни съоръжения собственост или стопанисвани от „Напоителни системи“ ЕАД.

Екипите на „Напоителни системи“ ЕАД в цялата страна са в аварийна готовност.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

НА ТОЗИ ДЕН ПРЕЗ 2011: Деян Станкович прехвърли Мануел Нойер

НА ТОЗИ ДЕН ПРЕЗ 2011: Деян Станкович прехвърли Мануел Нойер,,

програма

   <fieldset></fieldset>

     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Синът на олигарха Димитър Маджаров крие зависимост към хазарта? (Скандални разкрития)

Синът на олигарха Димитър Маджаров крие зависимост към хазарта? (Скандални разкрития)

От достоверни източници до нас достигна информация, че специализираната прокуратура е образувала производство за престъпления по служба срещу съдии от Пловдивския съд, гледали делата на дъщерята и бившия зет на олигарха Димитър Маджаров, узна HotArena.Със самото разследване се е заела Главна дирекция национална полиция. Текат разпити на засегнатите лица. Има една приказка- прекален светец и богу не е драг. Та в този смисъл са и въпросите, които си задаваме по отношение на водените между дъщерята и бившия зет съдебни дела в Пловдивския съд и приключили всички до едно с разгромяваща победа за семейство Маджарови. Кадрува ли „нашето семейство“ в Пловдивския съд и може ли да се нарече „семейна съдийка“ тази съдия, на която са разпределяни най- важните дела между двамата. За нас нито бялото е толкова бяло, нито черното е така черно- нито дъщерята е такава светица, нито бившият зет е толкова черен. Както вече сме ви информирали, можем да онагледим тези свои думи с материали, от които даже червената точка ще се изчерви.

Срещу Маджаров има две проверки от прокуратурите в София и Пловдив за данъчни престъпления и подаване в НАП на документи с невярно съдържание. По този повод бизнеса му са го погнали и НАП-овете в София и Пловдив. Ако човечецът е чист, нека да докаже своята правота, така поне ще измие името си от срама, пише alarmnews.com.

Не му стигат на Маджаров всичките тези проблеми, струпали се на главата му, а и се разбра, че срещу него е образувано дело, затова че псувал турската нация. Ще бъде ли осъден Маджаров и краен националист ли е той- времето ще покаже.

За главата на рода Маджарови няма спокойствие. Не стига това, че след направени разкрития за некачествени суровини в продуктите на едноименната марка печалбата неимоверно е спаднала, но и се говори, че синът играе по борсите като залага крупни суми. В схемата са замесени и други членове от семейството.

Ако след проверките на бащата, службите проверят и сина, не се знае дали ще може да оправдае високия си стандарт на живот. Сред работниците в предприятието на Маджаров се говори, че неотдавна бащата правил опити да откупи джипа на отрочето си,

който бил заложен в казино. Инвестиционен консултант или комарджия на ниско ниво- на никого не пожелаваме да отгледа такъв наследник.

Очаквайте разтърсващи подробности за драмите в семейство Маджарови.
Даваме право на отговор на засегнатите страни!

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Д-р Ненков: Как се справя ген. Мутафчийски е видно от броя на починалите

Д-р Ненков: Как се справя ген. Мутафчийски е видно от броя на починалите„Ясно е, че трябва да бъда коректен към началника си, но над моето мнение стоят цифрите – и то не броят на регистрираните случаи, а броят на починалите в България и той е малък, може би най-малкият в Европа“.

Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ д-р Мирослав Ненков, анестезиолог във ВМА и бивш министър на здравеопазването в отговор на въпроса как се справя председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, който е и началник на ВМА.

Относно медицинския съвет към правителството, който ще бъде закрит след две седмици работа, д-р Ненков каза, че в условията на абсолютно извънредна ситуация обществото не бива да бъде разколебавано с разнопосочни мнения.

По думите му в една извънредна ситуация всички трябва да си следваме водачите – за добро или лошо.

„Смятам, че ако се запази тази тенденция, дори ако трябва мерките да се втвърдят малко, ще направят така, че нашата здравна система ще издържи. Ще издържи тежко болните хора, които са потенциално заплашени“, коментира още д-р Ненков.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico