Daily Archives: април 9, 2020

Приканват собствениците на кафенета в центъра да съдействат за ремонта на част от пешеходната зона

Приканват собствениците на кафенета в центъра да съдействат за ремонта на част от пешеходната зонаremont starata glavnaОт 22 април т.г. започва основният ремонт на част от пешеходната улица „Васил Левски” в частта й между пл. „Свободата” и пл. „Стефан Стамболов”. Успоредно със строителните дейности ще бъдат подменени и подземните комуникации на „Топлофикация” и „ВиК”. Ограниченията, произтичащи от въведеното извънредно положение, за работа на ресторанти, кафенета, заведения за бързо хранене ще ускорят завършването на обекта, чийто срок е 150 дни. Ремонтните работи ще започнат от пл. „Ст. Стамболов” по посока пл. „Свободата”. Ще бъде създадена организация за преминаване на гражданите и достъп до институции, офиси, лечебни заведения и др.
В тази връзка Община Плевен призовава собствениците на летни градини да създадат условия за осъществяване на ремонта, като премахнат съоръженията за времето на неговото осъществяване.

Powered by WPeMatico

От ЧЕЗ ще прекъсват захранването само нощем, за да не създават неудобство на абонатите си

От ЧЕЗ ще прекъсват захранването само нощем, за да не създават неудобство на абонатите сиchez logoВ подкрепа на бизнеса и гражданите „ЧЕЗ Разпределение България“ предприема мерки за изпълнението на заявки за нови присъединявания към електроразпределителната мрежа, съобщава компанията. Посочва, че неизпълнението на подобни ангажименти може да доведе до икономически вреди, загуби на работни места, битови неудобства и др.
Тъй като за реализацията на нови присъединявания се налагат временни прекъсвания на електрозахранването, компанията реорганизира своята дейност и мобилизира служители за работа през нощта. По този начин прекъсванията на електрозахранването ще се извършват в малките часове на денонощието – между 01:00 ч. и 05:00 ч., когато ще засягат възможно най-малък брой активни потребители. Времетраенето на прекъсванията ще се свежда до възможния минимум. Няма да се прекъсва услугата за болници, институции и администрации с обществена значимост.
Компанията допълва, че продължава да изпълнява своя ангажимент да не смущава хората, които работят и учат от вкъщи, като не извършва планирани ремонти на мрежата, които налагат прекъсване на електрозахранването, и осъществява само неотложни дейности.
В дружеството обаче продължават да постъпват искания за включване към мрежата на обекти на граждани и фирми. Те са провели последователно и законосъобразно всички процедури за присъединяване към електроразпределителната мрежа и са сключили съответните договори за това. „ЧЕЗ Разпределение“ е длъжна да прилага принципа на равнопоставеност и да ги обезпечи с електрозахранване, както всички други свои клиенти, като не засяга допълнително частни и бизнес интереси в тази сложна извънредна обстановка.

Powered by WPeMatico

Отлага се държавният изпит за специалност в системата на здравеопазването

Отлага се държавният изпит за специалност в системата на здравеопазванетоОтлага се майската изпитна сесия за държавен изпит за придобиване на специалност в системата на здравеопазването. Държавният изпит на допуснатите до майската сесия трябва да се проведе в срок до два месеца след отмяната на извънредното положение, обявено в страната, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Правата, произтичащи от призната специалност на специализантите, положили държавен изпит по този ред, се признават от датата на издаването на свидетелството, но не по-късно от един месец след успешното полагане на държавния изпит.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Легендарни изчиствания от голлинията във Висшата лига + ВИДЕО

Легендарни изчиствания от голлинията във Висшата лига + ВИДЕО,,

програма

   <fieldset></fieldset>

     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Петя Дикова съсипана след смъртта на продуцента й

Петя Дикова съсипана след смъртта на продуцента й

Петя Дикова е сломена от смъртта на най-близкия си човек в телевизията, узна HotArena.Дъщерята на Аня Пенчева преди дни се прости с продуцента на предаването си „Култ“, с когото го стартира преди 7 години. Емил Дилчев си отиде едва на 42 години от скоротечен рак. Всички колеги на Емо в медията бяха шокирани от черната вест, а няколко часа след това Пипи изля душата си във Фейсбук. 

„Той беше най-близкият ми приятел в телевизията. Само с него можех да се смея и с глас, и със сълзи. Когато ми се обаждаше в последните месеци, знаех, че пак ще ме разсмее и с нетърпение чаках следващата ни среща… Емо е изключителен! Той е един от най-добрите и деликатни хора в тази сурова професия. Той направи някои от най-добрите и ексклузивни интервюта с български звезди. Вярвахме, че за да ви показваме нещо, значи то е интересно. Затова и завършвахме така предаването Cool…T, което той създаде преди 7 години. Емо ме научи на много ценни истини за живота, за занаята ни, за българската естрада. В последния ни разговор по телефона ми даде и един от най-ценните житейски съвети, който обещавам да спазя“, написа Петя, за да се сбогува с продуцента на предаването си, пише Ретро. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico