Monthly Archives: май 2020

Вижте кои са двамата българи в екипа за историческия полет на SpaceX

Вижте кои са двамата българи в екипа за историческия полет на SpaceXВ екипа за историческия полет на частната фирма SpaceX и NASA присъстват двама българи. Това са Кико Дончев и Орлин Велев.

Кико Дончев е в екипа на SpaceX от близо 10 години. Той е директор на отдела наземни операции и подготовка за изстрелване. Учил е в университета в Мичиган и е магистър по космическо инженерство. Баща му е Асен Дончев и е известен български математик.

Орлин Велев е част от екипа, отговарящ за структурната стабилност на корабите на „Спейс екс“. Той е част от компанията от 3 години. Учил е в университета „Джорджия Тех“ със специалност „Машинно инженерство“. След завършването прави докторантура по компютърни науки в „Джорджия Тех“.

Бащата на Орлин е изтъкнат професор в Университета в Северна Каролина в департамента по
“химичнo и биомолекулно инженерство”.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Най-креативните отигравания на Зинедин Зидан!

Най-креативните отигравания на Зинедин Зидан!,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="3"><tr readability="4"><td>
      Борусия Мьонхенгладбах       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/bmg.png" alt="Борусия Мьонхенгладбах"></td>
      <td>
      16:30  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/1026-1.png" alt="<Унион (Берлин) "></td>
     <td>
      Унион (Берлин)        </td>
    </tr><tr readability="2"><td>
      Падерборн       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/SC_Paderborn_07_Logo.svg_-1.png" alt="Падерборн"></td>
      <td>
      19:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/bvb.png" alt="<Борусия Дортмунд"></td>
     <td>
      Борусия Дортмунд       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Орхан Мурад в откровена изповед: Ашколсун на Сузанита, че се изчисти в наркокомуната! Мен никога не ме е удряла, само баба си и дядо си

Орхан Мурад в откровена изповед: Ашколсун на Сузанита, че се изчисти в наркокомуната! Мен никога не ме е удряла, само баба си и дядо си

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/searc-13.gif"></a>
</div>
            </nav>


638

31 Май 2020, 16:00
Харесай


Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Ивана, Преслава и Галена, Орхан Мурад, една от големите звезди на фолка от 90-те години, поотстъпи позиции в шоубизнеса, но през 2017-а името му отново за завъртя мощно в общественото пространство. Заслугата за възродения интерес към особата му бе на дъщеря му Сузанита. Чаровната и сексапилна тийнейджърка направи истински бум със скандално поведение и нецензурни песни и днес е сред най-обсъжданите ни млади звезди. Ето какво сподели гордия баща пред „Уикенд“:– Орхан, как се пазите от коронавируса?
– Малко скептично съм настроен към цялата тази история с Ковид-19… От невярващите съм, че има такава епидемия. Вярвам на вирусолозите, които мислят трезво и човешки, но на тях не им се дава възможност да си изкажат мнението. Болно ми е, но трябва да кажа, че сме много, ама много далеч от всякакви видове човещина, цивилизация, държава и държавност. Сигурен съм, че по-будните, четящи и анализиращи хора смятат като мен. – Защо смятате, че заблуждават народа за пандемията?
– Властимащите просто трябва да откраднат едни суми – субсидии. Дори имат наглостта да взимат и кредити, които отново ще потънат някъде. Дори в не толкова цивилизовани държави, за каквато се имаме ние, подпомогнаха директно населението с пари. На нас ни дадоха възможност да теглим заеми – уж безлихвени, но критериите са такива, че малцина могат да се доберат и до тия средства. Взеха се 10 милиарда кредит и още някой и друг милиард субсидии от ЕС. Кой обаче видя нещо от тези пари, освен двама-трима олигарси и антуражът им? И така всичко мина и замина… Мой приятел работи в строителна фирма в Англия. Там по време на извънредното положение заради коронавируса му дават по 700 паунда на месец, без да прави абсолютно нищо. А за своите граждани – англичаните, нямам думи как добре се грижи държавата им. – Вашият живот как се промени заради Ковид-19?
– И аз се подписах в петицията за спешна финансова поддръжка на културния сектор в България, за да не бедстват самонаетите и самоосигуряващи се артисти на свободна практика. Самият аз не мога да кандидатствам за помощи. Работя като музикален ръководител в театъра в Кърджали и получавам някакви мижава, почти минимална заплата от там. За съжаление това, което ние, изпълнителите, хората на изкуството, се опитваме да продаваме, не е хляб, а музика. – Притеснен ли сте за бъдещето? Не се знае кога пак ще имате участия…
– Никога не съм си позволявал да се отчайвам. Продължавам да работя и по време на пандемия. Направих 4 нови песни. Едната – „Карантина”, дори я пуснах в ютуб канала си на 14 май, когато трябваше да се отмени извънредното положение. Те пък взеха, че измислиха друга формулировка – извънредна епидемична обстановка, а след това ще удължат срока и с ново название. Почитателите ми приемат много добре песните, които пускам в канала си. – С какви пари оцелявате в това трудно време?
– Живеем със заплатата ми, моята пенсия и тази на жена ми. Получавам и постъпления от Ютуб канала ми. Съпругата ми е оперирана от рак на гърдата преди 4 години и взема 186 лева. Около 1200-1300 лева на месец влизат в семейството – вие преценете за какво могат да стигнат тези пари и как живеем. – Махнаха ли гърдата на жена ви при операцията?
– Не са й махнали нито една от гърдите. Просто изрязаха образованието и лимфните възли. Засега всичко е наред, надявам се така и да продължи. – Дъщеря ви Сузанита как е?
– Супер е! Свежа и мотивирана. Променена. Хейтърите пишат, какво ли не за нея, но за съжаление не мога да ги зарадвам – Сузи е много добре. – Предполагам, че не се дразните от разни писания по адрес на дъщеря ви. Все пак преди време казахте, че лоша реклама няма…
– Така е, няма лоша реклама, но в случая с дъщеря ми се касае за живота и състоянието на един млад човек. Радвам се на това, което е Сузи в момента. Нещата се развиват в наша полза. Цялото семейство сме добре и сме си вкъщи. – С какво се занимава Сузанита по време на извънредната ситуация?
– Пише текстове, обсъждаме нови идеи. Имаме достатъчно време един за друг. Продължава да си учи и си взима изпитите. Сузи от години е на индивидуален план на обучение, а сега трябва да завърши 10 клас. – Променена ли е дъщеря ви, след като беше в клиника за наркозависими?
– Да. Сузи сама взе решението да се подложи на лечение в клиниката за един месец. Сама си реши и да сподели с хората. Прави й чест, че си призна за проблема и пожела да се справи с него. Това говори за израстването й. Разказа за зависимостта и терапията, искаше да даде пример на хилядите младежи, които също са залитнали, както нея. Наркотиците са истинската голяма пандемия, а не някакъв измислен коронавирус. В момента дъщеря ми е чиста и е добре. На хейтърите не им се ще да е така, но Сузи много добре им го каза в телевизионно интервю: „Вие също сте боклуци, но за разлика от мен нямате силата, доблестта и интелекта да си го признаете и да тръгнете по пътя на разрешаване на проблема!”. Радвам се на силната й воля и осъзнатостта й. – Дъщеря ви проявявала ли е някога агресия към вас? Удряла ли ви е?
– Не, разбира се, никога не се е случвало подобно нещо! Как ще ми посегне или пък как аз ще се бия с детето си?! Невъзможно е това. Преди известно време баба й и дядо й ни бяха на гости. Спречкали са се тогава – не са искали да я пуснат да излезе на среща с приятелка, и Сузи ги е пернала леко по ръцете. Тя много се разстрои от това впоследствие. – Докато Сузанита беше зависима, забелязвахте ли, че нещо не е наред?
– Подозирахме, но не бяхме съвсем сигурни. То тези неща се правят тайно и скришом. Докато мислехме как да постъпим с майка й и дори се съветвахме с психолози, Сузи сама дойде при нас и каза, че иска да влезе в клиника за наркозависими, за да се изчисти. Беше мотивирана да се промени. Радвам се, че осъзна какво стана. Смятам, че пред нея има само добри дни. – Има ли си приятел дъщеря ви?
– Да, едно много добро момче. И двамата с майка й го одобряваме. От хубаво семейство е. Дори тези дни бяхме на гости в дома му.

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Димитър Делчев: Борисов е скочил от хеликоптера без парашут

Димитър Делчев: Борисов е скочил от хеликоптера без парашутПравителството вече четвърти месец няма план за справяне с безработицата от над 220 хиляди души и свиващата се икономика. Премиерът Борисов е като човек, който е скочил от хеликоптера без парашут и заради това цялата ни държава е в свободно падане. Това каза Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“ в предаването „Офанзива“ по „Канал 3“.

„На протеста миналата събота „Изправи се.БГ“, ДБГ и останалите организации обсъдихме Програма „19 мерки за съживяване на икономиката за 19 месеца“. Тя предвижда да се инвестират 2,5 млрд. лв. за създаване на 200 000 нови работни места в малките и средни предприятия. Планираме дигитализация на управлението и здравеопазването, гаранции от държавата за плащания към бизнеса в срок най-много на 1 месец и уведомителен режим при стартиране на нов бизнес. Докато едни мислят как държавата да върви напред и бизнесът да си стъпи на краката си по-бързо, други, като Борисов, мислят как да се задържат още малко на власт“, добави Делчев.

Делчев припомни, че в петък председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е обявила фонд за възстановяване на Европа за 750 млрд. евро. Държавите ще получат пари, само ако имат ясен план за съживяване на бизнеса. Председателят на ДБГ отбеляза, че голяма част от европейския план съвпада с подкрепените от тях „19 мерки“ и те не са нито леви, нито десни, а бързи или бавни. По-бавните държави ще изгубят, за сметка на по-бързите, допълни той.

На въпрос дали ДБГ ще се яви в коалиция с Мая Манолова и „Изправи се.БГ“ на предстоящите избори, Делчев отговори, че в следващите няколко месеца предстои органите на партията да решат за начина на явяване на изборите.

„Въпросът за коалиция или друга форма на явяване е по-скоро технически. Принципната цел на партията ни е да премахнем едноличния модел на управление на Борисов, като по този начин се освободи пътя за реална борба с корупцията, бедността и близките до властта фирми, които задушават малките и средните предприемачи“, заяви още Делчев.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Издателят на „Плейбой”: Лили открадна най-пикантните си снимки и прибра 50 000 долара хонорар

Издателят на „Плейбой”: Лили открадна най-пикантните си снимки и прибра 50 000 долара хонорар

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/searc-12.gif"></a>
</div>
            </nav>


37

31 Май 2020, 12:06
Харесай


Естрадната легенда Лили Иванова, която през 2002 г. цъфна без дрехи в еротичната Библия „Плейбой”, е отмъкнала няколко от най-разкрепостените и пикантни снимки от еротичната си фотосесия, научи HotArena. Голите кадри на естрадната звезда предизвикаха истинска сензация, най-вече заради преклонната възраст на която се щракна певицата – 63. Фотосесията била страхотна възможност за Лили, но и голям риск. Певицата съзнавала опасността да съсипе имиджа си, който градяла с десетилетия, затова екипът дълго се пазарил с нея за условията й. Всеки кадър бил гледан под лупа от претенциозната певица, която лично давала благословията си коя снимка да види бял свят и коя не. Докато разглеждала фотосите, Лили си прибрала няколко от най-предизвикателните кадри. След това ги унищожила от страх, че някога може да видят бял свят. „На протестите ми, че тези снимки все пак са мои, аз съм ги платил и дори и да не ги публикуваме, трябва да си останат при мен, тя само мило ми се усмихна и не ги даде и… просто си ги скри. Сега ги има само тя”, разкрива първия издател на нашенския „Плейбой” Мартин Захариев. Той си спомня за онзи период: „В началото бях сигурен, че именно Лили трябва да е на корицата на новия брой. И дори я направихме, странирахме цялото списание и го изпратихме за одобрение в офиса в Ню Йорк. И от там ни отрязаха като краставици…”. Преди 18 години легендарната изпълнителка изненадващо цъфна гола в първия брой на дебютиращия у нас „Плейбой” пред обектива на Васил Къркеланов. Преди да бъдат публикувани, снимките й били старателно обработени с фотошоп, а Лили била драстично подмладена. Кадрите обаче не били анонсирани на корицата и за тях нямало отправка на първа страница, за да предизвикат по-голям интерес към списанието. Мотивът бил, че прехвърлилата 60-те певица е красива, но твърде възрастна, за да е на корицата. Така вместо Вечната Амбър, отпред била Юлиана Кънчева. По това време младата съпруга на Жоро Пентаграма била на върха на славата си след главната роля във филма „Ла донна е мобиле”. Всичкси опити на Мартин Захариев да обясни, че Лили е българската Мирей Матийо или Доли Партън не променили решението на американците. Лично Хю Хефнър, тогава жив, възкликнал: „Тия българи луди ли са, бе? Баби не пускаме на корицата си”.


Днес 81-годишната звезда се срамувала от пикантните еротични кадри. „Всяко нещо с времето си! Като бях млада бях с къса коса, остригана като момче, но днес съм друга. Сега съм на друг акъл, не ща да ме свързват с голи снимки”, философствала Лили, макар че фотосесията била заснета не в неразумна тийнейджърска, а в предпенсионна възраст. Певицата искала да я запомнят с нейния глас и сценично присъствие, а не с голото й тяло. До последно тя имала съмнения и колебания дали тази сесия е добре или зле за имиджа й. Първият брой на списанието имал две допечатки в шестцифрен тираж. Лили също прибрала скандално висок хонорар. Говори се за сумата от 50 000 долара, срещу които по онова време можело да се купи апартамент в центъра на София. Любопитното е, че преди 3 години Лили Иванова изпратила нотариална покана до издателите със забрана да разпространяват голите й снимки, правени през 2002 г. Макар че имала железен договор, в който подобна клауза отсъствала, изпълнителката на „Ветрове” настоявала еротичните й фотоси да бъдат махнати от виртуалното пространство. В противен случай всеки, дръзнал да ги покаже на бял свят, го чакал съд, пише „Уикенд“.

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>