Daily Archives: май 1, 2020

Още двама починаха от коронавирус в България, заразените са 1555

Още двама починаха от коронавирус в България, заразените са 15551555 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб.

През днешния ден са доказани още 14 нови случая, като 8 са в област Видин, по 1 в областите Пловдив, Ямбол и Сливен, и 3 в София. Лабораториите продължават да работят, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Починалите, при които е установен COVID-19, са 68. В УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив е починал 64-годишен мъж. Пациентът е страдал от хронична обструктивна белодробна болест. Прекарал е и инсулт. В областната болница в Сливен е починал мъж на 65 г., който е бил с онкологично заболяване.

317 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. 43 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

И от Казахстан искат Мартин Минчев

И от Казахстан искат Мартин Минчев,,

Казахстанският Кайрат проявява интерес към младата звезда на Черно море Мартин Минчев, разкриха от vesti.kz

Изданието определя родния талант като „дисциплиниран и изпълнителен играч“. 

Интерес към Минчев има още от страна на белгийския Андерлехт и италианския Торино. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Емануела мечтае за… детска градина!

Емануела мечтае за… детска градина!

Като малка Емануела мечатела да си направи своя детска градина, узна HotArena.По време на социалната изолация певицата все по-често се замисляла за тази своя мечта и нищо чудно след края на извънредното положение тя да отвори своя забавачка. „Това е професия с много отговорности и поемане на рискове“, споделя тя, пише България днес.

При всички положения тя не смята да се отказва от музиката. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

БЛС е срещу неглижирането на Covid-19 от публични личности

БЛС е срещу неглижирането на Covid-19 от публични личностиБългарският лекарски съюз /БЛС/ се обяви категорично против опитите на публични личности да неглижират пандемията от коронавирус, която бушува в страната, предаде репортер на БГНЕС.

„Съсловната организация е против неглижирането на проблема Covid-19, в това число и от публични личности и призивите за неговото подценяване“, заявяват от БЛС.

От организацията изразяват надежда, че възможно най-скоро ще се завърнем към нормалния са начин на живот и ще излезем от извънредното положение, в което живеем вече месец и половина заради пандемията.

„Призоваваме при спазването на необходимите противоепидемични мерки (носенето на предпазни маски, социална дистанция и лична хигиена) да се изработи конкретен план за поетапно освобождаване на мерките с конкретни срокове и връщане към оптимален режим на работа и живот. В това число работата на кабинетите за извънболнична помощ с цел провеждане на профилактични прегледи на лица над 18 г., грижа за пациентите от рисковите групи, контрол и оптимизиране на терапията на пациентите с хронични заболявания“, заявяват от БЛС.

От съсловната организация настояват за оценка на противоепидемичната ефективност на мерките за ограничаване на движението между областните центрове, разходките в планината и посочване на обозрим срок за премахването им.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Интер в спор с Юве за Тонали

Интер в спор с Юве за Тонали,,

След като Юве предложи играч плюс трансфер за младия италиански национал на Бреша Тонали отговора на Интер не закъсня. Миланският Гранд предлага Андреа Пинамонти плюс съответна трансферна сума за Сандро Тонали, чиято трансферна цена е около 50 млн.евро. По-рано през сезона 20-годишният Пинамонти игра като преотстъпен от Интер на Дженоа в 21 мача и се разписа в 4 срещи.
  <a href="https://football24.bg/articles/author/id/26-plamen-trendafilov">
            Пламен Трендафилов<br></a>      <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>