Daily Archives: май 18, 2020

По-различен Първи юни организира тази година МЦ КИРМ – Плевен

По-различен Първи юни организира тази година МЦ КИРМ – Плевен

infoPleven

18.05.2020 16:07

За 11-та поредна година МЦ КИРМ – Плевен ще отбележи Деня на детето.
Поради създалата се ситуация в страната, тази година празникът ще е по-различен. Той ще се проведе като събитие във фейсбук на следния линк: https://www.facebook.com/events/698747340929171/
От МЦ КИРМ канят родителите  да споделите снимки на малчуганите, които благодарение на екип на центъра са озарили дните им. Снимките трябва да са надписани с името на детето, неговата възраст и града, в който живеете.
За да направим празника по-шарен организаторите отправят малко предизвикателство към децата, които обичат да рисуват, като създадат рисунка на тема: „Моят специален спомен от 1-ви юни“.

Сподели

Прочетете също:

В изпълнение на Наредба № 13 от 2016 г. за мерките за опазване на пчелите …

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Внимание пчелари! От утре до четвъртък в землището на Плевен ще се пръска със „Зантара 216 ЕК”

Внимание пчелари! От утре до четвъртък в землището на Плевен ще се пръска със „Зантара 216 ЕК”pcheliВ изпълнение на Наредба № 13 от 2016 г. за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности Община Плевен уведомява собствениците на пчелни семейства, че ще се проведе наземно третиранe на площи с пшеница с цел подхранване в имоти 56722-511-1; 56722-287-1; 56722-274-2; 56722-1049-1; 56722-1056-1; 56722-1053-1; 56722-1748-1; 56722-1744-1; 56722-274-1; 56722-1054-1; 56722-1737-1 в землището на Плевен.
Растителнозащитните практики ще се извършат от 19 до 21 май 2020 година включително от 8 до 22 часа. Третирането ще се извърши с препарат „Зантара 216 ЕК”.
Собствениците на пчелини да предприемат мерки за опазване на пчелните семейства от отравяне, като по преценка обозначат мястото на пчелина с бял флаг.
За повече информация: телефони за връзка 0882/112 623 и 06324/ 2214.

Powered by WPeMatico

Ренета Инджова: Битката между държавни и частни олигарси може да събори властта

Ренета Инджова: Битката между държавни и частни олигарси може да събори власттаОнези, които би трябвало да се в опозиция, са в отбора на правителството, коронавирусът е идеалният късмет на управляващите да представи действията си като животоспасяващи. Така че схватката между държавни и частни олигарси може да е добро разрешение на казуса.

Това каза пред БНР Ренета Инджова, служебен министър-председател в периода октомври 1994 – януари 1995 година – първата жена премиер на България, в отговор на въпроса дали Васил Божков може с информациите, които огласява, да събори кабинета „Борисов 3“.

По думите ѝ докато не се стои на „равнището на правните нарушения“, нещата ще се разрешават по пехливански:

„Въпросът с политическата отговорност в България не стои. Тя се носи от медийната сфера, която прави чадър, от правоохранителната система, която избирателно реализира справедливостта. Води се по изявления на премиера, който се отнася към хората с най-ругателни думи“.

Инджова коментира, че Националния оперативен щаб трябва да се загрижи за пораженията върху психиката на хората. Тя отново настоя да се махне политическото влияние върху лекарите.

„Имаме да убедим света, че данните, които изнасяме по Covid-19, са автентични. Съветът, който написа доклад от 400 страници, и го засекретиха. Има да се отговори на въпроса какъв предпазен модел е предприела страната. Светът иска да види колко ефективно сме приложили един модел. По този модел докторите нямат съгласие помежду си“, каза още Инджова.

Според нея по отношение на обхвата и по отношение на мерките има разминаване: „Най-голямото доказателство за това се оказаха, че най-защитените гнезда, каквито трябва да бъдат болниците, са оказаха пробити. Явлението и мерките не са зацепени достатъчно“.

Инджова изтъкна, че е изпуснат шансът да се промени досегашният ни стереотип на мислене в икономиката без изразени преимущества, а „се закачаме за ишлемета и аутсорсване на бизнеси“ – все неща, които сега са радикално несъстоятелни и няма да могат да бъдат продължени.

„От ресторантския и хотелския бизнес тръгнахме да правим пазарна икономика, вероятно и там ще приключим“, заяви Ренета Инджова и уточни, че това е сферата, обслужваща прането на пари и разпределението в бизнесите.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Направиха видео с най-красивите асистенции на Кристиано Роналдо

Направиха видео с най-красивите асистенции на Кристиано Роналдо,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="2"><tr readability="4"><td>
      Вердер Бремен       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/werder.png" alt="Вердер Бремен"></td>
      <td>
      21:30  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2020/05/leverkusen.png" alt="<Байер Леверкузен"></td>
     <td>
      Байер Леверкузен       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Ваня Щерева се подмлади с фотошоп

Ваня Щерева се подмлади с фотошопВаня Щерева така обработва снимките си с фотошоп, че сигурно и родната й майка не би я разпознала. Певицата и писателка гони 50-те, но на последните си кадри в социалната мрежа се е докарала като наборка на Александра Петканова.

 

Двете дами се показаха в инстаграм, но феновете са категорични, че Ваня не прилича на себе си и съвсем се е оляла в обработката на фотоса, пише „Уикенд“.

 

Риалити звездите се сприятелиха покрай участието си в шоуто „ВИП Брадър” и до днес продължават да поддържат връзка. „Едно от малкото оцелели приятелства в историята на Големия брат”, коментира Петканова.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico