Daily Archives: май 19, 2020

197 малки фермери искат финансиране по подмярка 6.3 от ПРСР 2014-2020

197 малки фермери искат финансиране по подмярка 6.3 от ПРСР 2014-2020prasetaПо време на последния прием по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“  от ПРСР 2014-2020, който приключи на 15 май (петък), бяха подадени общо 214 проектни предложения през ИСУН 2020. От тях остават за разпределяне и разглеждане общо 197 проекта. Останалите 17 предложения отпадат от процедурата, тъй като са дублирани. Субсидията на коректно заявените 197 проекта възлиза на 5 671 820 лв. (2,9 млн евро) , при заложен бюджет от 11 734 800 лв. (6 млн. евро).
Последният прием по подмярка 6.3 беше целеви – насочен към развитието и укрепването на малки земеделски стопанства в сектор „Животновъдство“. Приоритет беше даден на фермери, които имат регистрирани животновъдни обекти за дребни преживни животни, свине или птици с по-голям брой животни към датата на подаване на проекта. Стопаните трябваше да са отглеждали животни, които са били унищожени в следствие на заболяване от Африканска чума по свинете, Чума по дребните преживни животни и Инфлуенца (грип) по птиците.
Допустими за одобрение са проекти на фермери – физически лица, еднолични търговци, ЕООД, при които над 50% от икономическия размер на стопанството, измерен в СПО се сформира от свине, овце, кози и птици. Икономическият размер на стопанството може да бъде доказан и преди момента на настъпване на природното бедствие или усложнена епизоотична обстановка (само за посочените животни), в случай, че земеделското стопанство е било пряко засегнато от съответното събитие.
Припомняме, че финансовата помощ за един кандидат по подмярка 6.3 е безвъзмездна и е до левовата равностойност на 15 000 евро, разпределена на два транша. Първото плащане е в размер на левовата равностойност на 10 000 евро и се извършва след сключване на договора между бенефициента и РА. Второто плащане, в размер на левовата равностойност на 5 000 евро, се превежда след проверка на РА и след като се установи коректното изпълнение на бизнес плана.
През настоящия програмен период са обявени три приема на проекти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“  от ПРСР 2014-2020 г. – през 2016 г., през 2019 г. и през 2020 г. До момента са преведени близо 56 млн. лв. по общо 2 006 сключени договора по подмярката.

Powered by WPeMatico

Президентът поздрави местните власти в Елин Пелин за активната икономическа и социална политика

Президентът поздрави местните власти в Елин Пелин за активната икономическа и социална политикаДържавата да осигурява своевременна подкрепа на бизнеса за запазване на заетостта и производството за преодоляване на кризата, призова Румен Радев, след като посети високотехнологично предприятие в града

Президентът Румен Радев посети днес град Елин Пелин и проведе среща с кмета Ивайло Симеонов и общинското ръководство. Държавният глава открои ролята на местните власти за активната икономическа и социална политика в общината. На семейства с трето дете се предоставя финансова подкрепа от 4 хил. лв.

Като приоритети на управлението на Елин Пелин кметът Ивайло Симеонов открои улесняването на инвестициите, ускоряването на процеса на административно обслужване на гражданите и съхраняването и развитието на българския фолклор и национални традиции. През изминалите години в общината са привлечени инвестиции от 300 млн. лева.

Държавата да предоставя своевременна подкрепа на бизнеса за запазване на заетостта и производството за по-бързото преодоляване на икономическата криза, призова Румен Радев след като посети в Елин Пелин специализирано в производството на соларни технологии предприятие. Компанията е сред водещите в света производители на плоски соларни панели за нагряване на вода, като от 7 години е пренесла цялата си производствена дейност в България. Произведeната продукция е предназначена за износ и се реализира в 40 страни в цял свят.

Държавният глава поздрави работниците и ръководството на високотехнологично предприятие, което е възстановило производството и износа благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност, въпреки че все още не е получило подкрепа от страна на държавата.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Всички пропуски на Лео Меси срещу Реал Мадрид + ВИДЕО

Всички пропуски на Лео Меси срещу Реал Мадрид + ВИДЕО,,

The amount of clear cut chances that Messi’s teammates create for him in games vs Real Madrid are not normal. How many of these is Ronaldo scoring with his eyes closed?

Clear as a day that Messi is only in the right system, in the right team and in the right league. pic.twitter.com/iiHaD5XNWy
— Diego (@footbalI_HQ) May 16, 2020

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Елен Колева пропя

Елен Колева пропя

Красива и талантлива! Това важи и за актрисата Елен Колева, която не спира да изненадва, научи HotArena.Чаровницата изненада почитателите си, като ги забавлява непрекъснато, след като пандемията я остави без работа, пише „България днес”.

Брюнетката показа, че освен актьорски талант, има и музикални заложби. Чаровницата е без ангажименти в театъра от два месеца, но това не й пречи.

Тя е сред артистите на свободна практика и още в началото на кризата обяви, че ще си потърси нова работа.

По всичко личи, че засега успява да се справи финансово и не е прибегнала до подобни мерки.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

НАП пуска нова електронна услуга за търговците

НАП пуска нова електронна услуга за търговцитеkasov aparatTърговците, които ползват електронните услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подпис (КЕП), ще могат вече да правят онлайн справки за подадените от сервизите уведомления, съдържащи данни за ремонт на фискални устройства и интегрирани автоматизирани системи за управление на търговската дейност (ИАСУТД).
Това е възможно с внедряването на новата електронна услуга „Данни от подадени уведомления за сервизно обслужване/ремонт на ФУ/ИАСУТД, с което общият брой на е-услугите на НАП надхвърля 145.
Новата е-услугаедобавена в портала за е-услуги на приходната агенция: https://inetdec.nra.bg/, в група „Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка“.
Националната агенция за приходите призовава отново своите клиентите да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредната епидемиологична обстановка, като дотогава използват електронните услуги, достъпни портала за е-услуги. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.
Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънреднатаобстановка е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП:https://nap.bg/page?id=762.
Информационният център на НАПотговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни,на цена според тарифите на съответния оператор.

Powered by WPeMatico