Daily Archives: май 20, 2020

Правителството прехвърли на Община Червен бряг терен, ще го използва за укрепване на свлачище

Правителството прехвърли на Община Червен бряг терен, ще го използва за укрепване на свлачище

Правителството прехвърли на Община Червен бряг собствеността върху имот – частна държавна собственост, намиращ се в местността „Гърбовица“, гр. Червен бряг,информират от Пресслужбата на Министерски съвет. Теренът е с площ 7178 кв. м и попада в границите на общински обект от първостепенно значение.

Ще се използва за укрепване на свлачище, засягащо третокласния път Плевен – Радомирци – Червен бряг, при входа на гр. Червен бряг, източно от квартали 41,43 и 44. Предвижда се изграждането на укрепителни геозащитни дейности на територията, засегната от свлачищни процеси.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

КЕВР одобри намаление на цената на природния газ със задна дата

КЕВР одобри намаление на цената на природния газ със задна датаgazoprovodКомисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе закрито заседание, на което прие решения във връзка с подадените от „Булгаргаз“ ЕАД заявления за утвърждаване на цени на природния газ за периодите 1 януари – 31 януари 2019,  1 февруари – 29 февруари 2019 ги 1 март – 31 март 2019 г. по които общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.
Според решението цената на природния газ за януари е определена на 37.82 лв./мВтч (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което е с 14.12% по-малко от действалата тарифа преди постигнатото споразумение между „Булгаргаз“ и „Газпром“.

Цената за февруари пада с 23.03% в сравнение с утвърдената досега и става 33.81 лв./мВтч.  За месец март цената е в размер на 30,10 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с цената за м. март 2020 г., утвърдена с решението на регулатора от 01.01.2020 г., намалението е с 13,94 лв./MWh или с 31,65%. 
Утвърждаването на цени на природния газ за минали периоди е в резултат на променените условия на договора между „Булгаргаз“ ЕАД и ООО „Газпром экспорт от 2 март 2020 г. за доставка на природен газ, съгласно които общественият доставчик на природен газ следва да възстанови суми по договори за доставка на природен газ, считано от 5 август 2019 г.  В тази връзка съгласно приетите промени в Закона за енергетиката  от 24.04.2020 г. общественият доставчик на природен газ следва да възстанови суми по договори за доставка на природен газ на крайни снабдители на природен газ и клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, включително на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, пише още в новината за решението, публикувана в интернет страницата на регулатора.

На проведеното закрито  заседание Комисията прие решение, с което утвърди цена за периода 1.02.2020 г. – 29.02.2020 г.,  по която общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.  След разглеждане на заявлението на обществения доставчик и при отчитане на всички ценообразуващи фактори утвърдената цена на природния газ за периода е в размер на 33,81 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). 
Комисията за енергийно и водно регулиране прие трето решение, с което утвърди цена за периода 01.03.2020 г. – 31.03.2020 г., по която общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. След разглеждане на заявлението на обществения доставчик и при отчитане на всички ценообразуващи фактори утвърдената цена на природния газ за периода 
Решенията на КЕВР за утвърждаване на цената на природния газ за месеците януари, февруари и март 2020 г. ще бъдат публикувани на интернет страницата на регулатора.

Powered by WPeMatico

Утре движението в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“, в посока София, ще е в една лента

Утре движението в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“, в посока София, ще е в една лентаAM tunelУтре – 21 май,  движението в тунел „Топли дол“ на  автомагистрала „Хемус“, в посока София, ще се осъществява временно в една лента поради ремонт на осветителната и пожароизвестителната системи.
От 10 ч. до 13 ч. трафикът ще се извършва в изпреварващата лента, а от 13:30 ч. до 16 ч. – в двете активни ленти на тръбата.
Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост като спазват стриктно поставената сигнализация.

Powered by WPeMatico

Запечатаха помещенията на Българската петролна и газова асоциация заради цените на горивата

Запечатаха помещенията на Българската петролна и газова асоциация заради цените на гориватаКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) извърши внезапна проверка в офисите на Българската петролна и газова асоциация, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Проверката е предприета в рамките на образувано производство за установяване на евентуално извършени нарушения по чл. 15 и чл. 21 от ЗЗК и/или по чл. 101 и чл. 102 от Договора за Функциониране на Европейския Съюз (ДФЕС) при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала, от страна на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, „Лукойл България“ ЕООД, „Сакса“ ООД, „Инса Ойл“ ЕООД, „Ромпетрол България“ ЕАД, „Еко България“ ЕАД, „Шел България“ ЕАД, „ОМВ България“ ООД, „НИС Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Трейднет Варна“ ЕООД и Българската петролна и газова асоциация.

Действията по проверката на място са се извършили от служители на КЗК, със съдействието на служители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд, град София, пишат още от КЗК.

При посещението на проверяващия екип е установено, че офисът на Асоциацията е заключен и недостъпен. Не са установени представители на БПГА. Опитите на проверяващия екип да се свърже с такива на публикувания в интернет страницата на БПГА телефонен номер са безуспешни.

На основание чл. 50, ал. 2, т. 6 от Закона за защита на конкуренцията, проверяващият екип е запечатал офиса на Българската петролна и газова асоциация. Извършването на проверката е било преустановено до осигуряването на достъп от представители на Асоциацията на проверяващия екип на КЗК.

Комисията напомня, че на основание чл. 100, ал. 3, т. 2 от ЗЗК при нарушаване на целостта или унищожаване на печатите, поставени при извършването на проверката, ще бъде наложена имуществена санкция в размер до едно на сто от общия оборот за предходната финансова година на сдружението на предприятия.

За противопоставяне на проверка, извършвана по чл. 50 от ЗЗК, на основание чл. 100, ал. 7, т. 3 във връзка с ал. 8 от ЗЗК се налагат периодични имуществени санкции в размер до едно на сто от среднодневния общ оборот за предходната финансова година за всеки ден до прекратяване на противоправното действие или бездействие.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

На този ден през 2018: Андрес Иниеста изигра последния си мач за Барселона на Камп Ноу

На този ден през 2018: Андрес Иниеста изигра последния си мач за Барселона на Камп Ноу,, Легендата на Барселона Андрес Иниеста изигра последния си мач на „Камо Ноу“ на 20 май, 2018-та година. 

Полузащитникът изигра 17 сезона с фланелката на „каталунците“.

Иниеста остана сам на стадиона и определено разчувства всички фенове на тима. 

 Iniesta sat alone on the Camp Nou turfIniesta soaked up his surroundings one final timeIniesta is a Barca legend

Той остана на терена до 1 вечерта..

Иниеста продължи кариерата си в японския Висел Кобе. За 16 сезона испанецът успя да спечели 9 пъти титлата в Ла Лига, 4 пъти Шампионската лига, 6 пъти Купата на Испания, 3 пъти Суперкупата и три пъти Световното клубно първенство. 

[embedded content]

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico